به گفته رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان از ابتدای سال بیش از ۵۱۷ مورد آتش‌سوزی در سطح ۲۷۰۰ هکتار از جنگل‌ها گزارش شده است.

کریم قربانی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به پیامد‌های تخریب عرصه‌های جنگلی و منابع طبیعی اظهار کرد: در صورت تداوم شرایط فعلی و عدم مراقبت‌های لازم، بازگشت عرصه‌های جنگلی و منابع طبیعی تخریب‌شده به حالت اولیه، ده‌ها بلکه صد‌ها سال طول خواهد کشید.

وی با ابراز تأسف از افزایش چشمگیر آتش‌سوزی‌ها در سال ۱۴۰۳، تصریح کرد: متأسفانه امسال شاهد افزایش قابل‌توجه تعداد و وسعت آتش‌سوزی‌ها نسبت به سال‌های گذشته بوده‌ایم. 

به گفته رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تاکنون بیش از ۵۱۷ مورد آتش‌سوزی در سطح ۲۷۰۰ هکتار از جنگل‌ها گزارش شده که منجر به نابودی بیش از دو میلیون اصله درخت بلوط کهن‌سال شده است.

قربانی گفت: این فجایع نتیجه قهر طبیعت، انتقام‌جویی، منفعت‌طلبی و بی‌مسئولیتی برخی افراد در قبال محیط‌زیست است. 

وی بر لزوم تجدیدنظر در قوانین و اعمال مجازات‌های سخت‌گیرانه برای مقابله با کشت‌های ممنوعه تأکید کرد و گفت: برای مقابله مؤثر با این پدیده، باید زیر نظر فرماندار و با مسئولیت‌پذیری کامل، مجازات‌های شدیدی اعمال شود. همچنین، استفاده از نیرو‌های انتظامی غیربومی می‌تواند به کاهش تعارض‌های محلی کمک کند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به‌ضرورت همراهی مردم در اجرای برنامه‌های توسعه‌ای و حفاظتی، افزود: برای پیشبرد اهداف اصلاحی و توسعه‌ای در این مناطق، نیازمند همکاری و مشارکت مردم و بهره‌برداران محلی هستیم.

قربانی بر لزوم حمایت از معیشت پایدار مردم به‌ویژه احیای دامداری عشایری و روستایی و توسعه کشت گیاهان دارویی با ارزش‌افزوده بالا تأکید کرد و گفت: با انجام اقدامات آموزشی و ترویجی، باید سطح آگاهی مردم را افزایش داد و به‌جای صرف هزینه‌های کلان برای اطفای آتش، زیرساخت‌های اطلاع‌رسانی را تقویت کرد. 

وی بیان کرد: این اقدامات می‌تواند به توانمندسازی مردم و احیای مشاغل تولیدی در منطقه کمک قابل‌توجهی کند.

منبع:فارس

برچسب ها: آتش سوزی ، لرستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.