چین با اتخاذ موضعی مقاوم در برابر فشارهای تعرفه‌ای ترامپ، تلاش می‌کند استقلال اقتصادی و جایگاه جهانی خود را حفظ و تقویت کند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدی تبار - به گزارش فارن پالسی چین تنها کشوری است که در برابر تهدیدهای تعرفه‌ای ترامپ قاطعانه ایستاده و علاوه بر اعمال تعرفه‌های متقابل، از ابزارهای غیرتعرفه‌ای مانند محدودیت صادرات، فهرست شرکت‌های غیرقابل اعتماد، و تحقیقات ضدانحصاری نیز استفاده کرده است. برخلاف اروپا و کانادا، پکن اعلام کرده که تا پایان راه در برابر یک‌جانبه‌گرایی آمریکا مقاومت خواهد کرد.

چین به‌خوبی می‌داند که ادامه این مسیر می‌تواند به قطع کامل تجارت دوجانبه بینجامد. با نرخ‌های فعلی تعرفه که نزدیک به ۱۵۰ درصد رسیده، تجارت میان دو کشور عملاً فلج شده و اگر تنها ۲۰ درصد از سطح قبل حفظ شود، موفقیت تلقی خواهد شد.

فارن پالسی گزارش کرده است اگرچه تجارت با آمریکا تنها ۲.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی چین را تشکیل می‌دهد، اما این کشور بزرگ‌ترین مقصد صادراتی چین محسوب می‌شود. درگیری تعرفه‌ای می‌تواند رشد اقتصادی چین را تا دو درصد کاهش دهد و به بیکاری گسترده و تعطیلی کسب‌وکارها منجر شود.

این جنگ اقتصادی همچنین می‌تواند تأثیرات ژئوپلیتیکی داشته باشد، به‌ویژه در آسیای جنوب‌شرقی که بسیاری از کشورها ممکن است برای تأمین امنیت و اقتصاد، بیشتر به واشینگتن متکی شوند و از چین فاصله بگیرند.

پاسخ سخت چین ناشی از غرور ملی و ترس از تضعیف اقتدار داخلی است. پکن نگران است که اگر با ترامپ مذاکره کند و نتیجه‌ای نگیرد، حیثیت داخلی رهبری لطمه ببیند.

این رسانه امریکایی مینویسد که در سطح راهبردی، رهبران چین معتقدند سیاست مهار چین از سوی آمریکا به یک سیاست پایدار و ساختاری تبدیل شده است؛ از دوران ترامپ اول، تا بایدن، و اکنون دوباره ترامپ دوم. چین دیگر جایی برای عقب‌نشینی نمی‌بیند.

در واکنش به این تغییر بنیادی، چین سیاست‌های داخلی خود را بازسازی کرده، از جمله تقویت کنترل حزبی، تمرکز بر خودکفایی اقتصادی، و توسعه طرح‌هایی چون «کمربند و جاده» برای پیوند با جهان جنوب.

اگرچه رشد کند شده و بیکاری افزایش یافته، اما ثبات اجتماعی و سیاسی حفظ شده و چین توانسته از نظر فناوری و حتی هوش مصنوعی، پیشرفت‌هایی داشته باشد. رشد در صنایع دفاعی نیز باعث اعتماد به نفس بیشتر شده است.

به گزارش فارن پالیسی حمایت افکار عمومی چین از موضع سخت‌گیرانه پکن نیز افزایش یافته؛ حتی برخی از حامیان سابق ترامپ اکنون از سیاست‌های تهاجمی او دلسرد شده‌اند و این موضوع فضا را برای پکن مساعدتر کرده است.

در نهایت، چین خود را مدافع تجارت آزاد و چندجانبه‌گرایی در برابر یک‌جانبه‌گرایی ترامپ می‌داند و تلاش می‌کند با مقاومت هوشمندانه، جایگاه اخلاقی در جهان به دست آورد؛ اما در عین حال، برای تشدید تنش‌ها و حتی درگیری نظامی محدود نیز آماده شده است.

برچسب ها: چین ، آمریکا ، ترامپ ، جنگ تجاری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۱۲:۳۰ ۳۱ فروردين ۱۴۰۴
چون میخوان سرشون رو تنشون باشه نه افتاده باشه رو زمین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۰ ۳۱ فروردين ۱۴۰۴
خوب چکار کند بازنشستگی کند هاهاهاشیر فرهاد
طبیعی است کسی در مقابل دارد می‌آید باید جلوش ایستاد و دست داد.
آخرین اخبار