
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - ایوب زارعی در نشست خبری اظهارداشت: گمرک به عنوان مرزبان اقتصادی کشور در اجرای سیاستهای بازرگانی و برنامه اقتصادی دولت ها نقش بسیار مهمی ایفا میکند.
او افزود: در قانون امور گمرگی وظایف زیادی تعریف شده که عبور و مرور کالا، کنترل و نظارت بر عبور کالا از قلمرو کشور، آموزش کارکنان، انجام بازرسیها، کشف تخلف و… از جمله آنهاست.
مدیرکل گمرکات فارس همچنین کسب درآمد برای دولت از طریق دریافت حقوق عوارض از کالاهای وارداتی و صادراتی و تامین امنیت و سلامت جامعه را از مهمترین وظایف کمرگات ذکر کرد.
زارعی با بیان اینکه گمرکات فارس از منطقه ویژه اقتصادی شیراز، فرودگاه شیراز، لارستان، منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه لامرد، منطقه اقتصادی ویژه جهرم و منطقه ویژه اقتصادی کازرون تشکیل شده، عنوان کرد که تمام رویههای گمرکی شامل ورود موقت کالا، ورود وقت، پردازش، مرجوعی عبور خارجی و داخلی و…در منطقه ویژه اقتصادی شیراز انجام میشود.
او خاطرنشان کرد: در گمرک فرودگاه شیراز نیز فعالیت تجاری در حوزه صادرات و واردات علاوه بر مباحث مسافری انجام میشود.
مدیرکل گمرکات فارس با بیان اینکه گمرک لارستان قریب به ۳۳ سال است که راهاندازی شده و در حوزه مسافری فعالیت دارد، گفت: به مرور زمان فعالیت اقتصادی هم به آن اضافه شد. در آبانماه سال گذشته نیز رویه تجاری اضافه شد.
زارعی با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه لامرد هم تمام رویهها را دارد، خاطرنشان کرد: منطقه ویژه اقتصادی جهرم هم دو سال پیش افتتاح شد و خدمات عام ارائه میدهد. سال گذشته حدود ۵ میلیون دلار صادرات از این منطقه داشتیم.او یادآور شد: منطقه ویژه اقتصادی کارزون هم تمام رویهها را دارد.
مدیرکل گمرکات فارس افزود: گمرک امانات پستی در شیراز در کنار اداره کل پست استان هم راهاندازی شده که مرسولات پستی را به عهده دارد.
زارعی در بخش دیگری از سخنانش به میزان صادرات انجام شده از گمرک استان هم اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۵۹۷ هزار و ۲۹۷ تن کالا به ارزش ۶۰۳ میلیون و ۸۰ هزار دلار کالا از استان صادر شده است. او عمده اقلام صادراتی را به ترتیب شمش آلومینیوم با ۲۰ همت به ترکیه، شمش فولادی با ۴ همت به عراق، سرامیک به عمال، رزین به چین، شیرین بیان به امارات، خرما به پاکستان و کود اوره به هند اعلام کرد.
مدیرکل گمرکات فارس همچنین اعلام کرد که در سال گذشته ۱۷۵ هزار و ۷۲۶ تن کالا به ارزش ۲۹۷ میلیون و ۳۴۸ هزار و ۴۳۰ دلار کالا وارد استان شده که تراز مثبت تجاری ۱۰۳ درصدی نسبت صادرات به واردات را نشان میدهد.
زارعی بیشترین میزان کالاهای وارداتی به فارس را پودر آلومینیوم از چین و کشنده از چین ذکر کرد و افزود: چین، هند، ترکیه، آلمان، ایتالیا، برزیل، اسپانیا و عمان نیز از دیگر کشورهای هدف واردات کالا به استان بوده است.
او با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ مجوز ترخیص طلا و جواهرات از گمرکات فارس گرفته شد، خاطرنشان کرد: سال گذشته در حوزه مسافری نیز ۲۶۸ هزار نفر مسافر ایرانی و ۶۱ هزار مسافر خارجی وارد فارس شدهاند. در عین حال در همین بازه زمانی ۲۸۴ هزار نفر مسافر ایرانی و ۶۲ هزار مسافر خارجی از این استان خارج شدهاند.
مدیرکل گمرکات فارس اضافه کرد: کمرگ استان در سال گذشته نزدیک به ۲ هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت کسب کرده است.
مدیرکل گمرکات فارس در ادامه حجم تجاری گمرکات استان که شامل صادرات و واردات میشود در سال گذشته را هم ۹۰۰ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۵۳۲ دلار عنوان کرد.
زارعی همچنین یادآور شد: مرکز آموزش گمرک فارس، مرکز آموزش گمرکات جنوب کشور محسوب میشود که در این راستا سال گذشته ۶۰ هزار نفر ساعت آموزش دیدند.
او به چالشهای حوزه صادرات هم اشاره و برقراری عوارض یا ما به تفاوت، نرخ پایه صادراتی، تغییر جهت کالا از مر یارانهای بودن یا نبودن، مسائل مرتبط با لجستیک و حمل و نقل کالا، تعلل در صدور مجوزها و پاسخ به استعلامات گمرکی را از جمله از این چالشها برشمرد.