![حال و هوای مسجد جمکران در شب نیمه شعبان](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/27/20350107_539.jpg)
باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دیروز جمعه در کنفرانس امنیتی مونیخ از راهحل دو دولت برای مناقشه اسرائیل و فلسطین حمایت کرد و تأکید کرد که فلسطینیها حق دارند در سرزمینشان، نوار غزه باقی بمانند.
او گفت: «اگر تاریخ اسرائیل و تأسیس آن را بخوانید، به وضوح خواهید دید که بنیانگذاران بر لزوم ترکیب امنیت با عدالت توافق داشتند. این به معنای آن است که فلسطینیها حقوقی دارند و این حقوق باید محترم شمرده شود. آنها حق دارند در آنجا باشند. اسرائیلیها نگران امنیت خود هستند، اما فلسطینیها نیز سزاوار داشتن یک دولت هستند. به همین دلیل است که معتقدم باید تعادل برقرار کنیم و به همین دلیل اتحادیه اروپا از راهحل دو دولت حمایت میکند.»
کالاس اعلام کرد که شورای همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل در ۲۴ فوریه تشکیل جلسه خواهد داد تا وضعیت غزه و سپس تحولات کلی منطقه را بررسی کند.
برخلاف جلسات قبلی، این بار علاوه بر رهبران ارشد اتحادیه اروپا، نمایندگان تمام ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا نیز حضور خواهند داشت.
کالاس گفت: «این بار، کشورهای عضو واقعاً میخواهند بحثی بسیار باز و صادقانه با اسرائیل داشته باشند. میدانید، این نحوه کار دوستان و متحدان است. به این ترتیب، ما میتوانیم واقعاً با یکدیگر صادق و روراست باشیم و همچنین میتوانیم موضوعات بسیار دشوار را مطرح کنیم.»
در طول کنفرانس، کالاس همچنین به سخنرانی جی. دی. ونس، معاون رئیسجمهور آمریکا، پاسخ داد که به گفته او احساس تقابل با اروپا داشت.
او گفت: «با شنیدن آن سخنرانی، آنها سعی کردند با ما درگیر شوند، و ما نمیخواهیم با دوستان خود درگیر شویم.»
کالاس استدلال کرد که به جای اختلافات داخلی، متحدان باید تهدیدات بزرگتر، به ویژه تجاوز روسیه به اوکراین را در اولویت قرار دهند.
اوکراین
کالاس اظهار داشت که هرگونه مذاکره میانجیگریشده توسط آمریکا برای پایان جنگ روسیه و اوکراین باید اوکراین و اتحادیه اروپا را نیز شامل شود، در غیر این صورت توافق صلح امکانپذیر نخواهد بود.
او بر نقشهای متعددی که اتحادیه اروپا میتواند در محیط بینالمللی پرتلاطم ایفا کند، تأکید کرد و گفت: «ما یک شریک قابل اعتماد و قابل پیشبینی هستیم.»
او تصدیق کرد که اگر آمریکا از تعهدات بینالمللی خود عقبنشینی کند، اتحادیه اروپا نمیتواند به طور کامل این خلأ را پر کند. با این حال، او تأکید کرد که اتحادیه اروپا متعهد به انجام هر کاری در حوزههایی است که از نظر استراتژیک برای این بلوک مهم هستند.
کالاس گفت: «به همین دلیل است که ما کاملاً به دنبال راههایی برای عمل به عنوان یک بازیگر ژئوپلیتیک و افزایش قدرت ژئوپلیتیک خود هستیم.»
در مورد یک توافق صلح بالقوه، کالاس اصرار داشت که هر توافقی باید توسط اوکراینیها پذیرفته شود تا مؤثر باشد. او گفت: «ما دقیقاً نمیدانیم که چه چیزی روی میز مذاکره است، اما هر توافقی باید برای اوکراینیها قابل قبول باشد.»
او همچنین در مورد تمایل ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، برای صلح تردید کرد و به بمبارانهای ادعایی ادامهدار روسیه علیه زیرساختهای اوکراین، از جمله نیروگاههای هستهای، اشاره کرد.
کالاس گفت: «اگر او صلح میخواست، میتوانست به سادگی بمباران اوکراین را متوقف کند. به همین سادگی، اما او این کار را نمیکند.»
کالاس تأکید کرد که عضویت در ناتو همچنان بهترین محافظت اوکراین در برابر تجاوزات آینده است. او گفت: «در واقع، عضویت در ناتو همچنین ارزانترین تضمین امنیتی است، زیرا واقعاً روسیه را بازمیدارد.»
با این حال، او هشدار داد که اگر عضویت در ناتو گزینهای نباشد، رهبران باید تعریف کنند که «تضمینهای امنیتی» واقعاً به چه معناست. او گفت: «اگر میگویید ما تضمینهای امنیتی ارائه میدهیم، منظورتان چیست؟ آیا مایلید نیروهای زمینی اعزام کنید؟ آیا مایلید تواناییها و مهمات ارائه دهید؟ و اگر چنین است، آیا این کار را در مقیاسی انجام میدهید که برای جلوگیری از جنگها و درگیریهای آینده کافی باشد؟»
منبع: آناتولی