شهروندخبرنگار ما تصاویری از اجرای مراسم پلوپزان در شهرستان شوشتر استان خوزستان را به نمایش گذاشت.

یکی از آئین‌هایی که مردم کهن دیار شهرستان شوشتر استان خوزستان در اواخر فصل زمستان و نزدیک عید نوروز برگزار می‌کردند آئین پلوپزان است. درگذشته به دلیل این که برنج یکی از غذا‌های اعیانی به حساب می‌آمد و همه مردم نمی‌توانستند برنج تهیه کنند و به پاس احترام به طبیعت در اواخر فصل زمستان و نوید عید نوروز، نوبر سبزیحات مانند باقله توحه و شویت (شوید) و حلبه و شکرانه برنج، بزرگتر‌ها و کسانی که تمکن مالی داشتند در قالب جشن و کارناوال شادی همه اهالی شهر و یا محله را دعوت به صرف خوردن پلو مخصوص شوشتری دعوت می‌کردند.
در "جشن پلوپزان" علاوه بر طبخ پلو مخصوص شوشتر به طبخ و توزیع غذا‌های محلی نیز پرداخته می‌شود و اهالی همراه با موسیقی و آیین‌های سنتی، جشن می‌گیرند. تاریخچه پلو شوشتری به روز‌های قدیم بازمی‌گردد و خانواده‌های شوشتر، نسل‌ها این غذا را تهیه کرده‌اند و راز‌های پخت آن را به نسل‌های بعدی منتقل کرده‌اند. این غذا در مهمانی‌ها و مراسم‌های مختلف، به ویژه در مراسم‌های خاص و اعیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان نمادی از مهمان‌نوازی مردم جنوب ایران به خصوص مردم خونگرم شوشتر شناخته می‌شود.
شهروندخبرنگار ما تصاویری ارسال کرده است که مشاهده می‌کنید.

منبع:  ابوالفضل مهدی پور، راد نژاد فتحی، مریم شهاب زاده


بیشتر بخوانید:

گوشه‌هایی از آئین کهن سمنوپزان در آران و بیدگل + فیلم


آئین پلوپزان

آئین کهن

مراسم پلوپزان

مراسم سنتی

آئین کهن

آئین کهن در شوشتر

مراسم ستی پلوپزان

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.