
رشته علوم آزمایشگاهی از شاخه های علوم پزشکی و از رشته های پیراپزشکی یا پاراکلینیک محسوب میشود. وظیفه اصلی این رشته تشخیص و پایش بیماریهای مختلف است.
پیام شهروند خبرنگار: کارشناسان علوم آزمایشگاهی باجمعیتی حدود پنجاه هزارنفر پرجمعیت ترین گروه آزمایشگاهی بالینی کشور و اسکلت اصلی نظام آزمایشگاهی در مجموعه بهداشت و درمان هستند.
کارشناسان این رشته از عدم تحقق مطالبات قانونی خود و انباشته شدن مشکلات و عدم رسیدگی به آنها از سوی وزارت بهداشت به شدت گلایه مند هستند که این مشکلات و مطالبات عبارتند از:
۱.عدم برقراری تعرفه خدمات آزمایشگاهی برای کارشناسان علوم آزمایشگاهی.
۲.ورود نیروهای غیرمرتبط و غیرمجاز به آزمایشگاههای طبی و دست اندازی رشته های متفرقه به حرفه و شغل کارشناسان علوم آزمایشگاهی.
۳.عدم تعلق حق سختی کار به کارشناسان که بصورت روزانه در مواجهه با مواد عفونی،اسیدی،قلیایی و مواد سرطانزا هستند.
۴.عدم رتبه بندی و طبقه بندی مشاغل در بخش خصوصی جهت کارشناسان این رشته و به تبع آن حقوق های بسیار پایین.
۵.نقش نداشتن کارشناسان علوم آزمایشگاهی در تصمیم گیری های کلانی که در حوزه آزمایشگاههای طبی در سطح کشور اتخاذ میشود.
۶.و در حال حاضر مهم ترین مطالبه کارشناسان علوم آزمایشگاهی عضویت آن ها در سازمان نظام پزشکی است که از سوی وزارت بهداشت مسکوت مانده است.
با پیگیرهای مجدانه و مستمر خانم دکتر فاطمه محمدبیگی، نایب رییس کمیسیون بهداشت در خصوص تشکیل جلسه کمیسیون جهت رفع موانع عضویت کارشناسان در نظام پزشکی، عطف به مصوبه جلسه مورخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۴ کمیسیون بهداشت مجلس که با حضور نمایندگان وزارت بهداشت، نمایندگان نظام پزشکی،نمایندگان کارشناسان علوم آزمایشگاهی و تمامی اعضا کمیسیون بهداشت صورت گرفت، وزارت بهداشت موظف شد نسبت به عضویت کارشناسان علوم آزمایشگاهی اقدامات لازم را انجام دهد.
سازمان نظام پزشکی مکلف شد پس از اقدامات انجام شده از سوی وزارت بهداشت،عضویت کارشناسان علوم آزمایشگاهی در نظام پزشکی را انجام دهد.
متاسفانه با گذشت بیش از سه هفته از جلسه مذکور، وزارت بهداشت تا این لحظه هیچ مکاتبه ای نداشته و تعلل در روند مطالبه قانونی فوق باعث نگرانی و گلایه مندی شدید کارشناسان علوم آزمایشگاهی کشور شده است.عضویت در نظام پزشکی مطالبه ای قانونی و مورد تایید و تاکید کمیسیون بهداشت و نمایندگان مجلس است که در هیچ دوره ای این مطالبه از سوی کارشناسان علوم آزمایشگاهی رها نشده و نمی شود.
منبع شهروند خبرنگار: رضا آرش کارشناس علوم آزمایشگاهی از قزوین
لطفا از معاونت درمان بپرسید چرا مسکوت نگه داشته شده . عضویت کارشناسای علوم آزمایشگاهی درنظام پزشکی از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت مسکوت مانده و صدور یک نامه از سوی این معاونت مگر چقدر زمان لازم دارد؟ لطفا پیگیری کنید
لطفا تا حصول نتیجه ملموس و محسوس در خصوص مطالبه جامعه علوم آزمایشگاهی بالینی کشور که عضویت در سازمان نظام پزشکی است ، حمایت خود را دریغ نکنید . آزمایشگاه پیشقراول تشخیص و درمان است ،اما به ناحق از جایگاه خود تنزل کرده و دارای مشکلات عدیده ای است . روشنگری شما و بیان واقعیات می تواند به تحقق مطالبات عادلانه و منصفانه جامعه آزمایشگاهی و ارزش و اعتبار خدمات آنها بسیار کمک کند.
ورود به علت مسکوت ماندن مصوبه جلسه بهمن ماه
و اعطای شماره نظام برای کارشناسان علوم آزمایشگاهی از مطالبه های ب جد ما بوده هست و خواهد بود.
لطفا در برقراری این حق و استمرار أن، با گزارش ها و روشنگری های تان، با جامعه علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی همراه باشید.
متشکریم
علی رغم مصوبه شدن در کمیسیون بهداشت مافیای پشت پرده برای اجرای نشدن این مورد کجاست؟
لطفا پیگیر موضوع نظام کارشناسان علوم ازمایشگاهی باشید.
علی رغم ادله های برحق اما همچنان نظام پزشکی ومعاونت درمان تعلل میکنند ومانع اجرایی این خواسته میشوند
مسعودی عضو هیئت مدیره صنفی جامعه ازمایشگاهیان کشور
لطفا پیگیر مطالبات و نظام مند شدن کارشناسان علوم آزمایشگاهی باشید …چرا از اعطای نظام خودداری میکنند ؟؟؟
لطفا علت مسکوت ماندن اعطای شماره نظام به جامعه ۵۰ هزار نفری کارشناسان علوم آزمایشگاهی از سمت معاونت درمان وزارت بهداشت و درمان را پیگیری کنید. چرا معاونت درمان این حق قانونی کارشناسان علوم آزمایشگاهی را مسکوت نگه داشته است؟
وزارت بهداشت بخاطر فشار یکی دونفر در سازمان نظام پزشکی و منفعت طلبی شون میخواد موضوع رو مسکوت بذاره
قانون ، رای دادگاه ، نامه از آزمایشگاه مرجع و حالا مصوبه کمیسیون بهداشت
وزارت بهداشت تا کی میخواد در برابر نظام کارشناسان علوم آزمایشگاهی مقاومت کنه
تا کی باید شاهد این تضاد منافع در وزارت بهداشت باشیم