سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی سازمان بهزیستی از شناسایی ۱۵ هزار زن سرپرست خانوار در شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت خبر داد و گفت: این افراد در اولویت طرح بیمه در سال آینده قرار دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان - دکتر آرزو ذکایی‌فر، سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور درباره وضعیت بیمه زنان سرپرست خانوار گفت: در بحث بیمه زنان سرپرست خانوار در دو بخش فعالیت می‌کنیم؛ نخست، بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار شهری و دوم، بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار ساکن در روستا‌ها و عشایر.

وی افزود: سال گذشته با اعتباری که توانستیم جذب کنیم، تمام زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایری پشت نوبتی شناسایی و تحت پوشش قرار گرفتند؛ به‌گونه‌ای که اکنون ۶۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه روستاییان و عشایر هستند.

ذکایی‌فر ادامه داد: در حال حاضر حدود ۴۰ هزار نفر نیز تحت پوشش بیمه شهری قرار دارند. اما یکی از چالش‌های موجود این است که اعتبار بیمه شهری از دو منبع تأمین می‌شود؛ یکی سازمان بهزیستی و دیگری سازمان هدفمندی یارانه‌ها و همین موضوع افزایش جمعیت تحت پوشش را با دشواری‌هایی همراه کرده است.

وی تصریح کرد: با این حال رویکرد ما برای سال ۱۴۰۴ تمرکز بر شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت است. در این شهرها، تمام افراد پشت نوبتی شناسایی شده‌اند. این افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و متقاضی فعال شدن بیمه اجتماعی خود هستند، تعداد این افراد حدود ۱۵ هزار نفر است.

سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی ادامه داد: در مورد شهر‌های بزرگ‌تر، موضوع به بخش بیمه شهری مربوط می‌شود. حق بیمه این گروه ۱۸ درصد است که ۸ درصد آن را سازمان بهزیستی و ۱۰ درصد دیگر را سازمان هدفمندی یارانه‌ها باید پرداخت کند.

وی اظهار کرد: سازمان هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرده است که امکان افزودن حتی یک نفر دیگر به لیست بیمه‌شدگان را ندارد و منابعی برای توسعه این پوشش در اختیار ندارد. بنابراین، با وجود تأمین منابع از سوی سازمان بهزیستی، به‌دلیل وابستگی به تأمین هم‌زمان منابع توسط سازمان هدفمندی، این اقدام تاکنون عملیاتی نشده است.

ذکایی‌فر گفت: اکنون در حال پیگیری هستیم که کل منابع مورد نیاز برای پوشش این افراد به سازمان بهزیستی منتقل شود. اگر این اتفاق بیفتد، می‌توانیم پشت نوبتی‌هایی که حدود ۲۰ هزار نفر هستند را نیز تحت پوشش بیمه قرار دهیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون چند جلسه با سازمان برنامه و بودجه و مجلس برگزار شده است، اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم. با این حال، پیگیری‌ها همچنان ادامه دارد.

منبع: روابط عمومی سازمان بهزیستی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار