
باشگاه خبرنگاران جوان _ سرهنگ "امیرحسین نقیمهر" گفت: برخی سودجویان با تماس تلفنی یا ارسال پیام، خود را نماینده بانک یا کارشناس خدمات بازنشستگان معرفی کرده و با بهانههایی نظیر راهاندازی، فعالسازی یا بهروزرسانی همراهبانک، از افراد بهویژه بازنشستگان، اطلاعات حساس بانکی دریافت میکنند.
وی در ادامه افزود: کلاهبرداران پس از جلب اعتماد قربانی، اقدام به دریافت شماره کارت، رمز دوم، کد ملی، تاریخ انقضا و کدهای ارسالشده به تلفن همراه میکنند. سپس از این اطلاعات برای دسترسی به حساب و برداشت غیرمجاز استفاده میشود.
رئیس پلیس فتا استان گیلان تأکید کرد: این مجرمان اغلب با لحنی قانعکننده و رسمی، بازنشستگان را تحت فشار روانی قرار میدهند که در صورت انجام ندادن فرآیند، حقوق یا مزایای آنها دچار مشکل خواهد شد.
این مقام انتظامی در پایان از شهروندان خواست تحت هیچ شرایطی اطلاعات کارت بانکی، رمزها یا کدهای پیامکی خود را در اختیار دیگران قرار ندهند و در مواجهه با تماسهای مشکوک، صحت آن را از طریق مراجع رسمی یا بانک مربوطه بررسی کنند و همچنین موارد مشکوک را از طریق سایت www.fata.gov.ir یا شماره ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریتهای سایبری گزارش دهند.
منبع: اطلاع رسانی پلیس گیلان