کارشناس فوتبال می‌گوید که متاسفانه نوجوانان ما در نیمه دوم بازی با تیم ملی عمان بدنشان تحلیل رفت و در نهایت شکست خوردند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم طایفه - سیامک رحیم پور کارشناس فوتبال در گفت و گو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان  درباره شکست تیم ملی نوجوانان ایران برابر تیم ملی عمان در جام ملت های زیر ۱۷ سال آسیا اظهار کرد: نیمه اول بازی به شکلی پیش می‌رفت که تصور هر بیننده‌ای این بود که ما بتوانیم با اختلاف بالای ۵ گل از زمین مسابقه خارج شویم به خصوص گل اول ایران که در زاویه بسته و از بالای سر گلر عمان وارد دروازه شد نوید این را می‌داد که ما بیشتر از ظرفیت تیم عمان باید به آنها گل می‌زدیم.

او افزود: اما متاسفانه نوجوانان ما  در نیمه دوم تحلیل رفتند و شاید برآورد درستی از بازی نداشتند و برعکس کادر فنی عمان برآورد صحیحی از تیم ما داشت و این تیم در نیمه اول بازی بسته را سرلوحه خود قرار داد و سعی کرد در فضای کمتری قرار بگیرد و تیم ما را در یک سوم دفاعی خود و فضای بین ۱۸ قدم خود تا قوس نیمه زمین  نگه دارد و بتواند توانایی بازیکنان ما را در آن فضای کم کنترل کند. به نظر می‌رسد که عمانی‌ها به این نتیجه رسیده بودند که تیم ما در نیمه دوم بازی تحلیل می‌رود و به شکلی برآوردشان بوده است که تیم ما شرایطی که می‌تواند در نیمه اول داشته باشد با نیمه دوم تفاوت خواهد داشت. نتیجه بازی در نیمه دوم این تحلیل را نشان می‌دهد و آنها با جسارت بیشتری با بازیکنان ما درگیر شدند و در نهایت پیروز شدند.

ما در استعدادپروری و رشد آنها مشکل داریم 

رحیم پور بیان کرد: فکر کنم تحلیل اصلی آنها این بود که تیم ملی نوجوانان ما در نیمه دوم تحلیل می‌رود و به شکلی که توانی که تیم ما در نیمه اول دارد در نیمه دوم نخواهد داشت و متاسفانه نتیجه بازی تحلیل درست تیم عمان را نشان داد. هر چند که ما می‌دانیم استعداد‌های خوبی داریم، اما در استعدادپروری و رشد آنها مشکل داریم. تحلیل‌هایی در این زمینه صورت گرفته است، اما کسی گوش به این تحلیل‌ها نداده و نخواهد داد. به این شکل که ما در این سال‌ها داریم تیم‌های خود را  به صورت  گلخانه‌ای اداره می‌کنیم عملا ما هم از لحاظ نتیجه و هم بازیکن سازی به آن نقطه قوت نخواهیم رسید.

وضعیت جسمانی بازیکنان ما افت کرده است 

کارشناس فوتبال تصریح کرد: ما باید بپذیریم که متاسفانه  وضعیت جسمانی بازیکنان ما به خاطر وضعیت معیشتی  خانواده‌ها  افت کرده است. مثلا  خانواده بازیکن ۵ سال قبل برای  خرید غذای مناسب شرایط مساعدتری داشت و در کنار آن یکسری از  دارو‌های مکمل به بازیکن داده می‌شد که به رشد بدنی اش کمک می‌کرد. اما اکنون شرایط به صورتی است که شاید آن خانواده نتواند غذای مناسبی به بازیکن بدهد. از طرفی متاسفانه فدراسیون فوتبال این کار را انجام نمی‌دهد. وقتی  که ما در سن پایین در خوزستان بودیم  می‌دیدیم که بازیکنان منتخب فوتبال اهواز و ملی پوشان نوجوانان زمانی که از اردو خارج می‌شدند وضعیت تغذیه آنها را هیئت فوتبال خوزستان و یا فدراسیون وقت فوتبال پایش می‌کردند و حتی تغذیه برای خانواده هایشان می‌فرستادند که  بازیکنان زمانی که در اردو نیستند از تغذیه خوبی برخوردار باشند تا با وضعیت مناسب تری در تمرینات و مسابقات بعدی حضور پیدا کنند.

فوتبال گلخانه ای نتیجه و عایدی برای ما نداشته است 

او ادامه داد: ما باید اشکالات بعدی مان را برطرف کنیم و از آن طرف، ایرادات زیادی بوده که سال‌های سال گفته شده، اما گوش شنوایی نبوده است. فوتبال به صورت گلخانه‌ای که در سال‌های گذشته اداره شده است نتیجه و عایدی برای فوتبالمان نداشته است. چرا میانگین سنی  تیم ملی در سطح آسیا و لیگ ما بالا هستند؟ یکسری قوانین و مقررات ایجاب کرده که به جای اینکه باعث کاهش سن تیم‌ها در لیگ برتر باشیم باعث افزایش سن بازیکنان شدیم. برای مثال قبلا بازیکنانی که روی نیمکت می‌توانستند بنشینند ۷ بازیکن بزرگسال و ۲ بازیکن آکادمی بود به جای اینکه تعداد بازیکنان بزرگسالان را به ۵ نفر و بازیکنان آکادمی را به ۴ نفر افزایش بدهند برعکس عمل کردند و آمدند تعداد بازیکنان بزرگسال را ۹ نفر کردند. مربی که این تعداد بازیکن بزرگسال در اختیار دارد هیچ وقت سراغ بازیکن آکادمی نخواهد رفت. یکسری قوانین که  باید روی آن بررسی  شود تا در جهت کاهش سن تیم ملی و لیگ باشد، اما  متاسفانه با کارشناسانی که با این مسائل  درگیر هستند مشورت نمی‌کنند و چنین قوانینی را اجرا می‌کنند و باعث از بین رفتن استعداد‌های جوان می‌شوند. ما باید شرایطی را ایجاد کنیم که فوتبال پایه مان رشد کند و راه‌های زیادی دارد و باید از این حالت کلیشه‌ای خارج شویم و  اگر از فوتبالی که به این صورت دنبال می‌کنیم دست برنداریم به نتیجه نمی‌رسیم و نخواهیم رسید.

فوتبال تاجیکستان و افغانستان رشد کرده است، اما ما تحلیل رفتیم 

رحیم پور درباره بازی بعدی تیم ملی نوجوانان ایران برابر تیم ملی تاجیکستان، گفت: آن چیزی که در سال‌های گذشته، تیم‌های نونهالان ما در جام‌های کافا شرکت کردند به ما نشان داده است که تیم‌های تاجیکستان و افغانستان توانستند تیم‌های ما را شکست بدهند و فوتبال در این کشور‌ها رشد کرده است، اما برعکس فوتبال ما تحلیل رفته است. من امیدوارم و خوش بین هستم که با توجه به اینکه تیم‌ها برای حضور در جام جهانی به ۴۸ تیم رسیده است و سهمیه آسیا افزایش پیدا کرده است و از طرف دیگر با توجه به اینکه مسابقات در قطر است تعداد تیم‌ها به مراتب بیشتر هست حیف است که  تیم ملی کشورمان به این شکل در جام جهانی نباشد. از طرف دیگر  هم حضور با اما و اگر‌ها در مسابقات برای ما سخت است و باید فوتبال ما آن قدر اقتدار داشته باشد که وقتی در این تورنمنت‌ها قرار می‌گیرد به راحتی بتواند حریفان خود را با ۴، ۵ گل شکست بدهد و این توانایی در استعداد‌های  فوتبال ما وجود دارد منتهی ما اشکالاتی داریم که آنها را رفع نکردیم و این موضوع باعث می‌شود که این نتایج بد را به دست آوریم و باید آسیب شناسی مجدد صورت بگیرد که در گذشته شده است و  لازمه اش این است که اجراکنندگان به این پیشنهاد تن بدهند و در جهت تغییر گام بردارند که متاسفانه طی سال‌های گذشته فقط حرف‌ها را می‌شنوند و هیچ چیزی تغییر نکرده و نخواهد کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۲۲ فروردين ۱۴۰۴
تا زمانی که نفرات تیم های نوجوانان و امید ما با پارتی بازی و پول انتخاب میشوند میشود همین که ۴۷ ساله در جام ملتهای آسیا شکست سنگین میخوریم
نفرات تیم نوجوانان در بازی با عمان انگیزه ای نداشتند آنقدر شل و گشاد بازی میکردند انگار روی ابرها بودند و......!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
حبيب
۱۶:۰۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۴
وقتی ایران دارای یکی از بدترین درجه ها در سلامت غذائیه همینه،غذای ما ترا ریخته و ناسالم و سرطان زا و نامقویه که کشور سوریه از دادن اون حتی به گاو و گوسفنداش امتناع کرد.
آخرین اخبار