
باشگاه خبرنگاران جوان - رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به ایجاد انگیزه برای شناسایی نخبگان فرش دستبافت در شانزدهمین المپیاد فرش دستبافت گفت: در مرحلهی اول المپیاد، دانشآموزان و دانشجویان طبق معیارهای دانشگاهی و براساس امتیازهای نظری و عملی کسب شده از طرف هیئت داوران، انتخاب و سپس به مرحله نهایی معرفی میشوند.
زهرا کمانی افزود: در بخش دانشآموزی از ۱۲۰۰ شرکتکننده اولیه از استانهای مختلف، نهایتا ۸۸ دانش آموز دختر برای المپیاد برگزیده شدند. همچنین در بخش دانشگاهی، از میان شرکت کنندگان اولیه، ۷۰ دانشجو انتخاب شدند به مرحله المپیاد راه یافتند که ۶۲ نفر خانم و ۸ نفر آقا هستند.
وی با بیان اینکه استادان برجسته دانشگاهی و استادکاران فرش دستبافت، داوران المپیاد شانزدهم فرش دستبافت هستند و تهیه و تدوین سوالات را برعهده دارند گفت: این المپیاد در راستای قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی و فرش ایران و با هدف انگیزهبخشی و رقابت علمی در بین دانشآموزان و دانشجویان در این حوزه، برگزار میشود.
کمانی افزود: این آزمون در دو مرحله نظری و عملی به صورت فشرده از ۲۸ تا ۳۰ فروردین برگزار میشود اختتامیه این رویداد در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان برگزار میشود.
۳۵۰۰ دانش آموز از ۲۲ استان و ۳۰۰۰ دانشجو از ۱۵ استان کشور مشغول به تحصیل در رشته دستبافت هستند.
آذربایجان غربی، اصفهان، البرز، تهران، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قزوین، قم، گلستان، لرستان، مازندران، هرمزگان، همدان، کرمان، کرمانشاه، کهکیلویه و بویر احمد و یزد در بخش دانش آموزی و آذربایجان شرقی، اصفهان، البرز، تهران، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، چهارمحال بختیاری، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قم، گلستان، مازندران، مرکزی و کرمان در بخش دانشجویی با هم رقابت میکنند.
منبع: دانشگاه صنعتی اصفهان