یک کارشناس فوتبال ایران در انتقاد از کادر فنی تیم ملی فوتبال نوجوانان گفت: توصیه من آن است که کمک‌های خود را به‌گونه‌ای انتخاب کنیم که آنها به ما کمک کنند نه اینکه ما به آنها کمک کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان - تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران با کسب یک امتیاز از سه بازی از رقابت‌های جام ملت‌های آسیا کنار رفت. ملی‌پوشان علاوه بر عدم صعود از مرحله گروهی، شانس کسب سهمیه جام جهانی را هم از دست دادند.

محمد یاوری، کارشناس فوتبال ایران درباره این موضوع بیان کرد: از شرایط تیم‌های پایه متأسف هستم. با سابقه‌ای که در رده‌های پایه دارم، پتانسیل آنها را بیش از این می‌دانم. باید جدی گرفت چرا که شرایط خیلی بد شده و باید فکری کرد. رده‌های پایه تیم‌ها را نمی‌شود با رده بزرگسالان مقایسه کرد. کره شمالی در رده‌های پایه خوب بوده و در بزرگسالان اینچنین نبوده است. هر چه هست باید بررسی ما خیلی دقیق باشد. 

یاوری ادامه داد: حتما اشکالاتی بر سر راه تشکیل تیم بوده است. به عنوان یک مربی ایرانی واقعا متاسف و شرمنده هستم. من ایرانی هستم و می‌دانم که می‌توانستیم بهتر عمل کنیم. در تیم ملی جوانان علی‌رغم کم لطفی آقای عبدی که گفته بودند من اینها را از کوچه و روستا‌ها پیدا کردم، اصلا این چنین نیست. تیم ملی که در اختیار ایشان بود در فستیوال زیر ۱۲ ساله‌های مشهد که از سراسر ایران شرکت کرده بودند، انتخاب شدند. سال بعد تیم ۱۳ سال تشکیل شد و سال بعد از آن تیم ۱۴ سال که من آن را رهبری کردم. پس از آن آقای وحید امیری ادامه دادند و سپس به آقای عبدی رسید. حسام نفری، آرشا شکوری، سمیر حبوباتی و ... از افرادی بودند که به تیم ملی جوانان رسیدند.

این کارشناس فوتبال ایران در انتقاد به تیم ملی گفت: باید ببینیم کنار این افراد چه کسانی کار می‌کنند و به چند علت باید کادر فنی تعیین شود؟ شناخت استعداد‌ها و سابقه کار کردن در این رده‌ها خیلی مهم است. زمانی که به کادر این دو تیم نگاه می‌کنیم به جز سرمربیان، یک مربی داریم که هیچ جا کار نکرده و به یکباره مربی و آنالیزور تیم می‌شود. در سوی دیگر هم فردی وجود دارد که اصلا در رده‌های پایه کار نکرده است. از آن سو برخی افرادی که کار کردند و خوب عمل کردند در خانه نشسته‌اند. 

یاوری با اشاره به روند استعدادیابی تیم ملی اظهار کرد: به عنوان کسی که مدیر استعدادیابی تیم‌های پایه بودم، به این سبکی که اجرا می‌شود ایراد می‌گیرم. بازیکنانی مانند یاسین سلمانی و بقیه بچه‌ها از طریق استعدادیابی برنامه‌ریزی وارد تیم‌ها شدند نه استعدادیابی گل‌خانه‌ای. مربی تیم ملی باید هزار جوان را مستمر رصد کند. پله پله راهیابی به تیم ملی صورت بگیرد، نه اینکه مستقیم به تیم ملی بیایند و سپس در بازی کره شمالی به میدان بروند. 

یاوری در پایان بیان کرد: توصیه من آن است که کمک‌های خود را به‌گونه‌ای انتخاب کنیم که آنها به ما کمک کنند نه اینکه ما به آنها کمک کنیم. تیم ملی جای آزموده‌هاست نه آزمودن، در تیم ملی بزرگسالان هم همین مشکل را داریم. این مسائل را چند ماه پیش به سرمربی تیم ملی نوجوانان گفتم. کسی که مدیر تیم ملی می‌شود باید تجربه بالایی در مدیریت تیم‌ها داشته باشد، نه اینکه صرفا زبان عربی بلد باشد. کسی مدیر می‌شود که اصلا سابقه مدیریت بین‌المللی ندارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار