مشهد/
بهترین روش تغذیه ای در ماه رمضان کدام است؟

لیلا شورورزی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد  اظهار کرد: برخي از روزه‌داران پس از ماه رمضان دچار عوارضي چون افزايش وزن، افزايش سطح چربي‌هاي خون، مشكلات گوارشي و يا اختلالاتي در ساير اعضاي بدن مي‌شوند که این تنها به علت رعایت نکردن اصول تغذیه مناسب در طول این ماه است.

وی تصریح کرد: مهم‌ترين اصولی که باید در ماه رمضان رعایت شود این است که بايد حتما همانند ساير اوقات سال، سه وعده غذايي افطار، شام و سحري را از داشته باشند.

شورورزی با بیان اینکه نيازی به حذف هيچ يك از وعده‌هاي غذايي نيست، تصریح کرد: يك فرد روزه‌دار بايد حداقل 20 درصد كمتر از ماه‌هاي ديگر سال غذا بخورد زيرا اين موجب مي‌شود تا بدن او فرصت سوزاندن چربي‌هاي اضافي را بيابد.

وی تأکید کرد: روزه‌داران، در فاصله افطار تا سحر آب فراوان(8 تا 12 ليوان) بنوشند چرا که اين كار براي جلوگيري از يبوست و رفع آن، دفع سموم و مواد زائد از بدن و تنظيم سوخت و ساز بدن و خصوصا در بيماراني كه كليه‌هاي سنگ‌ساز دارند مهم و موردنياز است.

کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی ضمن تأکید بر خودداري از مصرف غذاهاي آماده و فست‌فودها، گفت: باید به جاي مصرف روغن‌ جامد از روغن مايع گياهي(مانند انواع روغن‌هاي كانولا ) در پخت و پز استفاده کرد.

شورورزی خاطرنشان کرد: غذاهای پرفیبر، همچون میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و تمامی غلات باید در طول این ماه بیشتر از همیشه استفاده شوند.

وی ادامه داد: بهتر است در وقت سحر از كربوهيدرات‌هاي پيچيده استفاده شود زيرا اين گروه از مواد غذایی تا 8 ساعت در بدن باقي مي‌مانند در حالي كه كربوهيدرات‌هاي ساده مانند(قند و شكر) فقط 3 تا 4 ساعت در بدن مي‌مانند.

این متخصص تغذیه افزود: كربوهيدرات‌هاي پيچيده همچون نان، عدس، برنج، سيب‌زميني، ميوه، سبزيجات و حبوبات هستند.

وی با اشاره به اینکه بهترین سبزی كه می‌‌توان به عنوان سالاد در سحر مصرف كرد، كاهو است، یادآرو شد: این سبزی در مقایسه با سایر سبزی‌ها، دارای آب بسیار بالایی است و به همین دلیل می‌‌تواند از احساس تشنگی در طول روز بكاهد و فیبر بالای آن مانع ابتلای روزه‌‌داران به یبوست می‌شود. /س