30 تا 35 درصد از افراد بالای 60 سال آرتروز زانو دارند
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب­دا؛ دکتر سید منصور رایگانی، رییس انجمن طب فیزیكی و توانبخشی ایران در حاشیه دومین سمپوزیوم تازه های آرتروز زانو افزود: آرتروز زانو در میان بسیاری از افراد جامعه رواج دارد و همواره مبتلایان به این بیماری، از درد آن به پزشكان شكایت می كنند.

وی با یادآوری عوامل مختلفی كه در ایجاد این بیماری نقش دارد، ادامه داد: مفصل زانو از مفاصل بزرگ بدن بوده كه به علت فشارهای پیوسته و زیادی كه در فعالیت های روزمره به آن وارد می شود مستعد بسیاری از آسیب هاست كه فرد را می تواند درگیر كند و از فعالیت های روزانه خود بازدارد.

رایگانی یادآورشد: آگاهی نسبت به عواملی كه باعث درد زانو می شود با تشخیص پزشك نسبت به این بیماری كمك بزرگی است كه بهتر بتوانیم درد زانو و آرتروز را كنترل و  درمان كنیم.

رییس دومین سمپوزیوم تازه های آرتروز زانو توضیح داد : مهمترین علایم آرتروز زانو تخریب غضروف در زانو است (آستئو آرتریت ) كه در افرادی بالای 40 سال و زنان بیشتر دیده شده است.

رایگانی گفت كه نخستین و شایع ترین درمان این بیماری استفاده از روش غیر جراحی است كه در طب فیزیكی با انجام ورزش ، استفاده از كفش مناسب، فیزیوتراپی و در نهایت از داروهایی كه پزشكان تجویز می كنند می توان این بیماری را كنترل كرد.

وی افزود: شرایط مناسب محیط خانه و محل كار ،‌عدم استفاده از سطوح شیب دار و قابل انعطاف و پوشش مصنوعی و ‌حركات نامناسب زانو،‌ می تواند در آرتروز زانو نقش داشته باشد.

رایگانی با بیان اینكه ایران در زمینه درمان آرتروز زانو كاملا مستقل است گفت: درمان های رایج در كشورما نسبت به سایر كشورها كمتر نیست و روش های درمانی كه برای بیماران تجویز می شود تفاوتی با سایر كشوهای پیشرفته ندارد.

رییس انجمن طب فیزیكی و توانبخشی ایران افزود: ایران در تمامی كنگره ها و كنفرانس های خارج از كشور شركت می كند و حضور متخصصان طب فیزیكی، روماتولوژی و فیریوتراپی ها نشان دهنده پیشرفت و توانمندی ایران در منطقه و در علم طب فیزیكی بوده و به عنوان سرآمد در منطقه از جایگاه خوبی برخوردار هستیم.

به گفته وی، هیچ دارویی مانع از پیشرفت آرتروز زانو نمی شود و داروهایی كه پزشكان تجویز می كنند برای كنترل و كاهش درد بیمار تجویز می شود./ح