رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست بر تقویت فعالیت‌های اقتصادی به منظور رسیدن به توسعه پایدار تاکید کرد.

شینا انصاری دریای خزر را بزرگترین پهنه آبی محصور خشکی با موقعیت خاص جغرافیایی معرفی کرد و گفت: آشکار شدن پیامد‌های سو ناشی از بهره‌کشی غیراصولی از منابع و خدمات محیط زیستی این دریا باعث شد دولت‌ها درصدد اتخاذ سیاست‌های حمایتی از محیط زیست دریای خزر شوند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد:همکاری‌ها رو به گسترش است و این موضوع نشانه امید بخشی از اقدامات منفرد دو و چندجانبه و جمعی برای بهبود کیفیت محیط زیست دریای خزر است.

انصاری با بیان اینکه جمعیت و اقتصاد کشور‌های حاشیه دریای خزر رو به رشد است، افزود: مناطق ساحلی این دریا با چالش‌های زیادی روبه‌رو است که مهمترین آنها عبارتند از کاهش تراز آب و پسروی دریای خزر طی سه دهه، کاهش ذخایر آبزیان و افول فعالیت‌های شیلاتی، زوال تنوع زیستی دریا شامل پلانکتون‌ها و جانوران کف زی، تغییرات وسیع کاربری اراضی در سواحل دریای خزر، ورود پساب‌های تصفیه نشده و مدیریت نه چندان قوی پسماند‌های شهری و صنعتی و. عامل تهدید سلامت محیط زیست دریای خزر است.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست بر ضرورت همکاری منطقه‌ای تاکید کرد و گفت: فرصت بی‌نظیر تاریخی در برابر ما قرار دارد که تعیین کننده سرنوشت نسل امروز و نسل‌های آینده جوامع وابسته به دریای خزر است. ما می‌توانیم نسبت به پیام‌هایی که طبیعت به ما مخابره کرده بی تفاوت باشیم و فشار خود را بر این دریا ادامه دهیم، اما همراهی با حفظ محیط زیست این دریا منافع گوناگونی برای ما خواهد داشت و فعالیت‌های اقتصادی در راستای رسیدن به توسعه پایدار را تقویت می‌کند.

برنامه‌ریزی برگزاری ۶ پنل تخصصی روز اول همایش را سازمان توسعه تجارت ایران انجام داده است.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

برچسب ها: محیط زیست ، دریای خزر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار