کارشناس حوزه رسانه گفت: مردمی که در ۲۲ بهمن مشارکت کردند، مردمی از جنس نسل z هستند که به راحتی دروغ دشمن را نمی‌پذیرند.

برنامه امواج شبهه در گفت‌و‌گو با تهمینه بختیاری کارشناس و پژوهشگر حوزه رسانه و حمیدرضا حسینی دانا کارشناس و تحلیل گر حوزه رسانه به بررسی موضوع «رسانه‌های بیگانه و ضدایران و چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران پرداخت. 

دشمن، چشم دیدن حضور و خروش مردم در ۲۲ بهمن را ندارد

بختیاری کارشناس و پژوهشگر حوزه رسانه گفت: همان طور که از اسم رسانه‌های بیگانه مشخص است، بیگانه هستند و نباید این انتظار را داشته باشیم که ارزش‌ها و بایسته و شایسته‌های ما را آنچنان که باید و شاید منتقل کنند. در واقع هدف رسانه‌های بیگانه فارسی زبان و غیر فارسی زبان، مبتنی بر اهداف پیمان کاران و کارفرمایان خود است. بستگی به این دارد که کارفرمایان رسانه‌ها چه کسانی باشند. در واقع آنها با این اساس و با آن عینک به تماشای مباحث  می‌نشینند. بی شک آنها چشم دیدن خروش مردم در روز ۲۲ بهمن و راهپیمایی را ندارند و حتی حاضرند خیابان‌های خالی را نشان دهند که حتی مسیر راهپیمایی نیز نبوده است. این بازنمایی خلاف واقعیت و به کارگیری این تکنیک نه تنها برای جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته می‌شود بلکه هر آنکه با گفتمان غرب مخالف باشد، هدف این رسانه‌ها خواهد بود. بنابراین؛ از آنجا که نظام جمهوری اسلامی تسلیم خواسته‌های غرب نیست. قطعا غرب سعی می‌کند با جنگ روایت‌ها و جنگ نرم شکافی میان ملت و دولت ایجاد کنند. 

ماهیت اینترنشنال برای مردم ایران کاملا افشا شده است

بختیاری بیان کرد: رویترز نیز یکی از رسانه‌های بیگانه به شمار می‌آید. اما شبکه‌های دیگری مانند ایران اینترنشنال، صدای آمریکا و بی بی سی فارسی دشمنی خود را کاملا واضح و مستقیم نشان می‌دهند، در حدی که درخواست بمباران ایران در شبکه صهیونیست اینترنشنال شنیده می‌شود. برای آنها یک ایرانی خوب، یک ایرانی مرده است. ماهیت اینترنشنال در داخل ایران کاملا افشا شده است و به نظر می‌رسد که مخاطب شبکه اینترنشنال مخاطب ایرانی داخل ایران نیست، بلکه مخاطب آنها ایرانیان خارج از کشور است، یا همان اپوزیسیون و معارضین هستند. 

وی به تکنیک گیلاس چینی در شبکه رویترز اشاره کرد و گفت: منظور از گیلاس چینی در اینجا به این معناست که گا‌ها ارائه درستی از واقعیت‌ها می‌شود و حتی مورد اعتراض رسانه‌های دیگر قرار می‌گیرد، اما زمان آن که برسد روایت غلط و انحرافی تزریق می‌شود. در واقع رسانه‌های بزرگی مانند بی بی سی یا رویترز که حرفه‌ای‌تر عمل می‌کنند، از این تکنیک بهره می‌گیرند.

دشمن، با میدان واقعی در ایران بیگانه هستند

بختیاری گفت: اگر اتفاقاتی که بعد از انقلاب تاکنون را بررسی کنیم، می‌توان گفت چه از زمانی که رادیو بغداد، رادیو کویت و رادیو اسرائیل بوده و چه اکنون که به اینترنشنال، بی بی سی فارسی و سایر رسانه‌های بیگانه رسیده‌ایم، در تمامی این دوران هدف آنها ایجاد اختلاف میان مردم بود ولی غافل از اینکه آنها با میدان واقعی چه در میدان دفاع مقدس و چه در میدان انتخابات و میدان راهپیمایی بیگانه هستند و شناخت آنها از ایرانیان بسیار متفاوت با واقعیت هاست. 

وی افزود: عملا پولی که برای این موضوع اختصاص می‌دهند، نه برای هدف تعیین شده بلکه بین خودشان تقسیم می‌شود و حتی اختلافی میان آنها در تقسیم پول وجود دارد که بعد از "ز. ز. آ" این موضوع بیشتر مشهود شد. 

این کارشناس همچنین گفت: بی شک هر حکومتی به صورت طبیعی دارای مشکلات و چالش‌های درونی است و هیچ حکومتی حتی آمریکا نمی‌تواند این ادعا را داشته باشد که هیچ مشکلی در کشور خود ندارد. نکته اینجاست که دشمن با چه هدفی سعی دارد به برجسته سازی این مشکلات بپردازد. تا به کنون روایت رسانه‌های بیگانه، روایت غالب در ایران نیست و این یک واقعیت میدان است و روایت و گفتمان داخلی است. بدین معنا که ما هنوز در درون گفتمان بحث داریم و از بیرون گفتمان (گفتمان خارجی) به طور مثال در مسئله مهسا امینی، شاهد بودیم که گفتمان غالب، گفتمان داخلی است و هیچ گفتمان بیرونی نتوانست نفوذ کند و اثرگذار باشد. 

مردم ایران است به راحتی تسلیم بیگانه نمی‌شود

 وی بیان کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری قطعا آنها به زباله دان تاریخ خواهند پیوست ولی ما همچنان محکم هستیم. در واقع مردم ایران است به راحتی تسلیم بیگانه نمی‌شود.  

حسینی دانا کارشناس و تحلیل گر حوزه رسانه در این رابطه بیان کرد: تجربه فروپاشی دولت اسد در سوریه، یک قدرت ذهنی برای کشور‌های مدعی منطقه مانند جنوب خلیج فارس و کسانی که حامیان آنها هستند، ایجاد کرد و فکر می‌کنند همان طور که جنگ را در رسانه نشان دادند و پیش بردند و پیروز شدند، همه کشور‌ها اینگونه فکر می‌کنند و ایران نیز همین طور است. بنابراین؛ آنها می‌خواهند این تجربه را مجددا تکرار کنند.

وی افزود: می‌دانیم که هیچ کدام یک از حکومت‌هایی که در جنوب خلیج فارس هستند، دموکراسی نیستند و حکومت‌های استبدادی هستند و هیچ گاه دوست ندارند یک دولت مستقل مردمی مبتنی بر دین سرکار باشد و از طرفی برای مردم خود نیز الگوسازی شود. بنابراین؛ همواره با آن مخالف بودند و هستند. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار