مصرف روزانه ميوه و سبزي خطر ابتلا به سكته را كاهش مي دهد
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دكتر پريسا ترابي، كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به اين كه گروه میوه ها در دومین ردیف هرم غذایی قرار دارند اظهار داشت:  مصرف ميوه ها برای حفظ مقاومت بدن در برابر عفونت ها، ترمیم زخم ها، دید در تاریکی و سلامت پوست ضروری است و قربانیان سرطان اغلب افرادي هستند که در رژیم غذایی خود از مقدار میوه و سبزی کمتری استفاده می کنند .

دكتر پريسا ترابي افزود: میوه های غنی از ویتامین ث مانند مركبات، میوه های غنی از ویتامین آ شامل میوه های به رنگ زرد، نارنجی، قرمز و سبز تیره (طالبی، زردآلو و شلیل) و سایر میوه ها مانند سیب، موز، هلو، گلابی، انواع توت ها، گیلاس، انگور، هندوانه در گروه ميوه ها قرار دارند.

وي ادامه داد:‌ ميوه ها منابع غني از انواع ویتامین‌ها, آنتی‌اکسیدان‌ها, انواع املاح‌ و فیبر هستند و بهترین آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی در ميوه ها وجود دارد و شادابی، سلامت پوست و کاهش فرآیند پیری, مبارزه با عومل سرطان زا، از مهم‌ترین خواص آنتی‌اکسیدان‌ها است.

اين متخصص تغذيه تصريح كرد: میوه های غنی از ویتامین ث شامل انواع مرکبات مانند پرتقال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین و انواع توت ها می باشد که در ترمیم زخم ها و افزایش جذب آهن نقش مهمی دارند و میوه های غنی از ویتامین آ عبارتند از طالبی، خرمالو، شلیل و هلو که مصرف این گروه نیز در جلو گیری از خشکی پوست، افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت و سلامت چشم نقش مهمی دارند.

وي خاطر نشان كرد: طبق گزارش سازمان بهداشت جهاني، مصرف ناكافي ميوه و سبزي ها علت 31 درصد از بيماري هاي ايسكميك قلب و 11 درصد از سكته مغزي است و توصيه مي شود افراد بزرگسال سالم روزانه 2 تا 4 واحد ميوه مصرف كنند./ح