معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، بر لزوم توانمندسازی زنان از طریق آموزش و مهارت‌آموزی تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ زهرا بهروزآذر در این مراسم گفت: باور ما در دولت چهاردهم این است که اگر قرار است به قله‌های پیشرفت برای ایران برسیم، به دو بال نیاز داریم؛ بال زنان و بال مردان. هر دو بال، باید با هم و کنار هم باشند تا بتوانیم این پرواز را انجام دهیم.

وی با اشاره به دستاورد‌های زنان در کشور اظهار داشت: در تمام این سال‌ها، زنان ایرانی مسیر رشد فوق‌العاده‌ای را طی کرده‌اند. زنان اکنون ۵۳ درصد از ورودی‌های دانشگاه‌ها را تشکیل می‌دهند و امسال بیش از ۶۱ درصد ورودی‌ها دختران بودند. بیش از ۷۰ درصد کادر درمان ما را زنان تشکیل می‌دهند و ۲۴ درصد از اختراعات ثبت‌شده در کشور نیز توسط زنان انجام شده است، در حالی که میانگین جهانی این عدد بین ۱۴ تا ۱۷ درصد است. این یعنی زنان ایران باور دارند، می‌توانند و شایسته نقش‌آفرینی در همه عرصه‌ها هستند.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به یکی از تکالیف جدی برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: ما باید موانع رشد زنان را با کمک خودشان شناسایی و برای رفع آنها نیز از نظرات‌شان بهره بگیریم. افزایش مهارت‌های شغلی یکی از مأموریت‌های اصلی ماست. ما برای کارآفرینی نیاز به سه نوع مهارت داریم: مهارت‌های بنیادی برای ارتباط مؤثر و حل تعارض، مهارت‌های فنی و تکنولوژیکی، و مهارت‌های کسب‌وکار.

به گفته بهروزآذر، برای توسعه کارآفرینی زنان، باید ظرفیت‌های شناختی‌شان را بالا ببریم، علاقه‌مندی‌شان را تقویت کنیم و توان به‌کارگیری مهارت‌ها را در آنها ایجاد کنیم. دولت زیرساخت‌های خوبی دارد، اما آنچه ما بیشتر به آن نیاز داریم، تغییر نگرش است. نگرش کارآفرینانه باید در ذهن همه تقویت شود. اولین ویژگی فرد کارآفرین این است که مرکز کنترل درونی داشته باشد؛ یعنی هر اتفاقی را در درون خود تحلیل کند و دنبال نقش خودش در آن باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل فشار‌های رسانه‌ای و ساختار‌های ذهنی، افراد بیشتر روایت‌های منفی از کارآفرینی را منتقل می‌کنند تا تجربیات مثبت. ما باید کمک کنیم تا روایت‌های مثبت، تقویت شوند و ذهن‌ها به سمت فرصت‌ها سوق داده شود.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به تفاوت کارآفرینی زنان و مردان خاطرنشان کرد: در کارآفرینی زنان، اهداف، روش‌های تأمین مالی، شیوه‌های هزینه‌کرد و حتی کنترل پروژه‌ها با مردان متفاوت است. مربیانی که با زنان کار می‌کنند باید این تفاوت‌ها را درک کنند تا بتوانند موثر باشند.

بهروزآذر با بیان اینکه در بودجه امسال، منابعی برای زنان سرپرست خانوار پیش‌بینی شده که با هماهنگی معاونت زنان توزیع خواهد شد، ابراز داشت: افرادی که آموزش‌های سازمان فنی و حرفه‌ای را گذرانده‌اند، در اولویت دریافت این منابع قرار دارند. چون نمی‌خواهیم زنانی که بیکار بودند، حالا بدهکار هم بشوند. اگر پشتیبانی نکنیم، اعتماد به نفس آنها آسیب می‌بیند. امیدوارم با کمک شما، این مسیر به درستی طی شود و ما در کنار هم به زنانی که می‌خواهند نسخه بهتری از خودشان شوند، کمک کنیم.

در ادامه این مراسم، تفاهم‌نامه همکاری میان معاونت رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور امضا شد. این تفاهم‌نامه به منظور ارتقای مهارت‌های شغلی زنان و ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار، با امضای بهناز موحدی، معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری و غلامحسین محمدی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به ثبت رسید.

هدف اصلی این تفاهم‌نامه، آموزش و توسعه مهارت‌های شغلی، به‌ویژه در حوزه کسب‌وکار‌های خرد، تسهیل‌گری کسب‌وکار، تدوین استاندارد‌های آموزشی و فراهم‌سازی فرصت‌های کارآموزی برای زنان است. این همکاری می‌تواند گامی مؤثر در جهت توانمندسازی اقتصادی زنان و تحقق عدالت اجتماعی و توسعه پایدار در کشور باشد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دولت 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۲۸ فروردين ۱۴۰۴
همه شوهرا و پدرها و برادرها خیلی خیلی حواسشون باشه و بدونن زن و دختر مالک و صاحب اختیار بدن خودشونن و هر وقت اراده کنن میتونن خونواده رو ترک کنن و هیچ قدرتی حق نداره مانعشون بشه پس تا میتونن بهشون محبت کنن و قربون صدقه اشون برن
آخرین اخبار