سرمربی تیم ملی ووشو بانوان می‌گوید که انتظار کسب طلا از سهیلا منصوریان در جام جهانی داشتم، اما داوری هم بی تاثیر نبوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم طایفه - الهه منصوریان سرمربی تیم ملی ووشو بانوان  در گفت و گو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان درباره اینکه سطح مسابقات جام جهانی ووشو چطور بود، اظهار کرد: ما در مسابقات جهانی که هر ۲ سال یک بار برگزار می‌شود از ۷ وزن اجازه داریم که فقط ۳ ورزشکار خود را به مسابقات جهانی بفرستیم و اگر  این ۳ ورزشکار توانستند اول تا سوم مشترک شوند می‌توانند وارد جام جهانی شوند. از آنجا که مسابقات جهانی در آمریکا برگزار شد و ایران نتوانست سهمیه را بگیرد  یک مسابقه  در چین برای کسب سهمیه جام جهانی بود که در فروردین  سال گذشته شرکت کردیم و تیم‌های دیگر هم بودند و خیلی از کشور‌ها نتوانسته بودند در مسابقات جهانی شرکت کنند و آنجا آمدند و مسابقه دادند و نفرات اول تا دوم آن مسابقات سهمیه گرفتند و وارد جام جهانی شدند.

عملکرد خوبی در مسابقات جام جهانی ووشو داشتیم 

او افزود: عملا در هر وزنی ۴ الی ۶ ورزشکار می‌توانند حضور داشته باشند و  ۴ تا ۶ نفر اجازه گرفتن سهمیه را دارند. البته تیم ملی کشورمان  با وزن کامل به مسابقات نرفت  و با ۴ ورزشکار به چین رفتیم، اما ما در بخش خانم‌ها  در همه اوزان سهمیه گرفتیم و با ۳ ورزشکار در این مسابقات شرکت کردیم که نتیجه خوبی هم گرفتیم. وقتی یک تیم در روز‌های اول ۲ مدال طلا می‌گیرد  این موضوع نشان می‌دهد که عملکرد خوبی داشتیم. ما در روز اول  یک طلا گرفتیم،  روز دوم ۲ مدال طلا و روز سوم هم یک مدال نقره گرفتیم.

سهیلا منصوریان برای کسب نتیجه در بازی‌های آسیایی آماده می‌شود 

منصوریان درباره اینکه عملکرد تیم ملی ووشو بانوان در مسابقات جام جهانی ووشو و اینکه چرا سهیلا نتوانست مدال طلا بگیرد، بیان کرد: در مجموع من از عملکرد تیمم راضی هستم، چون به  سهیلا  تقریبا یک سال است که میدان می‌دهیم و در این یک سال مسابقات قهرمانی آسیا رفته است که با چین ۳ راند بازی کرده و دوم شد و تاکنون هم مسابقات قهرمانی جهان و بازی‌های آسیایی نرفته است. در حال حاضر بازیکن ویتنامی  که با سهیلا بازی کرد ۳ تا مدال بازی‌های آسیایی دارد و در سال ۲۰۱۸ مدال برنز بازی‌های آسیایی را گرفت و در سال ۲۰۱۹ نایب قهرمان جهان شد و سال ۲۰۲۴ در آمریکا توانست قهرمان جهان شود و قهرمانی بوده که رزومه دار است. ما چقدر به سهیلا منصوریان میدان دادیم که حالا بگوییم که یک بازیکن باتجربه است. سهیلا دارد تجربه کسب می‌کند و او دارد آماده می‌شود که بتواند در وزن ۶۰ کیلو در بازی‌های آسیایی نتیجه بگیرد. ما بهترین ورزشکارانمان در وزن‌های بالا هستند که همیشه قهرمان می‌شوند که صدیقه دریایی، شهربانو منصوریان و  یاسمن باقرزاده در وزن‌های بالای ۶۵ کیلو تا ۷۵ کیلو مسابقه می‌دهند. ما همیشه در این وزن‌ها قهرمان جهان شدیم، اما در سبک وزن چند مدال جهانی داریم. در وزن ۵۲ کیلو که خودم بودم،  ورزشکار دیگری  نتوانسته قهرمان جهان و آسیا شود. ما باید میدان بدهیم و با بازیکنانی که سبک وزن هستند مسابقه بدهیم. اگر سهیلا منصوریان بتواند در تیم ملی فیکس شود باید  در وزن ۶۰ کیلو در بازی‌های آسیایی شرکت کند. او باید در وزن ۶۰ کیلو در مسابقات  با کشور‌های مختلف مسابقات بدهد تا میدان ببیند. به نظرم ما بهتر بود که اینجا می‌باختیم تا اینکه برویم در بازی‌های آسیایی از بازیکن ویتنامی  شکست بخوریم. این بازیکن باتجربه‌ای هست و ورزشکار چین را شکست داده است و ووشوکار خوبی محسوب می‌شود.

انتظار کسب مدال طلا از سهیلا داشتم، اما داوری هم بی تاثیر نبود 

او درباره اینکه داوری‌ها در مسابقات جام جهانی ووشو چطور بود، گفت: من فکر می‌کنم دقایق ابتدایی اول بازی جلو بودیم و بازیکن ویتنامی با  تجربه اش پیروز شد. به نظرم نیاز است که بازیکنان ما بیشتر میدان ببینند و انتظار داشتم که سهیلا مدال طلا بگیرد، اما به هر حال داوری هم بی تاثیر نبود. ۲ داور در راند اول امتیازات را به ما دادند، اما ۳ داور امتیاز را به بازیکن ویتنامی دادند. راند دوم ۲ داور امتیاز به ما دادند و یک داور امتیاز مساوی داد و ۲ داور امتیاز به وینتامی داد. در مجموع بازی نزدیکی بود و این نشان دهنده این است که  داور می‌توانست امتیاز بهتری به ما بدهد. داوران ۳ و ۴ اصلا به ما امتیاز نمی‌دادند. البته من  فکر می‌کنم داوری خوبی بود، اما در بازی‌های حساس به نفع ورزشکاران جنوب شرقی  آسیا می‌گرفتند. قطعا برنامه ریزی انجام می‌دهم که با  رقبای اصلی مان  از آسیای شرقی شامل  ورزشکاران چین و ویتنام و  فیلیپین بهتر بازی کنیم.

من برای گذراندن دوره مربیگری سبک دوئن بین در چین ماندم 

منصوریان درباره تفاهم نامه‌ای که با رئیس فدراسیون ووشو چین برای سبک دوئن بین داشت، اظهار کرد:  با رئیس فدراسیون ووشو چین که دبیر کل فدراسیون جهانی هم هست دیداری داشتیم و صحبت‌هایی در مورد سبک دوئن بین داشتیم  که سبک جدیدی هست و کاملا بدن ورزشکار سنسور دارد و با برخورد به سنسور‌ها امتیاز داده می‌شود.  وقتی ضربه‌ای می‌زنید دیگر داوری نیست تا امتیاز بدهد، اگر ضربه دقیق و قدرتش مثل تکواندو به بدن ورزشکار  خورده باشد سنسور‌ها واکنش نشان می‌دهند و امتیاز داده می‌شود.   حتی ممکن است این سبک  وارد المپیک شود به خاطر داوری‌هایی که وجود دارد این رشته می‌تواند فراگیر بین کشور‌های مختلف شود و این اتفاق خواهد افتاد و ما این سبک را به نمایندگی به ایران خواهیم آورد و حتما نیاز است که فدراسیون ووشو تاییدیه این سبک را به من بدهد. من  به ایران نیامدم و دارم دوره‌های آماده سازی این سبک را در چین می‌گذرانم و نیاز است که برای این سبک برنامه ریزی کنیم و تجهیزاتش را به ایران بیاوریم.

ما باید  با ورزشکاران آسیای شرقی نزدیک درگیر شویم و مبارزه کنیم 

سرمربی تیم ملی ووشو بانوان درباره اینکه به هدف خود در این مسابقات رسیدید، گفت: شهربانو منصوریان و صدیقه دریایی باتجربه هستند، اما در مسابقات سهیلا به این هدف رسیدیم و  نقاط ضعف و قوت خود را متوجه شدیم. فکر می‌کنم با ورزشکاران آسیای شرقی باید نزدیک بازی کردن را یاد بگیریم و ما نمی‌توانیم با آنها سرعتی مبارزه کنیم، چون آنها سرعت عملشان بالا است و ما نمی‌توانیم حمله و زد و خورد خود را با دست و پا انجام بدهیم. ورزش ایران قدرتی است و کشتی به لحاظ قدرت بدنی  می‌تواند نتیجه  خوبی بگیرد. ما باید با ورزشکاران آسیای شرقی نزدیک  بازی کنیم و درگیر شویم. ما به این نتیجه رسیدیم که در مسابقات قهرمانی جهان ورزشکاران ما باید سبکشان را تغییراتی بدهند.

۵۰ میلیارد تومان هزینه خرید تجهیزات سبک دوئن یین را فدراسیون جهانی داده است 

او درباره  برنامه ریزی و هدفگذاری برای مسابقات آتی گفت: من  هنوز برای گذراندن دوره مربیگری سبک دوئن بین  در شانگهای چین هستم تا تجهیزات این رشته ورزشی را وارد ایران کنم. ما نیاز داریم که  وزارت ورزش و فدراسیون ووشو از این سبک حمایت کنند و باید یک جور‌هایی تاییدیه شان را بگیریم. من وقتی به ایران آمدم تفاهم نامه و قراردادی که با چینی‌ها بستم را با خود می‌آورم و نامه‌ای که من به عنوان رئیس این سبک در ایران هستم را همراه خواهم داشت تا تاییدیه‌ها را در ایران بگیرم. قطعا  مسئولان ورزش خوشحال خواهند شد، چون سبک جدیدی وارد ایران خواهد داشت و امیدوارم  آقای دنیا مالی  وزیر ورزش و جوانان هم از این سبک حمایت کنند. من فکر می‌کنم اتفاق خوبی برای این رشته ورزشی می‌افتد و در  قهرمانی جوانان آسیا در ماکائو قرار است، مسابقات  این سبک هم برگزار شود. تجهیزاتی که با چینی‌ها تفاهم کردیم که به ایران بیاورم لباس‌های سنین نوجوانان، جوانان و بزرگسالان که گران هستند و سنسور دارند و باید این لباس‌ها خریداری شود و  این لباس‌ها در ۲ رنگ قرمز و آبی هستند و در سایز‌های مختلفی باید تهیه شوند و خریدن این تجهیزات میلیون‌ها تومان هزینه دارد و به میلیارد تومان می‌رسد. تجهیزات این رشته ورزشی تقریبا ۳۰ میلیارد تومان می‌شد که فدراسیون جهانی تقبل کرد به اضافه  سکوی این رشته ورزشی ۲۵ هزار دلار می‌شود که تقریبا ۵۰ میلیارد تومان هزینه می‌برد که تمام تجهیزات این رشته ورزشی خریداری شد و قرار است به ایران ارسال شود. انجمن سبک دوئن بین که زیر نظر فدراسیون ووشو چین هست برای حمایت این سبک در سراسر دنیا این هدف را داشتند که کمک کنند و چه بهتر که ایران این پیشنهاد داد و من به نمایندگی ایران  به فدراسیون جهانی درخواست دادم با توجه به اینکه ما تحریم هستیم و هزینه‌های دلاری در ایران بالا هست و برای اینکه ما بتوانیم این سبک را در ایران داشته باشیم آنها حمایت و کمک کردند که ما این سبک را در ایران گسترش بدهیم و هزینه‌های گسترش این سبک را به ما دادند.

مسابقات قهرمانی جهان در برزیل پایان حضور  شهربانو منصوریان در تیم ملی  است 

او اظهار کرد: ما هدفمان قهرمانی جهان در برزیل هست و مثل همین مسابقه‌ای که در چین پیش رو  داشتیم  قرار است ، وزن‌های مسابقات آسیایی  در کنار تیم باشند. مثلا وزن  ۶۰ کیلو در بازی‌های آسیایی هم حضور دارد و می‌توانیم نتیجه خوبی بگیریم و تجربه کسب کنیم. در مسابقات قهرمانی آسیا که پارسال در ماکائو بود ما ۳ ورزشکار جوان و جدید به تیم خود اضافه کردیم و هر سال لازم است که باتجربه‌هایی مثل شهربانو منصوریان در کنار تیم باشد و فکر می‌کنم مسابقات قهرمانی جهان پایان کار شهربانو منصوریان خواهد بود، چون سنش به ۴۰ سال می‌رسد و هر ورزشکاری که تا زمانی که بتواند  در مسابقات انتخابی تیم ملی فیکس تیم ملی و قهرمان شود به نظرم مانعی نیست که برای ایران تلاش کند و سال‌ها سرمایه گذاری بر روی این ورزشکار شده  و بهتر است   نتیجه بگیریم و  در کنار جوانان ما باشد. در مسابقات قهرمانی جهان قطعا ۲ ورزشکار جوان به تیم ملی اضافه خواهند شد و در کنار پیشکسوتان تمرین می‌کنند و جمعا ۳ ورزشکار به این مسابقات راه پیدا می‌کنند. مسابقات زیادی همچون کاپ آسیا و ورلد گیمز  را داریم و ما بتوانیم ورزشکاران را در این مسابقات شرکت بدهیم تا تجربه کسب کنند مخصوصا در کاپ آسیا که قطعا تیم ما جوان خواهد بود تا بتوانیم تیم را جوانتر کرده و جوانان را  روز به روز باتجربه‌تر کنیم تا برای مسابقات آسیایی آماده شوند. هدفمان کسب مدال  در بازی‌های آسیایی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار