![زن بلاگر صحنهسازی کرد](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/23/20339177_644.jpg)
باشگاه خبرنگاران جوان؛ عاشوری – جشن بزرگ پیروزی انقلاب اسلامی، نیمه شعبان و رویداد ملی چندقلوها امروز (چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه) با حضور جمعی از مسئولان و خانوادههای چند قلوهای گیلانی در تالار مرکزی رشت برگزار شد.
آیت الله رسول فلاحتی، نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت ضمن تجلیل از مادران و پدران چندقلوها، به اهمیت تربیت فرزند در خانواده اشاره کرد و تربیت نسل شایسته را یکی از اهداف مهم زندگی بشر دانست و گفت: تربیت صحیح فرزند در آموزههای دینی ما سفارش شده و بر اهمیت تربیت و آثار آن تأکید فراوان شده است.
او با بیان اینکه خانه بی فرزند، خانهای بی فروغ است، افزود: صدای شور و نشاط کودکان در خانه، برکت و زیبایی زندگی است.
نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به آیات قرآن مجید درباره فرزندآوری تصریح کرد: خداوند در قرآن مجید میفرماید قبل از اینکه به انسان روزی دهد، روزی فرزندانش را در نظر گرفته است.
آیت الله فلاحتی همچنین بر اهمیت نام نیکو نهادن بر فرزند تأکید کرد و گفت: نام نیکو، بهترین هدیهای است که هر نوزاد در روزهای اوّل زندگی از پدر و مادر خود دریافت میکند، زیرا نام نیک هدیهای ماندگاری است که همیشه با اوست و از او جدا نمیشود و همواره در شخصّیت فردی و اجتماعیاش مؤثر است و در مورد رعایت این حق در روایات با تعابیر مختلف سفارش شده است.
به گفته او، سلامت جسم و به ویژه روان کودکان و نوجوانان پایهای برای رشد بسیاری از مهارتهای آنها در زندگی است و در نقطه مقابل، بی توجهی به سلامت روان کودک و نوجوان از جانب والدین میتواند بسیار آسیب زا و مخاطره برانگیز باشد.
امام جمعه رشت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مشکل مسکن خانوادههای دارای چندقلو تأکید کرد: مسئولان باید طبق ابلاغ قانون جوانی جمعیت، نسبت به تحت پوشش قرار دادن تمام خانوادههای نیازمند دارای فرزند دوقلو و بیشتر تلاش کنند.
پیشی گرفتن آمار وفات از تولد در گیلان
هادی حقشناس، استاندار گیلان نیز در این مراسم با بیان اینکه همین نونهالان و خردسالان آینده سازان و مدیران فردای کشور هستند، گفت: امروز ممکن است مشکلات مختلفی از جمله کمبود و ناترازی انرژی در کشور وجود داشته باشد ولی به یاری خداوند از همه این مشکلات عبور خواهیم کرد.
او افزود: بر اساس آمار در ۱۰ ماه گذشته ۱۴ هزار و ۳۰۰ نفر در گیلان متولد شدند و ۱۶ هزار نفر از دنیا رفتند که این مهم نشان دهنده کاهش زاد و ولد در این استان است.
استاندار همچنین به وجود اقوام مختلف از جمله تالش، گیلک و گالش در گیلان اشاره کرد و افزود: به دلیل کاهش نرخ جمعیت و زاد و ولد اقوام گیلانی در معرض نابودی هستند.
حق شناس تصریح کرد: اگر هر خانوار گیلانی حداقل ۲ فرزند داشته باشد این اقوام حفظ خواهد شد ولی در غیر این صورت جمعیت با کاهش مواجه شده و در خطر نابودی قرار خواهند گرفت.
او همچنین گفت: همینک نزدیک ۵۰ درصد خانوادهها در ایران یا فرزند ندارند یا یک فرزند دارند؛ نرخ رشد جمعیت کشور با ادامه این روند منفی خواهد شد.
گیلان بالاترین نرخ سالمندی را دارد
آریا طوفانی، مدیرکل بهزیستی گیلان هم در رویداد ملی چندقلوها با بیان اینکه استان گیلان بالاترین نرخ سالمندی را دارد، گفت: گیلان پیرترین استان کشور است و برای برون رفت از این شرایط، باید فرزندآوری داشته باشد.
او بار نرخ رشد جمعیت را بر دوش خانوادههای دارای چندقلو دانست و افزود: از آبان ۱۴۰۰ لغایت دی امسال، ۱۰۲۸ مورد دوقلو و ۳۴ مورد سه قلو در استان گیلان داشتیم.
کاهش ۶ درصدی ازدواج در گیلان
مدیرکل بهزیستی گیلان تصریح کرد: در ۸ ماهه امسال بالغ بر ۹ هزار مورد ازدواج داشتیم که کاهش ۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
طوفانی بعد خانوار استان گیلان را ۳.۲ نفر دانست و بیان کرد: در ۱۰ ماهه امسال بالغ بر ۱۴ هزار مورد ولادت داشتیم که نشان دهنده کاهش ۱۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
حمایت از خانوادههای دارای چندقلو در گیلان
او با بیان اینکه بهزیستی گیلان ۶۹۱ خانواده چندقلو را تحت حمایت دارد، افزود: از این تعداد ۶۴۲ خانواده دوقلو هستند و ماهانه مستمری به این خانوادهها پرداخت میشود.
مدیرکل بهزیستی گیلان همچنین از پرداخت حق پرستاری ۲ میلیون تومانی به خانوادههای دارای دو قلو و بالاتر خبر داد و تأکید کرد: این کمکها تا سن ۶ سالگی برقرار خواهد بود؛ علاوه بر مستمری و حق پرستاری، کمک هزینه ساخت و خرید مسکن نیز به این خانوادهها پرداخت میشود.
در پایان این مراسم که با اجرای برنامههای شاد فرهنگی و هنری، موسیقی، نمایش عروسکی، تواشیح آل یاسین و سرود گروه ریحانه النبی همراه بود، از چندین خانواده دارای فرزندان چندقلو تجلیل به عمل آمد.