رئیس اتاق بازرگانی فارس تاکید کرد: تحقق سرمایه‌گذاری برای کشور اهمیت دارد، نه جلب و جذب.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - محمدصادق حمیدیان، رئیس اتاق بازرگانی فارس، در نشست خبری خود با تاکید بر اهمیت "تحقق" سرمایه‌گذاری به جای صرف "جذب" آن، به چالش‌های پیش روی اقتصاد ایران و راهکار‌های بهبود فضای کسب و کار پرداخت. 

او با اشاره به ماهیت علمی اقتصاد و تاثیر روند‌های اقتصادی بر تصمیم‌گیری‌ها، نقش اتاق بازرگانی به‌عنوان پارلمان بخش خصوصی را مورد بررسی قرار داد. حمیدیان با انتقاد از فقدان اساسنامه در اتاق بازرگانی و اداره آن بر اساس قانون خاص، به پیشینه تاریخی این نهاد در شیراز اشاره کرد و از موفقیت‌های اقتصادی تاجران پیشین در کنار چالش‌های امروز سخن گفت. 

حمیدیان با تعریف سرمایه انسانی به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از سرمایه‌های مادی، بر اهمیت نیروی کار ماهر در واحد‌های تولیدی تاکید کرد و از تلاش‌های انجام‌شده در راستای گسترش همکاری‌های اقتصادی با کشور‌های حاشیه خلیج فارس در دو سال گذشته خبر داد. 

او با تفکیک "گرانی" از "گرانفروشی"، به افزایش بی‌رویه قیمت برخی اقلام (تا ۱۰۰ درصد در برخی موارد) و هزینه‌های انرژی (۱۵۰ درصد) اشاره کرد و این مسئله را زمینه‌ساز افزایش قیمت محصولات تولیدی دانست. رانت و عدم رقابت سالم در بازار (مثال: موبایل و خودرو با قیمت دلار ۲۴۰ هزار تومان) نیز از دیگر مواردی بود که حمیدیان به آن اشاره کرد. 

رئیس اتاق بازرگانی فارس با انتقاد از فقدان اراده برای آزادسازی اقتصاد و تجارت و همچنین نبود برخورد شفاف در حوزه اقتصادی، به تغییر جایگاه صادرکنندگان از قهرمانان اقتصادی به متهمان تحت تعقیب در مراجع قضایی اشاره کرد. 

حمیدیان با معرفی اتاق بازرگانی فارس به‌عنوان پیشگام در حمایت حقوقی از سرمایه‌گذاران و پیشران حرکت اقتصادی استان، بر اهمیت تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» تاکید کرد و از پروژه‌های سرمایه‌گذاری نیمه‌تمام با پیشرفت اندک انتقاد نمود. وی بر لزوم تبدیل این پروژه‌ها به واحد‌های تولیدی فعال برای گامی بزرگ در جهت بهبود سرمایه‌گذاری تاکید کرد. 

حمیدیان با نقد رویکرد دولت به سرمایه‌گذاری خارجی، بر ضرورت تامین امنیت سرمایه‌گذاری به جای صرفا جذب سرمایه تاکید کرد و افزود: "متاسفانه از سرمایه‌گذاری خارجی تنها پلاک‌های گذر موقت داریم! " 

رئیس اتاق بازرگانی فارس با اشاره به گران اداره شدن دولت و عدم تعادل میان بودجه جاری و عمرانی، به چالش‌های موجود در حوزه انرژی (تولید بالای گاز و نیاز به واردات انرژی) و نبود اهلیت حرفه‌ای در سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی اشاره کرد. 

حمیدیان با تاکید بر مزایای برداشتن تحریم‌ها در قالب یک موازنه برد-برد، از حل ۴ مورد از ۱۱ مشکل ملی مطرح‌شده در شورای گفت‌و‌گو و ۸۰ درصد مشکلات بنگاه‌های تولیدی در سطح استان خبر داد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.