حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری در پانزدهمین نشست سالانه اندیشمندان و استادان درس انقلاب اسلامی دانشگاههای کشور ضمن تبریک به مناسبت دهه فجر و اعیاد شعبانیه بیان کرد: یکی از مهمترین درسهایی که در دانشگاه ارائه شده و روزبهروز بر اهمیت آن افزوده میشود، درس انقلاب اسلامی است.
او ادامه داد: این نشستها برای انسجامبخشی به لشکر عظیم الهی یعنی دانشجویان برگزار میشود و وظیفه اساتید این است که با تبادلنظر در خصوص بهترین و موثرترین روشها، آشنایی با پاسخها و شبهات دانشجویان و روش ارائه درس انقلاب اسلامی در دانشگاهها بتوانند در این مقطع تحصیلی حساس موفق باشند.
کلانتری با بیان اینکه برگزاری نشست سالانه اندیشمندان و استادان درس انقلاب اسلامی دانشگاههای کشور، یکی از افتخارات انجمن انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: گفتوگوی موفق، تبادل تجربهها و تبیین متون اصلی برای برطرف کردن شبهات دانشجویان از اهداف اصلی این انجمن است تا انشاءالله اساتید با دست پر به محل خدمت خود بازگردند.
تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع) ادامه داد: عنوان اصلی فراخوان استادان و اندیشمندان درس انقلاب اسلامی دانشگاههای کشور، ارائه روشهای جدید و محتوای بهروز است. اینکه کدام محتوا نیاز به ارائه دارد و با چه روشی به دانشجو منتقل شود تا اثرگذاری بیشتری داشته باشد، باید مورد بحث و بررسی قرار بگیرد. به غیر از نشستهای سراسری، اساتید دانشگاه باید دور هم جمع شده و در مورد گرایشهای انقلاب، قوانین نظری، اخلاق، تاریخ و تمدن و تفسیر قرآن جلساتی را برگزار کنند.
کلانتری با تأکید بر تأثیر تمرکز در هر فعالیتی بیان کرد: اولین نکتهای که در بحث انقلاب و در واقع در همه کارها و فعالیتها جزو واجبات محسوب میشود، موضوع تمرکز بوده که رمز موفقیت در هر کاری است، انسان همه دارایی فکری و همه فرصتها را با تمرکز به دست میآورد، لذا تمرکز به روی درس انقلاب اسلامی میتواند به روی قشر دانشجو تاثیرگذار باشد.
او با بیان اینکه باید بهترین محتواها را به تناسب نیاز مخاطب شکل داده و عرضه کرد، گفت: یکی از نکات مهم در تدریس درس انقلاب اسلامی، مطالعه و تحقیق مستمر در منابع انقلاب است. امروز با توجه به تعداد زیاد منابع و گرایشهای علمی متعدد در حوزه انقلاب اسلامی باید تسلط بر منابع وجود داشته باشد.
کلانتری با اشاره به اینکه یکی از اهداف اصلی انقلاب اسلامی خارج کردن ایران از زیر سلطه غرب است، اظهار کرد: در درس انقلاب اسلامی باید مواجهه علمی، انتقادی و حتی تهاجمی فرهنگ استعماری و استکباری غرب را در نظر گرفته و از مقام معظم رهبری(مدظله) خط بگیریم.
تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع) همچنین تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که ذهن دانشجو و مخاطب را به خود مشغول میکند، فرهنگ غرب، جهانبینی مادی و اصول جهانبینی مادی غرب است. در تار و پود فرهنگ غرب تهاجم به اسلام ناب نهفته است، لذا باید در این مورد حساسیت داشته باشیم.
کلانتری در بخش دیگری از سخنان خود به ارتباط نزدیک استاد با دانشجو اشاره کرد و گفت: نگاه استاد به دانشجو باید همانند نگاه والدین به فرزند باشد. دانشجو به عنوان سرمایه کشور و انقلاب اسلامی در آینده سکاندار این مرزوبوم خواهند شد، لذا نگاه به دانشجو باید مثبت باشد و نباید با موضع منفی در کلاس حاضر شد.