
باشگاه خبرنگاران جوان؛ رویا نادری - رییس پژوهشکده کشاورزی هسته ای بابیان اینکه ارقام کیان وهستی با روش پرتو دهی با اشعه گاما در سه استان مازندران ،گیلان وفارس به ثمرنشسته گفت: دراین روش مصرف آب در کشت برنج ۳۰ درصد کاهش می یابد ضمن آنکه طعم وپخت ومیزان عملکرد نسبت به بذر مادری برنج هاشمی وطارم محلی بیشتر است.
ابراهیم مقیسه گفت: عملکرد برنج هاشمی وطارم محلی ۳تا ۳/۵ تن درهکتار اما دراین دورقم جدید ۵/۵ تا ۷تن درهکتار است
وی به اجرای طرح تحقیقاتی ارقام جدید برنج های حسنی ،عنبربووطارم محلی که مقاوم به شوری است اشاره کرد وگفت: این ارقام نیز تا سال اینده به ثبت خواهد رسید ودراختیار کشاورزان قرار می گیرد
او افزود: زودرسی پاکوتاهی وافزایش عملکرد از دیگر ویژگی های این فناوری است
فناوران این پژوهشکده همچنین قرار است تا سه سال اینده رقم متحمل به شوری با منشا برنج هاشمی با روش پرتو تابی با اشعه گاما تولید کنند.