
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی _ سرپرست معاونت گردشگری و امور زائرین استانداری فارس با اشاره به ضرورت تدوین سند توسعه گردشگری برای استان، گفت: در کنار اهمیت تدوین این سند، حضور ومشارکت بخش خصوصی بسیار لازم و ضروری است.
مهدی پارسایی از تأکید استاندار فارس در تدوین سندی برای توسعه گردشگری استان فارس سخن گفت و افزود: تهیه این سند به عنوان یک ضرورت برای بهبود وضعیت اقتصادی استان مطرح شده و در معاونت گردشگری استان و گردشگری استان این مهم دنبال میشود.
پارسایی از بررسی اسناد توسعه گردشگری قبلی خبر داد و گفت: بسیاری از این اسناد به دلیل عدم واقعبینی و تطابق با شرایط واقعی محقق نشدهاند.
او ابراز عقیده کرد: برای موفقیت در این زمینه، میبایست بخش خصوصی به طور جدی در تدوین این سند مشارکت داشته باشد تا سندی واقعبینانه و اجرایی تهیه شود.
او در بخشی دیگر از سخنانش به مشکلات ناشی از توسعه ناپایدار در یک قرن اخیر اشاره کرده و اظهارداشت: ساخت و سازهای زیاد انجام شده در این مدت به محیط زیست آسیب جدی وارد کرده است.
معاون گردشگری و امور زیارت استانداری فارس خاطر نشان کرد: نگاهی به روشهای سنتی و پایدار نشان میدهد که حتی در ساخت حمامهای تاریخی، چگونه میتوان از تجربیات گذشته برای مدیریت پایدار استفاده کرد.
سرپرست معاونت امور گردشگری و زائرین استانداری فارس از بخش خصوصی و متخصصین دعوت کرد تا در تدوین سند توسعه گردشگری همکاری کرده و اهمیت توجه به خرد تاریخی و تجربیات پیشینیان در ساخت و ساز و مدیریت منابع رامورد توجه قرار دهند.
او اظهار امیدواری کرد این روند در سایر حوزهها نیز تسری یافته و زمینه بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی استان را فراهم کند.
دولت رقیب بخش خصوصی است
رییس انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرت هوایی وجهانگردی فارس با بیان این که در حوز ه گردشگری دولت رقیب بخش خصوصی شده است، گفت: اوقات مان از دست دولت تلخ است وهر روز تلختر هم میشود.
محمود فخری با اشاره به بخشنامههای متعدد وموازی کاریهای شکل گرفته دربخش گردشگری افزود: تخصص، فکر وسرمایه متعلق به بخش خصوصی است، اما دولت نمیگذارد این بخش کار خود را انجام دهد.
او تأکید کرد: مهمترین رقیب بخش خصوصی خود دولت است هتل، هواپیما اتوبوس و پول در اختیار دولت است وزور هم میگوید.
فخری به بخشنامه دولت در خصوص تعطیلی مهمان سراها وهتلهای دولتی اشاره کرد و گفت: قرار است این مهمانسراها به بخش خصوصی واگذار شود، اما ادارات با تغییر تابلو مهمانسراها، تابلو آموزش را بالابردهاند و سازمان بازرسی هم به این تخلف آشکار ورودی نکرده است.
او افزود: در حال حاضر سطح اشغال هتلهای خصوصی ۳۰درصد است، اما در هتلهای دولتی این سطح اشغال به ۱۰۰ در صد رسیده است.
فخری در بخشی دیگر از سخنانش، گفت: در صنعت گردشگری تا کنون با امید زندگی کردهایم و تلاش کردهایم در کنار هم باشیم تا کمتر آسیب ببینیم.
او تصریح کرد: بخش خصوصی فعال در حوز ه گرشگری با وجود مشکلات متعدد هنوز میخواهد کار کند، اما دولت جلو او را گرفته است.
فخری به دیدار اخیر خود باوزیر میراث فرهنگی و گردشگری اشاره کرد و گفت: در این نشست بخش خصوصی همه مشکلات را گفت و راهکار نیز ارائه کرد، اما با صراحت اعلام شد که نمیتوان کاری انجام داد.
رییس کنسر سیوم خلیج فارس در ادامه با اشاره به لزوم فعال کردن چرخه گردشگری و برگزاری تورهای استانی گفت: ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت گردشگری کشور در فارس قرار دارد و اگر ۳ درصدآن فعال واقعی شود چراغ همه هتلها روشن خواهد شد و دیگر بیکاری نخواهیم داشت.
او، اخذ ارزش افزوده از خدمات سفر را چالش و مشکل دیگرصنعت گردشگری برشمرد و افزود: در این جا دو بخشنامه وجود داردکه یکی مربوط به وزارت میراث فرهنگی وگردشگری ودیگری مربوط به سازمان دارایی است وهر دو در تناقض کامل با یکدیگر هستند
فخری، خاطر نشان کرد: در حالیکه منشأ هر دو بخشنامه دولت است گرفتاری درست شده برای بخش خصوصی است که اگر به هر کدام عمل کنند مشمول جریمه میشود.
صنعت هتل داری باید در مسیر توسعه سبز گام بردارد
رییس جامعه هتلداران استان فارس هم در آیین گشایش این همایش با تأکید بر لزوم کاهش مصرف انرژی وحرکت در مسیر توسعه سبز، گفت: صنعت هتلداری نیز باید در این بستر شکل گرفته گامهای بلندی بردارد.
حسن سیادتان با بیان این که موضوع هتلداری سبز به صورت رسمی و جدی از سال ۲۰۱۵ در آمریکا دنبال شد، گفت: در حال حاضر در ۴۵ درصد از هتلهای استان این مهم دنبال میشود و لازم است به جد کمک کنیم این رویکرد در همه هتلها دنبال شود تاهزینهها نیز به تبع آن کاهش یابد.
او با اشاره به این که مصرف آب برای هتلها از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰ مورد از هتلهای فارس مجهز به استخر هستند.
رئیس جامعه هتلداران فارس خاطرنشان کرد: شیراز، شهری شناخته شده در دنیاست و اروپاییها و آمریکاییها، ایران به نام شیراز میشناسند، بنابراین باید کاری کنیم که این نام همیشه باقی بماند.
سیادتان از عدم اعتماد مدیریت کلان استان به بخش خصوصی از گذشته تاکنون گلایه کرد و گفت: اگر امر گردشگری و هتلداری از ابتدا به دست بخش خصوصی داده بودند، وضعیت مطلوب تری داشتیم.
او خاطرنشان کرد: امروز تمام گردشگری آمریکا دست بخش خصوصی است و در این امر بسیار هم موفق عمل کردهاند.
راهاندازی دبیرخانه دایمی هتل سبز در شیراز
مدیرعامل هتل بزرگ چمران نیز در ادامه با تأکید بر برگزاری چنین همایشهایی در شیراز به عنوان پاکترین کلان شهر کشور، گفت: اجرای این گونه همایشها و تداوم آنها باید از سوی فعالان رسانه، زیست محیطی و گردشگران در دستور کار قرار گرفته وپیگیری شود.
محمدحسین شفاعتیان افزود: مسئولیت اجتماعی شهروندان و سیاستگذاران در قبال دو موضوع گردشگری و محیط زیست امری ضروری ومهم است.
او به پایداری هوای پاک شیراز به عنوان یکی از مهمترین مسائلی که باید به جد پیگیری شود اشاره و بیان کرد: بسیاری از عوامل مرگ و میر در کشور به دلیل آلودگی هوا هست و از این جهت باید مسئولیت پذیر شویم.
مدیرعامل هتل بزرگ چمران اضافه کرد: سرانه مصرف انرژی در کشور و استان فارس بیش از استاندارد جهانی است. در این راستا در بزرگ هتل چمران مرامنامهای را به مرحله اجرا گذاشتیم که پیرو آن مصرف مواد پلاستیکی و شوینده کاهش یابد.
شفاعتیان همچنین با تاکید بر اینکه خروجی این همایش به عنوان مسئولیت اجتماعی باید دنبال شود، گفت: هتل بزرگ چمران قطعا این مسیر را ادامه خواهد داد.
او در خاتمه سخنانش از راهاندازی دبیرخانه دائمی هتل سبز به میزبانی هتل بزرگ چمران خبر داد.
آغاز دوره نسل چهارم مدیریت سبز
محمد حسن امامی، رئیس انجمن مدیریت سبز ایران نیز گفت: در سطح کشور در ابعاد گوناگون با ناترازی انرژی ناپایدار مواجه هستیم و گونههای جهانی و جانوری در حال کاهش است.
او با بیان اینکه صنعت گردشگری در استان فارس باید مبتنی بر الزامات حفاظت از محیط زیست و انرژی دنبال شود، گفت: حفظ اشتغال در صنعت هتل داری نیز میبایست بر پایه مدیریت سبز دنبال شود.
امامی با اشاره به مدیریتها و مدلهای سبز در حفظ صنعت گردشگری و هتل داری وشکل گیری نسل چهارم مدیریت سبز تصریح کرد: در چارچوب این مدل خروجی فصل مشترک اقتصاد و منابع محیط زیست باید تعریف شود تا ضمن حفظ رعایت و نسبت منابع انرژی و محیط زیست، صنعت گردشگری نیز مقرون به صرفه شود.
او بر لزوم تربیت کارشناسان خبره در این بخش تأکید و به مدیریت مصرف منابع و انرژی در اقدامات اقتصادی اشاره کرده و بر ضرورت اتخاذ رویکردهای پایدار در صنعت گردشگری تأکید کرد.
گفتنی است همایش استانی هتل سبز به با هدف «خلق مزیت رقابتی در هتلداری سبز» و با محوریت «هتل سبز، رویکردی نوین در هتلداری»، «دانش منابع مدیریت انسانی با رویکرد سبز»، «کاهش هزینهها و کاهش آلودگیهای زیست محیطی، سودآوری پایدار در هتلداری سبز»، «هوش سبز در هتلداری» و «خلق مزیت رقابتی» پس از برگزاری کارگاه آموزشی به کار خود پایان داد.