
باشگاه خبرنگاران جوان؛ کاظمی فر -مدیر امور اقتصادی و تجهیز منابع صندوق ملی محیط زیست کشور در نشست فنی نحوه مدیریت جامع پسماند آذربایجان شرقی در تبریز به مناسبت روز زمین پاک با بیان اینکه حوزههای فعالیت محیط زیست بسیار گسترده است اما همه اشخاص جامعه در خصوص حفاظت از محیط زیست مسئولیت سنگینی بر عهده دارند گفت: از محل قانون هوای پاک در استان آذربایجان شرقی تسهیلاتی برای از رده خارج کردن تاکسیهای فرسوده اختصاص یافته است.
پسندیده با تاکید بر اینکه در کشور ما سالانه ۲۱ میلیون تن پسماند و ۲۰۰ هزار تن پسماند بیمارستانی تولید می شود است افزود:این میزان نه تنها تهدید هستند بلکه فرصت به شما میآید و در صورت بازیافت هم در زمینه اقتصاد و هم اشتغال تاثیرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه متوسط سرانه تولید زباله در ایران ۷۰۰ گرم است در صورتی که در دنیا ۳۰۰ گرم است گفت: بر اساس آمارها سالانه حدود ۸۰ همت خسارت به منابع زیستی ما وارد میشود.
حسن زاده مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در این جلسه بزرگترین تهدید زیست محیطی محل زندگی انسان را زبالههای تولید شده دانست و گفت: روزانه نزدیک به ۳ الی ۴ هزار تن پسماند زباله تولید میشود که در سال نزدیک یک و نیم میلیارد تن پسماند جمع میشود.
وی با بیان اینکه اکثر شهرداران در زمینه پسماندها احساس وظیفه میکنند و امید است این برنامهها به صدور تفاهم نامههای مشترک سه گانه بین شورای شهر، شهرداران و سازمان حفاظت محیط زیست منجر شود گفت: کاهش تولیدسرانه زباله به ۵۰ درصد میتواند باعث کاهش هزینههای شهرداری شده و از آلودگی زیستگاه شهری هم کاسته شود.
گرشاسبی فرماندار شهرستان تبریز گفت: امروز موضوع زباله و پسماند برای ما اجماع و انسجام داده تا به عنوان یک دغدغه به آن توجه کنیم و با بهره گیری از فناوریهای روز در این زمینه اقدام کنیم.
وی افزود: باید برای مدیریت پسماند و زباله به یک نگاه مشترک برسیم و با یک نگاه کلان و جامع که اصلیترین پایه ورود به این موضوع است عمل کنیم تمام نیازهای ما را زمین برآورد میکند پس باید هوشمندانه با آن تعامل کنیم و ارزشمندی آن را بدانیم.
گفتنی است روز جهانی زمین پاک هر ساله در ۲۲ آوریل مصادف با ۲ اردیبهشت در تمام دنیا برگزار و به همه مردم روی زمین یادآوری میشود که باید به فکر حفظ و نگهداری از آن باشند.