![قرعهکشی چهارمین دوره عرضه محصولات ایرانخودرو ۴ اسفند برگزار میشود](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/12/1/20363012_886.jpg)
«سهراب کمری» روز دوشنبه اظهار کرد که یکی از دلایل کمشدن صادرات غیرنفتی از مرز مهران تغییرهای کشور عراق در سامانه مرزی «زرباطیه» و «ابلاغیههای جدید گمرکی» است.
وی با اعلام این که این موضوع سبب رویگردانی بازرگانان عراقی از فعالیت در مرز بین المللی مهران شده است، گفت که کمشدن صادرات از این مرز دلایلی نظیر الکترونیکی شدن سامانه ترخیص کالا در گمرک زرباطیه، الکترونیکی شدن مانیفست صادره در عراق، اخذ عوارض شش یا هفت برابری بر روی میلگرد و اعمال استانداردهایی که پیشتر بر روی کامیونهای با تناژ بیش از ۲۰۰ تن اجرا میشد، روی همه کامیونها است.
مدیرکل گمرک استان ایلام یادآور شد: مجموعه این عوامل سبب شده تجار عراقی قید واردات از مرز زرباطیه را بزنند و به مرزهای دیگر بروند.
کمری با اشاره به وضعیت میزان صادرات در سال جاری گفت: بیش از یک میلیارد و ۳۱۱ میلیون دلار انواع کالا در بازه زمانی ابتدای سال تا پایان دی سال جاری از مرز بینالمللی مهران به عراق و سایر کشورها صادر شده است.
وی اضافه کرد: این میزان کالا، دو میلیون و ۲۲۳ هزار و ۴۳۷ تُن وزن داشته است.
مدیرکل گمرک استان ایلام بیان کرد: عمده کالاهای صادراتی از مرز مهران شامل انواع محصولات پتروشیمی، تجهیزات نیروگاهی، مصالح ساختمانی، کاشی و سرامیک، سازههای فلزی و پلاستیکی و محصولات کشاورزی بوده است.
کمری یادآور شد: سال گذشته یک میلیارد و ۸۱۱ میلیون دلار انواع کالا از مرز بینالمللی مهران به وزن سه میلیون و ۲۲۰ هزار تن از مرز بینالمللی مهران به عراق و سایر کشورها صادر شده است.
شهر مرزی مهران در استان ایلام ۲۳۰ کیلومتر با بغداد فاصله دارد و نزدیکترین شهر مرزی کشورمان به پایتخت عراق و عتبات عالیات این کشور است.
تا پیش از این محدودیت روزانه به طور میانگین ۶۰۰ کامیون حامل کالای صادراتی و بازرگانی از مرز بینالمللی مهران پس از تشریفات گمرکی به کشور عراق صادر میشد.
مهران در ۸۵ کیلومتری جنوب باختری ایلام مهمترین گذرگاه مرزی برای سفر به عراق و زیارت عتبات عالیات است.
منبع ایرنا