معاون وزیر بهداشت با اشاره به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی گفت: نبود زیرساخت‌های کافی می‌تواند بر کیفیت آموزش پزشکی در کشور تأثیر منفی بگذارد.

سیدجلیل حسینی معاون آموزشی وزارت بهداشت در جلسه مشترک با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت آموزش پزشکی اظهار داشت: در چهارسال اخیر ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی دو برابر شده، اما دانشگاه‌ها آمادگی لازم برای این افزایش را ندارند.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های لازم برای اجرای مصوبه افزایش ۲۰ درصدی پذیرش دانشجو تأمین نشده است، افزود: بودجه مورد نیاز در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تأمین نشد و در سال ۱۴۰۳ تنها یک چهلم آن اختصاص یافت. این بودجه پاسخگوی نیاز‌های اساسی دانشگاه‌ها، از جمله تأمین کلاس‌های آموزشی، خوابگاه، سلف‌سرویس و تجهیزات آزمایشگاهی و دندانپزشکی نیست.

نگرانی از افت کیفیت آموزش پزشکی

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشدار داد که فشار ناشی از کمبود امکانات بر دانشگاه‌ها می‌تواند بر کیفیت آموزش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی اثر منفی بگذارد.

حسینی افزود: کمبود اساتید، تجهیزات آموزشی و فضای کافی، چالش‌های جدی پیش روی دانشگاه‌ها هستند که می‌توانند روند تربیت پزشکان آینده را تحت تأثیر قرار دهند.

وی با اشاره به جلسه کمیسیون بهداشت مجلس، این نشست را راهگشا دانست و اعلام کرد: راهکار‌هایی برای تأمین بودجه مورد نیاز دانشگاه‌ها بررسی و مقرر شد پیشنهاد‌هایی برای جبران کمبود بودجه آموزش پزشکی در سال ۱۴۰۴ در صحن علنی مجلس مطرح شود.

کمبود پزشک در کشور وجود ندارد

وی در پاسخ به نگرانی‌ها درباره کمبود پزشک در آینده، تصریح کرد: در زمان حاضر حدود ۱۰۰ هزار پزشک عمومی در کشور ثبت شده است و ۹۰ هزار دانشجوی پزشکی نیز در حال تحصیل هستند. بر اساس برنامه هفتم پیشرفت، باید به ازای هر هزار نفر، ۲.۳ پزشک داشته باشیم که کمبودی در این زمینه وجود نخواهد داشت. اما با توجه به مشکلات موجود در دانشگاه‌ها، کیفیت آموزش پزشکی ممکن است آسیب ببیند.

لزوم ایجاد زیرساخت‌های آموزشی در دانشگاه‌ها

معاون آموزشی وزارت بهداشت تأکید کرد که برای جلوگیری از افت کیفیت آموزش پزشکی، باید بودجه لازم تخصیص داده شود تا زیرساخت‌های لازم در دانشگاه‌ها فراهم شود.

وی افزود: در بازه توقف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی (۱۴۰۷ تا ۱۴۰۴)، باید با تأمین بودجه کافی امکانات آموزشی مورد نیاز دانشگاه‌ها را ایجاد کنیم.

همچنین مقرر شد جلسات مشترک میان وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت مجلس به‌صورت منظم برگزار شود تا روند حل مشکلات دانشگاه‌ها تسریع شود.

منبع: وزارت بهداشت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۵ ۰۳ اسفند ۱۴۰۳
این آقا فکر جیب خودشه این حرف را میزنه،انقدر ظرفیت پزشکی را افزایش بدین تا مردم التماس دکتر را نکنند و دکتر التماس مردم را بکنه، اگه ظرفیت پزشکی بیشتر بشه سر دکترها هم خلوت تر میشه و بیشتر میتونن کارهای تحقیقاتی بکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۴ ۰۳ اسفند ۱۴۰۳
یعنی فاجعه
آخرین اخبار