بازی‌های آسیایی زمستانی ۲۰۲۵ بدون کسب مدال برای کاروان ورزشی ایران به پایان رسید تا روند ناکامی و افت این رشته ادامه داشته باشد.

 بازی‌های آسیایی زمستانی ۲۰۲۵ با شعار "رویای زمستان، عشق در میان آسیا" از ۱۹ بهمن به صورت رسمی به میزبانی هاربین چین برگزار شد. در این دوره ورزشکارانی از ۳۴ کشور در ۱۱ رشته ورزشی به رقابت پرداختند که اسکی کوهستان هم برای اولین بار به این دوره از بازی‌ها وارد شد.

در این دوره چین با کسب ۳۲ طلا، ۲۷ نقره و ۲۶ برنز با مجموع ۸۵ مدال در صدر جدول مدالی قرار گرفت. کره‌جنوبی با ۱۶ طلا، ۱۵ نقره و ۱۴ برنز با مجموع ۴۵ مدال دوم شد و ژاپن با ۱۰ طلا، ۱۲ نقره و ۱۵ برنز با مجموع ۳۷ مدال در جایگاه سوم ایستاد. قزاقستان، فیلیپین، ازبکستان، کره‌شمالی، چین‌تایپه و تایلند هم دیگر مدال‌آوران این دوره بودند.

چین تایپه، تایلند و فیلیپین اولین مدال‌های بازی‌های آسیایی زمستانی خود را به ترتیب در اسکیت، اسکی و کرلینگ به دست آورند. این سه کشور در حالی مدال گرفتند که اصلا در کشورشان برف نمی‌بارد.

ازبکستان هم برای اولین بار پس از ۲۶ سال مدال طلا گرفت و کره‌شمالی هم برای اولین بار مدالی بالاتر از برنز (نقره) به دست آورد.

اما کاروان ایران با نام فجر با حضور ۱۴ ورزشکار (۲ نفر در آلپاین، ۸ نفر در صحرانوردی و ۴ نفر در کوهستان) در این بازی‌ها شرکت کرد که بدون کسب مدال به کار خود پایان داد.

تیم ایران در بازی‌های سال ۲۰۱۱ صاحب سه مدال شامل یک نقره و دو برنز شد، اما در دو دوره دیگر (۲۰۱۷ و ۲۰۲۵) دستش از مدال کوتاه مانده است و شرایط خوبی ندارد.

تیم ملی پیش از اعزام به بازی‌های آسیایی شرایط آماده‌سازی خوبی نداشت. بارش دیرهنگام برف در ایران و بی‌توجهی فدراسیون به اعزام ورزشکاران به اردو‌های خارجی باعث شد که کاروان اعزامی ایران فرصت مناسب برای تمرین نداشته باشد و رتبه‌ای بهتر از ششمی در بخش تیمی صحرانوردی و هشتمی در اسکی آلپاین به دست نیاورد؛ نتایجی که نشان دهنده افت ورزش اسکی در ایران است و باید عملکرد چهارساله عباس نظریان در این فدراسیون بررسی شود.

این در حالی است که بازی‌های ۲۰۲۱ به دلیل کرونا لغو شد و ایران فرصت زیادی برای آماده‌سازی ورزشکاران داشت تا آنها را در شرایط بهتری راهی بازی‌ها کند، اما هیچ برنامه خاصی برایشان در نظر گرفته نشد و تنها سمانه بیرامی باهر و دانیال ساوه‌شمشکی پیش از بازی‌ها به خارج از کشور اعزام شدند.

سید شروین اسبقیان معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در مورد نتایج کسب شده در بازی‌های آسیایی زمستانی اعلام کرد:" این موضوع در حوزه معاونت قهرمانی وزارت ورزش با دستور ویژه‌ای که وزیر ورزش داشت، مورد بررسی و واکاوی قرار می‌گیرد. قطعا نقاط ضعف باید برای بازی‌ها و برنامه‌های آتی پوشش داده شود. "

البته مشخص نیست چرا وزارت ورزش در فاصله یک ماهه تا بازی‌های آسیایی، رئیس فدراسیون را که دوره چهارساله‌اش تمام شده بود برکنار کرد و یک ماه صبر نکرد تا پس از بازی‌های آسیایی برای این فدراسیون سرپرست بگذارد.

در حالی که عربستان کشوری بیابانی و بدون برطرف است، میزبان دوره بعدی بازی‌های آسیایی زمستانی خواهد بود و قرار است تمامی امکانات برای برگزاری مسابقات با ساخت پیست‌های مصنوعی و دستگاه‌های تولید برف مهیا شود، اما فدراسیون اسکی ایران همچنان در حال درجا زدن در بازی‌های آسیایی زمستانی است و برای دومین دوره متوالی ایران جایی در جدول مدال‌ها ندارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار