
باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلیپور - مسعود مرادی مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران در نشست خبری گفت: تعمیرات برق کشور در حوزه تولید انرژی، شامل نیروگاههای حرارتی، آبی، بادی و اتمی، به ویژه در نیروگاههای حرارتی که بیش از ۹۰ درصد تولید برق کشور را تشکیل میدهند، با برنامهریزیهای مدون و دقیق در حال انجام است که بخشی از آن به صورت مستقیم دولتی و بخشی تحت نظارت بخش خصوصی فعالیت میکند. برنامههای تعمیراتی پیشبینی شده از مهرماه آغاز شده و تا پایان اردیبهشت ادامه خواهد داشت تا تمامی واحدهای نیروگاهی در مدار تولید قرار گیرند.
او افزود: در سال گذشته، بیش از ۷۰ پروژه تعمیراتی با ظرفیت ۱۸ هزار مگاوات در دست اقدام قرار گرفت که بیش از ۹۵ درصد آنها به مرحله اجرایی رسیده است. از ۲۲ استان که تعمیرات در آنها انجام شده، تنها دو استان باقی مانده که با اتمام کار در آنها، تمام تعهدات به انجام خواهد رسید.
او گفت: دستاورد مهم در حوزه تعمیرات نیروگاهی، بازسازی و رفع عیب ۱۲ روتور ژنراتور نیروگاهی است که با انجام این بازسازیها، هر کدام قادرند تا ۱۰۰ هزار ساعت دیگر به کار خود ادامه دهند. رکورد تعمیرات نیروگاهی در دهه ۸۰ با حضور سوپروایزرهای خارجی به ثبت رسید و تلاشهای اخیر به منظور ارتقاء دانش فنی در این زمینه، نشان از پیشرفتهای قابل توجه دارد.
او گفت: این تلاشها با هدف افزایش ظرفیت تولید و کاهش خاموشیها در تابستان پیش رو ادامه دارد. مسئولان امیدوارند که با همکاری مردم و صرفهجویی در مصرف برق، تابستانی بدون خاموشی را تجربه کنند تمامی نیروگاهها باید با ظرفیت کامل در مدار تولید باشند و اصلاح الگوی مصرف به عنوان یک ضرورت مهم مورد توجه قرار گیرد.
مرادی میگوید: با بازسازیهای داخلی صورت گرفته حدود ۷ الی ۱۰ میلیون یورو در یکسال از خروج ارز جلوگیری شده است؛ سالانه بین ۵ تا ۱۰ میلیون یورو هم درآمد ارزی از کشورهای همجوار داریم.