جنگ ۱۴ ساله سوریه ۶۱۸ هزار کشته بر جا گذاشته و ۹۰ درصد جمعیت را در فقر فرو برده است. بازسازی کشور به میلیارد‌ها دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

رئیس عربی برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) روز پنجشنبه جنگ ۱۴ ساله سوریه را یکی از «کشنده‌ترین درگیری‌ها در تاریخ اخیر» توصیف کرد و اعلام کرد که «۹۰ درصد جمعیت» این کشور در فقر به سر می‌برند. به گزارش آژانس آناتولی، عبدالله الدراری در یک کنفرانس خبری مجازی گفت که تاکنون تعداد کشته‌ها در این جنگ به ۶۱۸ هزار نفر رسیده است.

الدراری در ادامه افزود که ۱۳ هزار نفر به‌طور اجباری ناپدید شده‌اند و هنوز سرنوشت آنها مشخص نیست. بیش از نیمی از جمعیت کشور به‌طور اجباری آواره شده‌اند، به طوری که ۷.۲ میلیون نفر به‌طور داخلی آواره و ۶ میلیون نفر پناهنده هستند.

تاثیرات اقتصادی و بحران فقر در سوریه

او همچنین به وضعیت اقتصادی و تاثیرات آن اشاره کرد و گفت که تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور نصف شده است و ۹۰ درصد جمعیت در فقر به سر می‌برند. این وضعیت، سه برابر بیشتر از سطح فقر در سال ۲۰۱۰ است و ۶۶ درصد از مردم سوریه امروز در فقر شدید زندگی می‌کنند، که شش برابر سطح فقر در سال ۲۰۱۰ است.

الدراری افزود که بیش از ۱۶ میلیون سوری همچنان به کمک‌های غذایی وابسته‌اند و میزان ناامنی غذایی به ۵۲ درصد رسیده است. همچنین ۸۰ درصد ظرفیت تولید انرژی کشور از دست رفته و ۷۰ درصد از نیروگاه‌ها آسیب دیده‌اند.

چالش‌های پیش رو و برنامه‌های بازسازی

الدراری همچنین از دست رفتن ۴۰ سال از پیشرفت انسانی سوریه خبر داد و گفت که با وجود وضعیت دشوار، امید به بهبودی وجود دارد. او اظهار داشت که سازمان ملل در حال کار بر روی یک چارچوب انتقالی و بازیابی است و پیش‌بینی‌هایی برای بازگشت به سطح تولید ناخالص داخلی سال ۲۰۱۰ مطرح کرده است که این بازگشت در ۵۵ سال با رشد سالانه ۱.۳ درصد یا در ۱۰ سال با رشد ۷.۶ درصد ممکن خواهد بود.

او در نهایت پیشنهاد کرد که برای بازسازی سوریه نیاز به سرمایه‌گذاری ۳۶ میلیارد دلاری است و این سرمایه‌گذاری شامل بازسازی زیرساخت‌ها، تثبیت اقتصادی کلان، و حمایت بین‌المللی برای رسیدن به ثبات اقتصادی و توسعه در سوریه است.

سوریه طی ۱۴ سال گذشته شاهد یکی از بدترین بحران‌های انسانی و اقتصادی تاریخ خود بوده است. جنگ داخلی و درگیری‌های شدید باعث تخریب زیرساخت‌ها، تلفات انسانی فراوان و آوارگی میلیون‌ها نفر شده است. در کنار این مشکلات، اقتصاد سوریه به شدت آسیب دیده و نرخ فقر و ناامنی غذایی در کشور به حدی رسیده که اکثر مردم به کمک‌های بشردوستانه وابسته‌اند.

علاوه بر این، وضعیت سیاسی نیز تغییرات بزرگی داشته است. پس از فرار بشار اسد به روسیه در دسامبر ۲۰۲۳، حکمرانی دولت اسد که بیش از ۶۰ سال در سوریه حاکم بود، به پایان رسید. به دنبال آن، یک دولت جدید به رهبری احمد الشرع تشکیل شده است که وظیفه اداره دوران انتقالی سوریه را بر عهده دارد.

بازسازی سوریه پس از جنگ به معنای چالش‌های عظیم و نیاز به حمایت‌های گسترده بین‌المللی است. در حالی که پیش‌بینی‌های خوشبینانه برای بهبود اقتصادی و اجتماعی وجود دارد، اما شرایط برای مردم سوریه به شدت دشوار است و بازیابی این کشور در کوتاه‌مدت ممکن نیست. در این شرایط، کمک‌های جهانی و سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت می‌توانند نقش حیاتی در بهبود وضعیت سوریه ایفا کنند.

منبع: میدل ایست مانیتور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار