رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اعلام کرد که ۳۰ درصد از گندم تولیدی کشور، از مرحله برداشت تا مصرف، هدر می‌رود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سارا بابایی  - همایش گندم و نان که به مناسبت روز ملی گندم و نان برگزار شد، سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، درباره وضعیت مصرف گندم در کشور صحبت کرد و گفت: با وجود اینکه ایران تنها یک درصد از جمعیت جهان را دارد، اما ۲.۵ درصد از تولید گندم دنیا را به خود اختصاص داده است. 

وی با ابراز نگرانی از میزان ضایعات، خاطرنشان کرد که حدود ۳۰ درصد از گندم مصرفی به صورت ضایعات هدر می‌رود که رقم بسیار بالایی است. شاهرخی افزود: سرانه مصرف گندم در کشور به ۱۵۰ کیلوگرم در سال می‌رسد، و این هدررفت، ضرورت توجه به بهینه‌سازی مصرف و آموزش‌های لازم را دوچندان می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به افزایش قابل توجه تولید گندم در استان، تصریح کرد: در سه سال گذشته، تولید گندم استان از ۱۲۳ هزار تن به ۵۴۰ هزار تن رسید. 

وی در ادامه، هدف از برگزاری این همایش را ارتقای فرهنگ مصرف و استفاده بهینه از منابع گندم عنوان کرد و افزود: در راستای کاهش ضایعات و بهینه‌سازی مصرف نان، دو کارخانه آرد برای تولید آرد کامل راه‌اندازی شده‌اند و به ۲۰ نانوایی مجوز تولید نان کامل صادر شده است.

شاهرخی در پایان ضمن تجلیل از گندم‌کاران و نانوایان برتر استان، گفت که امیدوار است این اقدامات منجر به کاهش ضایعات و بهره‌وری بیشتر در تولید این محصول استراتژیک شود، به طوری که امنیت غذایی کشور را بهبود بخشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.