معاون آموزش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم گفت: نسل جدیدی از جوانان این استان با فراگیری مهارت‌های لازم و بهره‌گیری از روش‌های نوین علمی، برای تامین امنیت غذایی مردم به میدان تولید محصولات کشاورزی وارد شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ علیرضا جعفری گفت: آموزش‌های رسمی در حوزه کشاورزی استان از طریق هنرستان‌های کشاورزی و سنجش مهارت بزرگسالان انجام می‌شود که در بخش هنرستان‌های کشاورزی، هنرستان وابسته کشاورزی جعفریه در سال ۱۴۰۳ میزبان ۶۱ دانش‌آموز پسر در سه رشته خدمات گلخانه، پرورش گل و گیاهان جالیزی و سبزی، و پرورش صنعت دام بود.

شهرستان جعفرآباد با وسعت یک هزار ۱۰۰ کیلومتر مربع و جمعیت ۲۷ هزار و ۶۰۰ نفر یکی از شهرستان‌های استان قم است که مرکز این شهرستان، شهر جعفریه است و قاهان و مرکزی از بخش‌های این شهرستان می‌باشد.

این شهر در ۳۵ کیلومتری شمال غربی قم قرار دارد.

 معاون آموزش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم همچنین به بخش سنجش مهارت ویژه بزرگسالان اشاره کرد و گفت: در این بخش، سالانه چهار دوره آزمون مهارتی برگزار می‌شود که هر فصل یک بار انجام می‌گیرد، در سال ۱۴۰۳، چهار عنوان مهارتی شامل تولید فرآورده‌های لبنی، نهال‌کاری و جنگل‌کاری، گل و گیاهان زینتی و تعمیر ماشین‌های ثابت کشاورزی آموزش داده شد.

جعفری همچنین با اشاره به تقسیم‌بندی معاونت آموزش به ۲ اداره اصلی، شامل آموزش‌های رسمی و آموزش‌های بهره‌برداران و کارکنان، ادامه داد: در حوزه آموزش‌های کارکنان، حدود ۵۰ عنوان دوره آموزشی در سال ۱۴۰۳ به مرحله اجرا رسید که در مجموع چهار هزار و ۱۹۷ نفر روز آموزش را شامل شد.

معاون آموزش مرکز تحقیقات قم افزود: در مجموع، ۴۶۵ نفر بزرگسال در این دوره‌ها شرکت کردند که شامل ۹۹ نفر در فصل بهار، ۱۳۶ نفر در تابستان، ۱۱۲ نفر در پاییز و ۱۲۵ نفر در زمستان بود، این افراد پس از گذراندن دوره‌های عملی، موفق به اخذ دیپلم‌های کاردانی کشاورزی از آموزش و پرورش شدند.

جعفری در بخش دیگری از سخنان خود به آموزش‌های مجازی در حوزه کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: شبکه آموزش مجازی کشاورزی تحت عنوان "شبکه شاد" در سال ۱۴۰۳ میزبان ۱۲۷ عنوان دوره آموزشی بود که یک‌هزار و ۷۷۹ نفر در این دوره‌ها شرکت کردند.

 معاون آموزش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم با اشاره به اینکه کلیه افراد به‌صورت رایگان می‌توانند از شبکه آموزش مجازی کشاورزی استفاده کرده و از کلاس‌های آموزشی بهره‌مند شوند، افزود: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم، تاکنون با برگزاری دوره‌های متنوع و هدفمند، گام‌های مؤثری در راستای ارتقای دانش و مهارت‌های نیروی انسانی و بهره‌برداران بخش کشاورزی برداشته‌است.

جعفری همچنین تاکید کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم امسال علاوه بر ارائه آموزش‌های لازم به کشاورزان و دامداران استان، در خصوص آموزش جامعه عشایری، اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها، شرکت‌های خدمات مشاوره‌ای و سربازان وظیفه فعال در حوزه کشاورزی نیز دوره‌های مهارتی و آموزشی گسترده و متنوعی را برگزار کرده‌است.

 بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.

منبع :ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.