جهاد کشاورزی گلستان برای مقابله با بیماری زنگ زرد گندم اطلاعیه‌ای صادر کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان- در متن این اطلاعیه آمده است: زنگ زرد گندم زودتراز زنگ قهوه‌ای ظاهر می‌شود. ابتدا برروی برگ‌های جوان جوش‌های زرد یا نارنجی کمرنگ حاوی یوردیوسپور تشکیل شده است که به صورت خطی و به موازات رگبرگ هر دو سطح برگ را می‌پوشاند.

در شرایط مساعد این جوش‌ها ممکن است برروی غلاف، خوشه ها، گلوم و گلومل نیز ظاهر شود.

با گرم شدن هوا در شرایط نامساعد در سطح تحتانی برگ‌ها جوش‌های تیره حاوی تلیوسپور ظاهر می‌شود.

اگر میانگین دما طی ۶۵ روز متوالی بین ۸ تا ۱۵ درجه سانتی گراد باشد (حداقل دما بیش از ۷ درجه سانتی گراد باشد) و رطوبت نسبی حاصل از بارندگی‌های مکرر بیش از ۷۰ درصد و با تشکیل شبنم همراه باشداحتمال آلودگی در ۳ تا ۵ روز آینده وجود خواهد داشت.

گسترش آلودگی وبیماری بین ۱۰ تا ۱۶ سلسیوس رخ می‌دهد؛ بنابراین به محض مشاهده آلودگی به زنگ، سمپاشی انجام می‌شود و مبارزه با کانون‌های اولیه آلودگی (کانون کوبی) مانع گسترش بیماری می‌شود.

زنگ قهوه‌ای گندم به صورت جوش‌های یوردیوسپور به رنگ قهوه‌ای روشن بوده که به صورت نقاط پراکنده و گاهی خطوط کوتاه و جدا از هم در سطح برگ می‌باشد و درجه حرارت مناسب برای آن ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتی گراد است.

منبع:صدا و سیما

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.