استان قم با وجود داشتن جمعیت قابل توجهی از معلولان و جانبازان، هنوز با کمبود‌های جدی در زمینه ورزش‌های جانبازان و توان یابان روبه روست.

باشگاه خبرنگاران جوان؛امیرحسین نیکوسخن- بسیاری از ورزشکاران توان یاب قمی، علیرغم استعداد‌های درخشان، به دلیل نبود امکانات مناسب، سالن‌های ورزشی استاندارد و حمایت‌های مالی، با مشکلات سختی دست و پنجه نرم می‌کنند.

علیرضا محمدی کارشناس مسائل ورزشی درباره مشکلات ورزش جانبازان و توان یابان گفت:بسیاری از سالن‌ها و تجهیزات ورزشی، استاندارد‌های لازم برای معلولان را ندارند که می‌توان به رمپ(سطح شیب دار مخصوص عبور ویلچر) و آسانسور اشاره کرد.

او افزود: کمبود وسایل ورزشی تخصصی برای انواع معلولیت‌ها مانند ویلچر‌های ورزشی یکی دیگر از مشکلات این ورزشکاران است.

این کارشناس مسائل ورزش جانبازان و توان یابان یکی دیگر از مشکلات را عدم وجود کافی مربیان متخصص دانست و گفت: برخی مربیان تجربه یا دانش کافی برای تمرین با افراد دارای معلولیت را ندارند.

او افزود: یکی دیگر از مشکلات، عدم حمایت مالی از ورزشکاران است. هزینه بالای تجهیزات و شرکت در مسابقات برای بسیاری از معلولین سنگین است.

محمدی تاکید بر نیاز فرهنگ سازی درمیان مردم گفت: برخی افراد جامعه نسبت به توانایی‌های ورزشی معلولین آگاهی ندارند. حتی این مسئله باعث شده است تا خیلی از معلولین عزیز ما خانه نشین شوند.

او افزود: این تبلیغات و فرهنگ سازی‌ها باعث خواهد شد تا عده‌ای که فرزند معلول دارند آن‌ها به سمت این ورزش بیاورند.

این کارشناس مسائل ورزش جانبازان و توان یابان نداشتن برنامه‌های منظم برای ورزش معلولین را یک معضل بزرگ دانست و گفت: در بعضی ورزش‌ها ما نه تنها تیم‌های لیگ برتری نداریم بلکه حتی در سطح استان خودمان هم مسابقات حرفه‌ای، دقیق و منظمی برگزار نمی‌شود. این موضوع باعث آماده نبودن و دلزدگی ورزشکاران می‌شود.

فرهنگ سازی و همت مسئولین؛ کلید حل مشکلات ورزش جانبازان و توان یابان

حسین احمدی کارشناس مسائل ورزش جانبازان و توان یابان گفت: نهاد‌های دولتی باید بودجه و امکانات لازم را در اختیار فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان یابان قرار دهند.

نهاد‌هایی مانند استانداری و شهرداری می‌توانند با کمک به این عزیزان به حل برخی از مشکلات کمک کنند.

او تقویت رابطه هیأت ورزش جانبازان و توان یابان را یک راه حل مهم دانست و افزود: هیأت ورزش‌های جانبازان و توان یابان باید ارتباط قوی تری با ورزشکاران داشته و نیاز‌های آنان را پیگیری کند.

احمدی فرهنگ سازی و اطلاع رسانی را یک موضوع مهم دانست و گفت:معرفی ورزشکاران معلول قمی به توان یابان و برگزاری برنامه‌های ویژه برای آگاه سازی از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی موضوع قابل توجهی است.

او افزود: طراحی مسیر‌های دوچرخه سواری ویلچری، در پارک‌های عمومی برای تشویق به تحرک، می‌تواند باعث رخ دادن اتفاقات مثبتی شود.

ورزش جانبازان و توان یابان در قم با وجود تمام مشکلات، دارای استعداد‌های درخشانی است که با سرمایه‌گذاری مناسب می‌توانند در سطح ملی و بین‌المللی بدرخشند.

 با برنامه‌ریزی دقیق، جذب حمایت‌های مالی، مناسب‌سازی فضا‌های ورزشی و فرهنگ‌سازی در جامعه، می‌توان شرایط بهتری برای ورزش جانبازان و معلولین در قم فراهم کرد. این اقدامات نه‌تنها سلامت جسمی و روحی آنان را بهبود می‌بخشد، بلکه باعث افزایش حضور اجتماعی و خودباوری این افراد خواهد شد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.