زنجان/
سرد کردن گوشت، مانع انتقال بیماری دام به انسان

معاون فنی اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان در گفت وگوبا خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان با اشاره به اینکه بیماری‌های مشترک بین انسان و دام با منشا دامی از سه طریق به انسان منتقل می‌شوند،گفت: این بیماری‌ها به صورت مستقیم، غیرمستقیم و یا با واسطه منتقل می‌شوند.

پهلوانی از کنترل سالانه دامداری‌های صنعتی موجود در سطح استان زنجان برای مبارزه با بیماری‌های سل و تب مالت خبر داد و افزود: دام‌های این دامداری‌ها سالی دو بار تست و دام‌های آلوده با پرداخت غرامت حذف می‌شوند.

وی میزان وجود بیماری‌های سل گاوی و تب مالت را در دامداری‌های استان زنجان بسیار کم و در حد صدم درصد اعلام کرد و گفت: این آمار از میانگین کشوری پایین‌تر است.

معاون فنی اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان، با اشاره به وجود بیش از 800 عامل مشترک بیماری بین انسان و دام تصریح کرد: سرد کردن گوشت دام، اصلی‌ترین مانع انتقال بیماری دامی به انسان محسوب می‌شود.

پهلوانی، تعداد کشتارهای روزانه را در کشتارگاه صنعتی زنجان 40 تا 50 رأس دام بزرگ و 40 تا 45 دام کوچک اعلام کرد و ادامه داد: ظرفیت اسمی این کشتارگاه 1000 دام کوچک و 300 دام بزرگ است./س