
یکی از آئینهایی که مردم کهن دیار شهرستان شوشتر استان خوزستان در اواخر فصل زمستان و نزدیک عید نوروز برگزار میکردند آئین پلوپزان است. درگذشته به دلیل این که برنج یکی از غذاهای اعیانی به حساب میآمد و همه مردم نمیتوانستند برنج تهیه کنند و به پاس احترام به طبیعت در اواخر فصل زمستان و نوید عید نوروز، نوبر سبزیحات مانند باقله توحه و شویت (شوید) و حلبه و شکرانه برنج، بزرگترها و کسانی که تمکن مالی داشتند در قالب جشن و کارناوال شادی همه اهالی شهر و یا محله را دعوت به صرف خوردن پلو مخصوص شوشتری دعوت میکردند.
در "جشن پلوپزان" علاوه بر طبخ پلو مخصوص شوشتر به طبخ و توزیع غذاهای محلی نیز پرداخته میشود و اهالی همراه با موسیقی و آیینهای سنتی، جشن میگیرند. تاریخچه پلو شوشتری به روزهای قدیم بازمیگردد و خانوادههای شوشتر، نسلها این غذا را تهیه کردهاند و رازهای پخت آن را به نسلهای بعدی منتقل کردهاند. این غذا در مهمانیها و مراسمهای مختلف، به ویژه در مراسمهای خاص و اعیاد مورد استفاده قرار میگیرد و به عنوان نمادی از مهماننوازی مردم جنوب ایران به خصوص مردم خونگرم شوشتر شناخته میشود.
شهروندخبرنگار ما تصاویری ارسال کرده است که مشاهده میکنید.
منبع: ابوالفضل مهدی پور، راد نژاد فتحی، مریم شهاب زاده
بیشتر بخوانید:
گوشههایی از آئین کهن سمنوپزان در آران و بیدگل + فیلم
برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید.