مشاور وزیر جهاد گفت: تشکیل اتاق اصناف کشاورزی بر اجرای دقیق الگوی کشت و جلوگیری از مازاد یا کمبود تولیدات کشاورزی، نقش مؤثری دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی -  فاطمه خمسه مشاور وزیر جهاد و مدیرکل دفتر هماهنگی استان ها از آغاز به کار رسمی اتاق اصناف کشاورزی خبر داد و گفت: چندسالی بود که تشکیل اتاق اصناف کشاورزی دنبال می شد چراکه با تشکیل آن نظم و شکل قانونی به خود می گیرد.

به گفته وی، با توجه به آنکه کوچکترین کسب و کار در کشور متولی دارد که حمایت می کند، اما بخش کشاورزی به عنوان تامین کننده امنیت غذایی کشور جایگاهی ندارد که به آن رسمیت ببخشند.

خمسه ادامه داد: کشاورزان نیاز دارند پل ارتباطی با دولت داشته باشند که هویت بخشی به کشاورزان از طریق اتاق اصناف شکل می گیرد.

مشاور وزیر جهاد با بیان اینکه مصوبه الگوی کشت از طریق حمایت اتاق اصناف انجام می شود، افزود: اجرای مصوبه الگوی کشت یکی از سیاست وزارت جهاد  است که با مشکلاتی همراه است، کمااینکه در شرایط کنونی با کمبود سیب زمینی و افزایش پیاز روبرو هستیم که با حمایت اتاق اصناف از صنف کشاورزان می توانیم شاهد اتفاقات خوبی در بخش کشاورزی باشیم تا کشاورزان درگیر مسائل و مشکلات متعدد نباشیم.

صدای کشاورزان با تشکیل اتاق اصناف شنیده می شود

در ادامه محمدرضا طلایی رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: در اواخر دهه ۷۰، کشاورزان پس از دیدار با حجتی وزیر جهاد کشاورزی آن وقت اعلام کردند که گاو ما بیمه است، اما خودما را بیمه نمی کنند. همچنین در دادگاه ها کشاورزی را شغل نمی دانند، درحالیکه یک آرایشگر جواز کسب دارد و در دادگاه آن را به عنوان شغل قبول دارند که در همان زمان احساس نیاز شد که شناسنامه به اصناف بدهیم و برهمین اساس در اوایل دهه ۸۰ قانون نظام صنفی انجام شد و استقبال در آن مقطع انجام شد.

به گفته وی، جایگاه قانونی نظام صنفی موازات با اتاق اصناف بود، اما مقاومت زیادی برای عدم تشکیل اتاق اصناف شد، اما اقای نوری وزیر جهاد از همان ابتدا پیشنهاد اتاق اصناف در کمیسیون وزیر جهاد مطرح کردند که اگر تصمیم آقای وزیر بر ایجاد اتاق نبود، مطمئنا رخ نمی داد. همچنین عزم وزارتخانه برای اینکه این امر اتفاق بیفتد، در شورای عالی تصمیم گرفتیم که اگر به حد نصاب نرسیدیم اتاق اصتاف را شکل دهیم.

طلایی ادامه داد: از طرفیت دولت و مجلس باید در اتاق اصناف استفاده کرد چراکه با فعالیت این اتاق، صدای کشاورزان بهتر شنیده شود.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: رابطه بین تشکل ها، اتاق اصناف کشاورزی، نظام مهندسی کشاورزی، اتحادیه ها، انجمن ها و سایر بخش خصوصی باید در یک راستا باشد زیرا هرگونه تقابلی بین این نهاده ها به ضرر کشاورزان و بخش کشاورزی خواهد بود.

تشکیل اتاق اصناف کشاورزی راهکاری برای ساماندهی کشاورزان

پیمان عالمی رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: با تشکیل اتاق اصناف کشاورزی شاهد ساماندهی و نظم بخشی به کلیه فعالان بخش کشاورزی و ارتقای سطح دانش کشاورزان هستیم.

به گفته وی، مشکلات نظام صنفی از طریق ارتباطات و ظرفیت قانونی پیش ببرند و اولین پیش نیاز بحث تعامل و هماهنگی با وزارتخانه و حاکمیت است که خطوط قرمز باید مدنظر داشته باشیم.

عالمی گفت: ساماندهی بهره‌برداران و ایجاد مأمنی برای رفع مشکلات کشاورزان را از اولویت‌های اصلی این اتاق اعلام کرد و گفت: بر تعامل سازنده با تشکل‌های مرتبط، به‌ویژه سازمان نظام مهندسی کشاورزی، تأکید کرد.

گفتنی است از سال ۹۷ تا سال ۱۴۰۱ مقدمات کار تشکیل اتاق اصناف کشاورزی فراهم شد و تمام دستورالعمل ها، آئین نامه تدوین و پس از هیئت عالی نظارت برای اجرا به سازمان تعاون ابلاغ شد و طی این مدت ۴۳۴ کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی با حضور نمایندگان شکل گرفت، ۸۷۵ اتحادیه صنفی در رشته ۷ گانه و ۳۱۳ اتاق کشاورزی شهرستان سازماندهی و تشکیل شد.

اتاق اصناف کشاورزی ایران، پس از گذشت ۱۷ سال از تصویب آیین‌نامه اولیه، رسماً فعالیت خود را آغاز کرد. در حاضر، این تشکل حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار عضو دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۲ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴
کارکنان جهاد کشاورزی غیر مرتبط با کشاورزی هستند و آموزش لازم ندارند کارکنان از کشاورز بیشر هستد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴
فعلا که دولت با قطعی برق چاهای کشاورزی تمام قد ایستاده تا کشاورزی ( باغداری ) رو نابود کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۳ ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴
کشاورزی سنتی،اقتصادی نیست،بخصوص در شمال کشور.. راه حل..۱.یکپارچه سازی زمین های کشاورزی.۲.مدیریت واحد کشت و آبیاری با ایجاد شرکت های تعاونی و یا خصوصی در هر روستا .۳.جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی .۳ هماهنگی رسانه های محلی با ادارات ذیربط جهت اطلاع رسانی موضوعات مرتبط
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۵ ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴
ساده ترین راه اینه من چند سالی هست هی میگم گوش شنوا نیست ..
جهاد کشاورزی به چه درد میخوره جز پول خوردن؟؟

به تمام کشاورزا اعلام کنید
طبق الکو کشت شما کشت بکنن
بیایین به هر کشاورزی اعلام کنید شما امسال قلان چیز رو کشت کن
اینجور هیچوقت کمود چیزی در کشور یا کاهش ثیمت یا افزایش قیمت دیگه وجود نخواهد داشت.
ساده ترین راه و بهترین راه هست .
دولت اگر اسن را سامان دهی کنه و از کشاورز بخره و خودش بفروشه هم سود میکنه هم پایه دلال ها بریده میشه.
آخرین اخبار