![دانههای جادویی برای سلامت و نشاط](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/27/20350137_413.jpg)
صادق رئیسی کیا کارشناس مسائل حقوقی درباره اعتراض علی کفاشیان به رد صلاحیتش برای حضور در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال اظهار کرد: بسیار ارزشمند است که کفاشیان را پس از آنکه رد صلاحیتش کردند در خانه ننشست و فوتبال را کنار نگذاشت و از کنشگری دست نکشید. همین که از فدراسیون فوتبال خواسته تا مدارک و توضیحات لازم درباره دلایل رد صلاحیتم را بدهید این موضوع نشان میدهد که یک کنشگری ارزشمند در فوتبال کرده و با این کنشگری به فوتبال ایران خدمت میکند. به نظرم این اقدامش نسبت به زمانی که در فدراسیون فوتبال کار میکرد نه تنها از جنبه خدمت به فوتبال ایران کمتر نیست بلکه بیشتر هم هست.
او افزود: ارزشمند است که یک چهره قدیمی ورزش کشورمان این گونه کنشگری میکند و در این عرصه هم دارد به فوتبال خدمت میکند. اینکه کفاشیان از کمیته بدوی و کمیته استیناف و فدراسیون فوتبال میخواهد که به او توضیح بدهند با کدام مبانی و مستنداتی دارید من را رد صلاحیت میکنید این خیلی خوب است. به هر حال آنها یا به سئوالات کفاشیان پاسخ میدهند و یا جواب نمیدهند. در هر صورت، پرسشگری و کنشگری علی کفاشیان قابل تقدیر است و من این کارشان را تحسین میکنم، چون کار قشنگی بود.
رئیسی کیا گفت: اینکه علی کفاشیان ابتدا از خود فدراسیون فوتبال، توضیح خواسته کاری هوشمندانه بود. در وهله اول به مراجع بین المللی نرفته است بلکه در ابتدا از مراجع ذیصلاح در فدراسیون فوتبال ایران خواسته تا توضیح بدهد که به چه دلایل و مبانی صلاحیت من را رد کردید. کفاشیان البته یادآوری کرده که اگر فدراسیون فوتبال جوابش را ندهند از کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا سوال خواهد کرد که آیا این دو مرجع، نظریهای که بیانگر وجود موانع قانونی یا حکمی برای نامزدی ایشان باشد دادهاند یا خیر.اما به لحاظ حقوقی من فکر میکنم کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا نهایت اقدامی که انجام خواهند داد سوال از فدراسیون فوتبال است، که آیا کمیتههای انتخاباتی شما به درستی کار کرده است یا خیر! من بعید میدانم تصمیمی که منجر به متوقف کردن روند یا ملغی کردن انتخابات و تعویق انتخابات و از این قبیل موارد باشد، گرفته شود.
کارشناس مسائل حقوقی تصریح کرد:کفاشیان گفته که من به CAS نخواهم رفت. اگر نهاد داوری ورزش برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی و ابطال انتخابات، صالح به رسیدگی باشد و اگر فرض کنیم که عملکرد فدراسیون فوتبال دارای ایراد جدی باشد من چرا باید بگویم که برای اجرای قانون نزد مرجع رسیدگی، دادخواهی نخواهم کرد. دادخواهی نزد مراجع قانونی، کار ناپسندی نیست و دلیلی ندارد که کفاشیان در عین حال که معترض است بگوید که به دادگاه عالی ورزش نمیروم.
اگر روند اقدامات فدراسیون فوتبال در حدی هست که در CAS مطرح شود، چرا کفاشیان به دادگاه عالی ورزش نرود؟ اگر فرض کنیم تخلفی شده باشد و در حدی باشد که قابل طرح در CAS باشد چرا کفاشیان باید بگوید که من به CAS نمیروم. این تضمین دادن به اینکه هر کس، کاری علیه من کرد من شکایت نخواهم کرد کار درستی نیست و من این منطق را نمیپذیرم. اینکه من تضمین بدهم که به مرجع ذی صلاح نخواهم رفت شایسته نیست. من این قسمت را با کفاشیان مخالف هستم. اگر این موضوع قابل طرح در CAS هست و ثانیا اگر قائل هستید که آن مرجع میتواند به این موضوع رسیدگی کند چرا باید بگوییم که من به آنجا نمیروم! اگر به CAS بروم چه اشکالی دارد؟ از لحاظ قانونی ایرادی ندارد به مرجعی رجوع کنم که حق رسیدگی به موضوع را دارد.
او درباره اینکه کفاشیان درخواست تعویق انتخابات فدراسیون فوتبال را کرده است، گفت: مقررات انتخاباتی و اساسنامه فدراسیون فوتبال چنین چیزی را نمیپذیرد که اگر یکی از نامزدها درخواست تعویق انتخابات را داشت انتخابات به تعویق بیفتد و فرایندش به این صورت نیست. اگر احیانا فیفا و یا کنفدراسیون فوتبال آسیا به این نتیجه برسند که مقررات انتخاباتی و اساسنامه فوتبال ایران در حدی رعایت نشده است که اساس برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال مخدوش است حالا آنها باید تصمیم بگیرند یا حکم بدهند که انتخابات فوتبال ایران میتواند به تعویق بیفتد یا خیر! مثلاً فرض کنیم در مراجع ذیصلاح فیفا احراز شود که کمیته بدوی و کمیته استیناف انتخاباتی فدراسیون فوتبال ایران به درستی انتخاب و مستقر نشده و اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران به طرز قابل توجهی رعایت نشده باشد در حدی که اصل انتخابات را مخدوش میکند در این حالت باید ابتدا حکم و تصمیمی بر باطل بودن آن مقدمات اتخاذ شود سپس درباره تعویق یا ابطال انتخابات تصمیم گرفته شود.
رئیسی کیا گفت: تا حکم یا تصمیمی بر نادرست بودن روند انتخابات از سوی مراجع ذیصلاح داخلی یا بینالمللی فوتبال گرفته نشود اصل بر صحت روند انتخابات فدراسیون فوتبال است و من فکر نمیکنم که فیفا یا کنفدراسیون فوتبال آسیا به خاطر درخواست یک نفر انتخابات را عقب بیاندازند؛ بنابراین؛ بعید میدانم فیفا یا کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیمات کمیته استیناف انتخاباتی فدراسیون فوتبال ایران بر رد صلاحیت علی کفاشیان را تا قبل از رسیدگی در CAS تغییر بدهد. رئیسی کیا درباره اینکه مرجعی بالاتر از کمیته بدوی و کمیته استیناف هست که تخلفات این ۲ کمیته را رسیدگی کند، گفت: در فدراسیون فوتبال ما مرجعی بالاتر وجود ندارد. وقتی کمیته بدوی نظر داد، کمیته بالاتر، کمیته استیناف انتخاباتی هست. بعد از آن که کمیته استیناف انتخاباتی رای داد دیگر در درون فدراسیون فوتبال ایران مرجع بالاتری نداریم و در سطح بینالمللی موضوع، قابل رسیدگی در دادگاه داوری ورزش Cas خواهد بود.
کارشناس مسائل حقوقی درباره اینکه شایعه شده بود که مهدی تاج هم رد صلاحیت شده است، اما هدایت ممبینی این مسئله را تکذیب کرد، گفت: تنها مرجعی که میتواند بگوید چه کسی صلاحیت دارد و چه کسی صلاحیت ندارد و همچنین درباره تعیین فهرست نهایی نامزدهای تأیید صلاحیت شده، کمیته بدوی انتخاباتی و کمیته استیناف انتخاباتی هستند. اگر این کمیتهها بیان کردند که کسی صلاحیت دارد مسائل جانبی دیگر، قابل طرح نیست و اگر نامزدی اعتراض یا ادعایی درباره رای کمیته بدوی انتخاباتی داشته باشد نهایتا باید به کمیته استیناف انتخاباتی فدراسیون فوتبال بدهد و رای این کمیته در فوتبال ایران قطعی است و به نظرم تنها در دادگاه داوری ورزش Cas قابل اعتراض است.اگر سوپیشینهای قرار است استعلام گرفته شود باید در همان کمیتههای انتخاباتی گرفته میشد و اگر این کمیتهها کار خودشان را درست انجام نداده باشند و استعلامی را نگرفته باشند و مسائل را رعایت نکرده باشند میتوان از تخلف اعضای این کمیتهها به کمیته اخلاق شکایت کرد. اگر کمیته اخلاق در ایران و دادگاه CAS تخلفی را محرز ندانند، اسامی که کمیته استیناف انتخاباتی اعلام کرده باید قانونی تلقی کنیم؛ بنابراین من برابر اساسنامه و مقررات انتخاباتی فوتبال ایران، ضابطهای نمیبینم که به صرف اعتراض و درخواست یک نامزد، انتخابات فدراسیون فوتبال به تعویق بیفتد.