مدیر جهادکشاورزی شهرستان کازرون از پایان برداشت باقلا در سطح ۲۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مژده عینی - فرهمند آقایی مدیر جهادکشاورزی شهرستان کازرون با اشاره به پایان برداشت باقلا در سطح ۲۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان، اظهار کرد: عمده کشت باقلا در بخش مرکزی شهرستان است و میزان برداشت در هر هکتار حدود ۱۸ تن است.

او تصریح کرد: کشت باقلا در شهرستان در اواخر پاییز انجام و برداشت آن نیز از اواخر اسفند ماه شروع شده است و تا پایان فروردین ماه ادامه دارد.

آقایی افزود: محصول باقلا باعث بهبود شرایط کشت بعدی می‌شود و ضمن تاثیر گذاری در کاهش علف‌های هرز، قابلیت تثبیت ازت در خاک، محصول بسیار مفیدی در تناوب با سایر محصولات محسوب می‌شود. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون بیان کرد: عمده رقم کشت شده شهرستان باقلا هفت بند برکت است. باقلای کشت شده در این شهرستان به دلیل نازک بودن پوست روی میوه و با توجه به طعم و مزه مناسب آن بیشتر به صورت تازه خوری مصرف می‌شود و مورد اقبال کشاورزان و مصرف‌کنندگان است. کشت باقلا در الگوی کشت دارای اهمیت زیادی است و در کشاورزی حفاظتی در تناوب با غلات کشت و باعث تقویت زمین و پایداری تولید می‌شود.

باقلا

صدور مجوز خروج دام زنده از شهرستان فسا به ۱۱ استان کشور

مدیر جهاد کشاورزی فسا از خروج ۶۴ هزار و ۵۹۱ راس دام به سایر استان‌ها در پارسال خبر داد.

سعید شیروانی دوست مدیر جهاد کشاورزی فسا با اشاره به خروج ۶۴ هزار و ۵۹۱ راس دام به سایر استان‌ها در پارسال، اظهار کرد: با توجه به مازاد تولید دام زنده در این شهرستان و به منظور جلوگیری از ضرر و زیان دامداران، هماهنگی‌های لازم با سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و سایر استان‌های متقاضی انجام شده و مجوز خروج دام با رعایت کامل ضوابط بهداشتی و قرنطینه‌ای صادر شده است.

او با اشاره به اینکه این مجوز شامل گوسفند و گاو می‌شود، افزود: استان‌های تهران، اصفهان، یزد، کرمان، همدان، خراسان رضوی، گیلان، لرستان، آذربایجان شرقی، قم، اردبیل از جمله استان‌هایی هستند که مجوز خروج دام به مقصد آن ها صادر شده است.

این مقام مسئول ادامه داد: شهرستان فسا با جمعیت دامی ۶۰۰ هزار راس دام سبک و ۱۸ هزار راس دام سنگین یکی از شهرستان‌های موفق در تولیدات دامی و یکی از شهرستان‌های پیشرو در زمینه پرورش دام سبک و تامین کننده بخش قابل توجهی از گوشت قرمز ۱۱ استان کشور است.

او ضمن اشاره به اینکه جهاد کشاورزی شهرستان فسا تمام تلاش خود را برای حمایت از دامداران و رونق تولید در این بخش به کار خواهد بست، گفت: همه مالکان دام زنده موظف هستند با مراجعه به تعاونی دامداران شهرستان خود نسبت به ثبت و پلاک‌گذاری دام‌های خود در سامانه پنجره واحد کشاورزی اقدام کنند.

دام

صادرات گوجه فرنگی گلخانه‌ای در زرین دشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت از صادرات بیش از ۷۰۰ تن گوجه فرنگی گلخانه‌ای در این شهرستان خبر داد.

مهدی یوسفی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت اظهار کرد: بیش از ۷۰۰ تن گوجه فرنگی از گلخانه‌های زرین دشت به کشور‌های حاشیه خلیج فارس و روسیه صادر شد. 

او افزود: در جهت توصیه‌های رهبر معظم انقلاب درسالی که به عنوان سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شده است، صادرات گوجه فرنگی از گلخانه‌های شهرستان در حال انجام است و علاوه بر اینکه سرمایه گذاری لازم در این رابطه صورت گرفته در تولید نیز تاثیر بسزایی داشته است. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت گفت: با توجه به سطح ۶ هکتاری گلخانه‌های شهرستان امیدواریم بیش از هزار و ۵۰۰ تن تولید داشته باشیم که از این میزان پیش بینی می‌شود حدود هزار و ۲۰۰ تن به کشور‌های حاشیه خلیج فارس و روسیه صادرات این محصول را داشته باشیم.

یوسفی ادامه داد: جهت انجام تشریفات قانونی علاوه بر داشتن کیو آر کد محصول گوجه در زمان برداشت و هنگام صادرات عملیات بازدید میدانی از کامیون‌های حمل صورت می‌گیرد تا از تخلف‌های احتمالی جلوگیری شود. 

او تصریح کرد: بیشترین صادرات از گمرکات بنادر هرمزگان، بندرعباس و لنگه صورت می‌گیرد که نامه نگاری لازم با جهاد کشاورزی این شهرستان‌ها جهت صادرات صورت می‌گیرد.

گوجه فرنگی

افزایش کشت چغندرقند در فیروزآباد

مسئول زراعت مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد از افزایش ۶۰۰ درصدی کشت چغندرقند در مزارع این شهرستان خبر داد.

جواد پورمحمدی مسئول زراعت مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد اظهار کرد: کشت چغندرقند بر اساس قرارداد مستقیم بین کشاورزان با کارخانه قند پارس شهرستان کوار از نیمه دوم اسفندماه پارسال در سطح ۱۸۰ هکتار از مزارع شهرستان آغاز شده و در اواسط فروردین ماه امسال به پایان رسید.

او گفت: کارخانه طرف قرارداد با کشاورزان در تکمیل فرآیند کشت حمایت‌هایی شامل تأمین بذر مورد نیاز، نوار تیپ، سموم شیمیایی، برخی از کود‌ها و پرداخت کمک هزینه عملیات داشت را در دستور کار دارد و در زمان برداشت محصول هزینه را از کشاورزان دریافت می‌کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه ارقام کشت شده شامل مارینیا، واویلو، ویکو، واسلاو، لریکیت و لریوت است، افزود: عملیات کشاورزی در مزارع چغندرقند به صورت کاملا مکانیزه انجام شده است و پیش بینی می‌شود بیش از ۱۷ هزار و ۶۰۰ تن چغندر قند از این مزارع برداشت شود.

پورمحمدی تصریح کرد: محصول چغندرقند تولیدی کشاورزان این شهرستان به کارخانه قند کوار تحویل و خرید محصول نیز به صورت تضمینی توسط کارخانه انجام می‌شود.

مسئول زراعت مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد اضافه کرد: رعایت تناوب زراعی، کنترل علف‌های هرز مقاوم در مزارع، حاصلخیزی و اصلاح بافت خاک، مصرف بهینه آب و بالاتر بودن میانگین عملکرد از مزایای کشت چغندرقند نسبت به سایر محصولات است.

چغندرقند

گرده افشانی نخلستان‌های کازرون 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون از گرده افشانی نخلستان‌های این شهرستان خبر داد.

فرهمند آقایی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون اظهار کرد: گرده افشانی نخلستان‌ها از مهم‌ترین فعالیت‌های تخصصی برای تولید خرمای مرغوب و اقتصادی بوده و نقش مهمی در افزایش تولید و کیفیت محصول خرما دارد و تاکنون نیمی از نخلستان‌های شهرستان گرده افشانی شده است.

او گفت: دمای هوا، زمان مناسب گرده افشانی، نوع و میزان دانه گرده مصرفی از عوامل موثر در یک گرده افشانی موفق است؛ و در شهرستان از اواخر اسفندماه آغاز و تا اواخر فروردین ادامه خواهد داشت.

آقایی بیان کرد: شهرستان کازرون با سطحی حدود ۷ هزار و ۲۰۰ هکتار باغات نخیلات از قطب‌های مهم تولید خرما در استان به شمار می‌رود و مهم‌ترین ارقام تولیدی شهرستان کازرون کبکاب و زاهدی است و نیز برخی ارقام تجاری از جمله مجول در حال توسعه هستند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون تصریح کرد: گرده افشانی عملیات بسیار مهمی است که باید توسط افرادی مسلط به عملیات گرده افشانی و ماهر صورت گیرد.

او افزود: توصیه می‌شود در روز‌هایی که احتمال بارندگی وجود دارد، گرده افشانی انجام نشده و به روز دیگری موکول شود، چون عمل گرده افشانی موفق نخواهد بود و ممکن است باغدار مجبور به تکرار عملیات شود.

گرده افشانی

تولید نشاء سبزی و صیفی در بیضا

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از تولید ۱۱۰ میلیون نشاء سبزی و صیفی در این شهرستان خبر داد.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به تولید ۱۱۰ میلیون نشاء سبزی و صیفی در این شهرستان، اظهار کرد: این میزان تولید نشاء نسبت به پارسال نزدیک به ۱۷ درصد افزایش دارد.

او تصریح کرد: عملیات کشت بذر در سینی نشاء در واحد‌های گلخانه‌ای مذکور تا پایان فروردین ماه ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا افزود: عمده نشا‌ءهای تولیدی شامل ارقام مختلف گوجه فرنگی، فلفل، هندوانه، خیار، کاهو، خربزه، بادمجان و سایر محصولات جالیزی است که علاوه بر استان فارس به استان‌های همجوار ارسال می‌شود.

مویدی بیان کرد: این نشاء‌ها در ۱۰ واحد گلخانه به مساحت ۶۰ هزار مترمربع تولید می‌شود.

او با اشاره به اینکه ۷۰ درصد نشاء این شهرستان به روش کاملا مکانیزه در بستر هیدروپونیک تهیه و آبیاری می‌شود، اضافه کرد: محصول تولیدی از کیفیت و بازارپسندی بالایی برخوردار است.

این مقام مسئول تصریح کرد: به علت خشکسالی‌های اخیر و احتمال سرمازدگی بهاره مزارع، تولید نشاء مکانیزه در محیط گلخانه به دلیل کاهش مصرف آب و نهاده‌های کشاورزی، زودرس شدن محصول و امکان انتخاب گیاهان قوی و سالم برای کاشت رو به افزایش است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بیضا ادامه داد: افزایش بازدهی در فضای کم، کاهش هزینه‌های تولید، صرفه اقتصادی بالا و اشتغال روستاییان از مزایای این گلخانه‌ها است.

نشاء سبزی و صیفی

کشت خربزه به صورت نشایی در زرین دشت 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت از کشت نشایی خربزه برای نخستین بار در سطح ۳ هکتار خبر داد. 

مهدی یوسفی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت با اشاره به کشت نشایی خربزه برای نخستین بار در سطح ۳ هکتار، اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و سرمای کافی روستای دروایه کشت خربزه به صورت نشایی انجام گرفت.

او افزود: ارقام کشت شده خاتونی است که سازگاری بیشتری نسبت به دیگر ارقام در این منطقه دارد.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرین دشت گفت: از مزایای این کشت، برداشت حدودا ۱۰ روز زودتر از مزارع دیگر و بهتر بودن بازار که محصولات به قیمت بالاتری به فروش می‌رسد.

 این مقام مسئول بیان کرد: گرما، سرما و تنش‌های محیطی در برداشت محصول به صورت نشایی تاثیر کمتری دارند.

 یوسفی اضافه کرد: با توجه به اینکه نشا‌ها در گلخانه از قارچ کش و حشره کش استفاده می‌شود، بوته‌ها به آفات و بیماری‌ها مقاوم هستند.

او یادآورشد: با توجه به هزینه بالا و قیمت بذر گواهی شده، میزان بذر مصرفی کمتر است و هزینه‌ها در زمان کاشت کاهش می‌یابد.

نشاء خربزه

تولید بیش از ۱۰ هزار تن تخم مرغ در کوار

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار از تولید بیش از ۱۰ هزار تن تخم مرغ در واحد‌های پرورش مرغ تخم گذار در سال ۱۴۰۳ در شهرستان خبر داد.

 عبدالرسول جوکار مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار اظهار کرد: این میزان تخم مرغ از تعداد یک میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه مرغ تخمگذار موجود در شهرستان تولید شده است.

او اضافه کرد: در پارسال با ایجاد و فعال شدن چند واحد مرغ تخمگذار شهرستان دومین جایگاه تولید تخم مرغ در استان را از آن خود کرده است. 

جوکار با بیان اینکه با رعایت استاندارد‌های بهداشتی تغذیه‌ای، کیفیت تخم مرغ‌های تولیدی به طور قابل توجهی ارتقا یافته است، افزود: با مدیریت بهینه و استفاده از فناوری‌های نوین شاهد افزایش تولید و ایجاد فرصت‌های شغلی در شهرستان در واحد‌های تولیدی و بسته‌بندی تخم مرغ خواهیم بود.

تخم مرغ

کشت نشایی گوجه فرنگی در ارسنجان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان از کشت نشایی در هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی در این شهرستان خبر داد.

غلامعباس زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان با اشاره به آغاز کشت نشایی در هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی از ابتدای فروردین ماه در این شهرستان، اظهار کرد: کشت نشایی گوجه فرنگی در شهرستان تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه دارد.

او افزود: پیش بینی می‌شود از هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی کشت گوجه فرنگی در این شهرستان میزان ۸۴ هزار تن محصول گوجه فرنگی تولید و روانه بازار شود.

زارعی فر تصریح کرد: گوجه فرنگی کشت شده از اواسط مرداد تا اواخر مهرماه به مرحله برداشت خواهد رسید.

نشاء گوجه فرنگی

این مقام مسئول بیان کرد: برای کشت گوجه فرنگی از ارقام هیبرید ۸۳۲۰، متین، سانسید، بریویو و برنتا استفاده می‌شود، که علاوه بر بازار پسندی عملکرد خوبی دارند.

او اضافه کرد: به منظور صرفه جویی در مصرف آب و افزایش بهره وری تولید، ۱۰۰ درصد مزارع گوجه فرنگی شهرستان به روش تیپ آبیاری می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان با بیان اینکه به منظور بالا بردن بهره وری مصرف آب در بخش کشاورزی، کشت نشایی بخصوص در محصولات صیفی مرسوم شده است، افزود: یکنواختی مزرعه، کاهش مصرف نهاده‌های کشاورزی از جمله بذر و سموم نباتی، کاهش هزینه‌های کارگری به ویژه در عملیات وجین از مزایای کشت نشایی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.