فریبرز شجاع با بیان اینکه ۶۰ واحد معدنی در استان اردبیل غیرفعال هستند، گفت: وجود معارض، گرانی قطعات و ماشینآلات معدنی و ناتوانی معدنکاران در تامین آنها و محدود شدن بازار مصرف برخی مواد معدنی از مهمترین علل غیر فعال بودن این معادن است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل افزود: بر همین اساس سیاست ادارهکل صمت در بخش معدن در راستای احیا و فعالسازی واحدهای راکد است و تلاش میشود با ارائه راهنمایی و مشاوره به سرمایهگذاران کمک کنیم که در این راستا امسال ۹ معدن احیا شده است.
به گفته او، برخی سرمایهگذاران نیز فاقد توانایی و شرایط لازم هستند که پس از بررسیهای کارشناسی نسبت به سلب صلاحیت از آنها و واگذاری دوباره معادن به افراد و شرکتهای واجد شرایط اقدام میشود.
شجاع همچنین از استحصال ۱۹ ماده معدنی از معادن این استان خبر داد و افزود: با قیمت امروز نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد ریال در این معادن سرمایهگذاری شده است و در مجموع حدود یک هزار و ۴۰۰ نفر در واحدهای معدنی استان اردبیل مشغول به کار هستند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: بخش قابل توجهی از موادی که از معادن این استان استخراج میشود شامل مصالح ساختمانی است که در پروژههای عمرانی و ساختمانی یا کارخانههای فرآوری مانند سیمان، فولاد و سفال مورد استفاده قرار میگیرد.
او همچنین درباره استخراج مواد معدنی فلزی و غیرفلزی از معادن استان اردبیل افزود: علاوه بر مواد معدنی غیر فلزی مانند آهک، مخلوط کوهی، سنگ لاشه و پوکه، شن و ماسه، موادی مانند پرلیت، سیلیس همچنین سنگهای تزیینی مانند تراورتن، مرمریت، گرانیت و سنگهای زینتی مانند عقیق استحصال میشود.
منبع: ایرنا