طرح تشدید نظارت بر فرآورده‌های خام دامی در خراسان جنوبی از ۱۱ اسفند آغاز شده و تا ۱۱ فروردین با استفاده از ۶۹ تیم ثابت و سیار ادامه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - احمدی مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: صنعت دام بزرگترین صنعت تجدید پذیر کشور است و از آنجایی که در طول شبانه روز ۷۵ درصد سفره مردم از فرآورده‌های خام دامی تشکیل می‌شود بنابراین نظارت بر آن از اهمیت بالایی دارد.

او افزود: با نزدیکی به عید نوروز و همچنین تقارن ماه رمضان با این ماه نظارت چند برابر شده و طرح تشدید نظارت بر فرآورده‌های خام دامی از ۱۱ اسفند شروع شده و تا ۱۱ فروردین ادامه دارد.

احمدی بیان کرد: ۶۹ تیم ثابت و سیار در استان که معمولاً هر تیم یک یا دو نفر هستند نظارت بر این موضوع را از مزرعه پیش از دامداری تا زمانی که فرآورده‌ها به منزل مردم برسد در دو شیفت صبح و شب انجام می‌دهند. 

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: مردم در فرآورده‌های خام دامی دقت کنند که حتماً تاریخ تولید و انقضا، پروانه ساخت دامپزشکی و پروانه بهداشت بهره‌برداری داشته باشد و بسته‌بندی‌ها سالم و فاقد پارگی باشد؛ در مورد گوشت قرمز و ماهی نیز تگ یا لیبل داشته باشند. 


بیشتر بخوانید


او عنوان کرد: در مورد مرغ نیز پشت بسته‌بندی‌ها کدی وجود دارد که با ارسال آن به سامانه پیامکی درج شده می‌توانند اطلاعات کامل در مورد کشتارگاه و تاریخ ذبح را دریافت کنند؛ در مورد تخم مرغ نیز تاریخ تولید و انقضا درج شده باشد و نکته مهم این است که حتماً باید داخل یخچال نگهداری شود؛ ماهی‌های تازه نیز حتماً از مراکزی که مجوز دارند تهیه شود، ماهی باید در یخ غوطه‌ور بوده و آبشُش آن قرمز، رنگ آن شفاف و لیز باشد، اما چسبنده نباشد.

احمدی تصریح کرد: سامانه ۱۵۱۲ به صورت ۲۴ ساعته فعال بوده و مردم می‌توانند موارد خلاف ضوابط دامپزشکی را از طریق این سامانه اعلام کنند؛ ۸۲۰ بیماری مشترک بین انسان و دام داریم که یک سری از بیماری‌ها از طریق گوشت، شیر و غذا منتقل می‌شود بنابراین خیلی مهم است که گوشت ذبح شده ۲۴ ساعت در پیش سر باشد تا ویروسی اگر دارد کشته شود؛ بنابراین تقاضای ما از مردم این است که توصیه‌ها را جدی گرفته و از خرید فرآورده‌های خام دامی بی‌هویت خودداری کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.