چهل و سه سال پیش در 16جولای 1969 ماه نشنین آپولو 11 با رمز پروازی "عقاب" از پایگاه فضایی کندی از سکوی پروازی " 39a"، سوار برموشک ساترن 5 ، درحالی که سه سرنشین را باخود حمل می کرد در برابر دیدگان میلیون ها تماشاچی به سوی ماه تنها قمر زمین پرتاب شد و پس از چهار روز در 20 همان ماه برسطح ماه فرود آمد. جمعه 43سالگرد این واقعه مهم جهانی است.
به گزارش
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، قرن های متمادیست که بشر با ترس وشادی، بیم و امید نگاه به آسمان دارد و از دیرباز در آرزوی پرواز بوده، تا بلاخره برادران رایت به این آرزوی انسان جامه عمل پوشانیدند! اما فتح آسمان برای انسان کافی نبود! انسان کنجکاو و جاه طلب با ذهنی پر از سوال باز هم درپی فتحی دیگر بود! همچنان به آسمان چشم دوخته بود و به دنبال خروج از مرزهای ناممکن و کشف آن سوی جو زمین و فضای بی کران!
ماه نزدیکترین جرم فضایی به زمین همواره مورد توجه انسان بود با شروع عصر فضا و آغاز رقابت های فضایی بین شوری و آمریکا و بعد از اینکه شوروی توانست با موفقیت اولین انسان یعنی "یوری گاگارین" را به مدار زمین بفرستد، ناسا، سازمان فضایی ایالات متحده که از زمان آزینهاور پروژه سفر به ماه را کلید زده بود، به دستور رییس جمهور وقت جان.اف کندی این پروژه را با جدیتی بیشتر دنبال کرد.
چهل و سه سال پیش در 16 جولای 1969 ماه نشنین آپولو 11 بارمز پروازی "عقاب" از پایگاه فضایی کیپ کندی از سکوی پروازی " 39a"،سوار برموشک ساترن 5 ، درحالی که سه سرنشین با نام های نیل آرمسترانگ، ادوین باز آلدریان و مایکل کالینز را باخود حمل می کرد در برابر دیدگان میلیون ها تماشاچی به سوی ماه تنها قمر زمین پرتاب شد و پس از چهار روز در 20 همان ماه برسطح ماه فرود آمد.
نیل آرمسترانگ بهعنوان فرماندهٔ تیم، اولین کسی بود که از سفینه پیاده شد و بلافاصله به ضبط تصاویر پیاده شدن خود - درواقع جای پایش - در ماه مشغول شد.
او هنگام قدم گذاشتن بر سطح ماه گفت: این گامی کوچک برای یک انسان و جهشی بزرگ برای بشریت است.
پس از آن آلدرین قدم به ماه گذاشت و آن دو مقداری از خاک و سنگهای موجود در سطح ماه (حدود ۲۲ کیلوگرم) را به عنوان نمونه، برای آوردن به زمین جمع آوری کردند درحالی که کالینز در سفینهٔ اصلی، که به دور مدار ماه میچرخید، باقیمانده بود.
کل این سفر فضایی 8 روز و 3 ساعت 18 دقیقه به طول انجامید که ساعاتی تاریخی برای بشر و این سه فضانورد بود.
پروژه آپولو با تنها ۲ شکست پایان یافت، اولین آنها آتش سوزی در سکوی پرتاب آپولو ۱ بود که منجر به مرگ هر سه سرنشین آن شد، دومین آنها نیز به انفجار در آپولو بود که فضاپیما به صورت جدی دچار آسیب شد اما به لطف تلاش های کنترل کنندههای پرواز، مهندسان پروژه، اکیپ پشتیبان و مهارت فضانوردان، ۳ سرنشین این ماموریت توانستند جان خودشان را نجات دهند.
آپولو 17 آخرین ماموریت از پروژه آپولو بود. آپولو ۸ اولین فضاپیمای دارای سرنشین بود که در مدار اجرام آسمانی دیگر قرار گرفت، در حالی که آپولو ۱۷ به عنوان آخرین ماهنورد و آخرین ماموریت با سرنشین در خارج از مدار زمین شناخته شدهاست.
درنهایت در دسامیر 1972 باآخرین پرواز آپولو 17 به سوی ماه ، پرونده این پروژه موفق فضایی بسته شد ودر طی سالهای 1961 تا 1972 در مجموع 12 نفر توانستدن بر سطح ماه قدم بگذارند.
فرستنده مطلب: مریم فخیمی-تبریزبرای مشاهده مجله شبانه
اینجا کلیک کنید