مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: حدود ۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی مناطق گرمسیری استان علیه علف‌های هرز سمپاشی شده است و این عملیات در مناطق سردسیر از دهه اول فروردین آغاز خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ کیومرث اکبری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: عملیات مبارزه عمدتا در مزارع گندم و جو و علیه علف‌های هرز پهن برگ و نازک برگ با سموم مختلف انجام گرفته است.

وی با بیان اینکه در عملیات مبارزه علیه علف‌های هرز باید به نکات فنی نیز توجه ویژه‌ای داشت اضافه کرد: رعایت زمان مناسب آب و هوایی با توجه به شرایط اقلیمی، مبارزه دقیق شیمیایی در مرز‌ها و حاشیه مزارع آلوده و رعایت تناوب مصرف سموم به جهت جلوگیری از بروز مقاومت در علف هرز‌ها از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ادامه داد: رعایت بهداشت مزارع و جلوگیری از بروز مقاومت و کاهش جمعیت ماندگار جوندگان با مبارزه تکمیلی علیه علف‌های هرز در مرز‌ها و حواشی مزارع به روش‌های شیمیایی و غیرشیمیایی نیز از نکاتی است که در صورت رعایت آن می‌تواند موثر واقع شود.

وی اظهار کرد: عملیات مبارزه باید در مرحله رشدی مناسب علف‌های هرز و گیاه زراعی صورت گیرد، زیرا مبارزه دیر هنگام موثر نخواهد بود.

اکبری با بیان اینکه استفاده از ادوات سمپاشی مناسب در کنترل علف‌های هرز نیز اهمیت دارد، گفت: کشاورزان توجه داشته باشند که رعایت میزان مناسب سموم به کالیبراسیون سمپاشی مرتبط هست و حتما قبل از آغاز عملیات، سمپاش خود را کالیبره کنند.

وی در ادامه از کشاورزان خواست برای مبارزه از سموم مجاز و دارای تائیدیه هیات نظارت بر سموم کشور استفاده کنند و ضمن دقت به از بکارگیری سموم غیرمجاز، تقلبی، قاچاق و تاریخ مصرف گذشته و بدون برچسب ایرانی خودداری کنند.

مبارزه ۱۰۶ هزار هکتاری علیه موش‌ها در کرمانشاه

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه همچنین با اشاره به افزایش چشمگیر جمعیت موش در مزارع و باغات استان گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون در سطح ۱۰۶ هزار هکتار با این آفت مبارزه انجام شده است.

وی با بیان اینکه مزارع کرمانشاه طی ۳۰ سال گذشته در هیچ سالی به اندازه ۲ سال اخیر موش نداشته است اظهار کرد: پیش بینی شده تا پایان سال زراعی جاری سطح مبارزه به ۲۰۰ هزار هکتار افزایش داده شود.

در ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی و باغی استان سطح آلوده وجود دارد که زیرنرمال، نرمال، بالاتر از نرمال، نیمه طغیانی و طغیانی است که در مجموع ۱۰ درصد اراضی کشاورزی استان این آفت جمعیت بالای نرمال دارد و برخی مناطق نیز طغیانی و نیمه طغیانی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.