موسسه ۹۴ هکتاری تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، یک ساختمان مخصوص جانوران سمی دارد که درآن زهر‌های گرفته شده از مار‌ها و عقرب‌های دل طبیعت به این ساختمان آورده می‌شوند تا پس از تحقیقات نجات بخش انسان‌ها شوند.

مارها و عقرب ها پس از زهرگیری توسط کارشناسان موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی درطبیعت رها می شوند؛ زهر برجای مانده از آنها تبدیل به پادزهر شده و امروز می بینیم سالهاست که مرگ ناشی از گزیدگی مار و عقرب کمتر در کشور وجود ندارد؛ سالانه حدود ۸۵ هزار مورد گزش مار و عقرب زدگی در کشور به ثبت می رسد که بین سه تا چهار درصد آنها بنا به عللی مانند انتقال دیرهنگام حادثه دیده به مراکز درمانی منجر به مرگ می شود، بنابراین پادزهرهایی که از سم این مارها و عقرب ها به دست می آید، نجات بخش انسان‌ها است.

براساس قانون علم پزشکی اگر پادزهر نداشته باشیم در صورت وقوع گزش، جان افراد به خطر خواهد افتاد بنابراین دانشمندان موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بهره برداری از طبیعت و تحقیقات بر روی مارها و عقرب ها، سمی که در اثر گزش سبب مرگ انسان می شود را تبدیل به پادزهری برای نجات او می کنند که امروز در نتیجه این تحقیقات صادرکننده پادزهر نیز به کشورهای همسایه برای نجات سایر انسانهای زخمی از طبیعت شده ایم.

براساس گزارش های علمی ، ۶ نوع مار خطرناک در ایران داریم که در ۲ گروه کبری‌ها و افعی‌ها دسته‌بندی می‌شوند. در ایران تنها یک مار کبری داریم که به عنوان خطرناک‌ترین مار ایران شناخته می‌شود. پس از آن پنج نوع مار که همه از گروه افعی‌ها هستند در رده‌های بعدی قرار دارند، نیش عقرب ها نیز جان انسان ها را در معرض خطر قرار داده وتاکنون بیش از ٣٠ گونه عقرب در کشور شناسایی شده که از این تعداد ۶ گونه عقرب کشنده هستند.

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی یکی از مراکز استاندارد تولید پادزهر در جهان است که به‌ عنوان قطب علمی و تولیدی در زمینه پادزهر ازطریق همکاری‌های مشترک تحقیقاتی و تولیدی با کشورهای مختلف در تلاش برای پیشبرد پروژه های تحقیقاتی پزشکی در جهت نجات جان انسان است بطوریکه شناخت مکانیزم زهرها و تاثیر آن بر بدن انسان، روش‌های اورژانسی درمان مصدومان گزیدگی در بیمارستان‌ها، فناوری‌های نوین در تولید پادزهر و کاهش هزینه‌های تولید برای دسترسی کشورهای در حال توسعه، بررسی پادزهرها و مقایسه آن با نمونه‌های بین‌المللی از جمله رویکردهای این موسسه است که برای نجات جان انسان ها آنها را با پژوهشگران و شرکت‌های بین‌المللی به اشتراک گذاشته است.

از سوی دیگر پادزهرهای تولیدی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از مزیت‌های قابل‌توجهی برخوردارند که بسیاری از نمونه‌های جهانی، فاقد آن هستند چراکه ویژگی پلی‌والان (چندگانه بودن) و ظرفیت بالای خنثی‌سازی زهر، باعث شده تا کشورهای متعددی برای تامین پادزهر از موسسه رازی درخواست همکاری کنند.

بنابر این ایران نه تنها می تواند محصولات خود را در زمینه تولید پادزهر به کشورهای دیگر صادر کند بلکه امکان انتقال فناوری تولید پادزهر به سایر کشورها را نیز دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.