باشگاه خبرنگاران جوان - وبسایت پیوست به نقل از «ایمپو»؛ پلتفرم سلامت زنان ایران نوشت:
بررسیهای «ایمپو» پلتفرم سلامت زنان کشور نشان میدهد بیش از ۵۷ درصد زنان ایران بالغبر سه ساعت در روز از اینترنت استفاده میکنند. اینستاگرام و تلگرام به عنوان محبوبترین شبکه اجتماعی و پیامرسان میان بانوان ایرانی شناخته شده است. همچنین محتوای طنز با نزدیک به ۵۰ درصد محبوبیت، محتوای پربازدید از سمت زنان ایرانی در فضای مجازی است.
مطابق با پژوهش انجام شده از سمت پلتفرم ایمپو، علت و معیار اصلی اعتماد به یک محتوا در فضای مجازی از سمت زنان، نه تنها تعداد دنبالکنندههای یک حساب کاربری نبود بلکه ۳۲ درصد اعلام کردهاند محتوا در صورتی که منطبق با تجربیات شخصی آنها باشد به آن اعتماد میکنند.
«ایمپو» بزرگترین پلتفرم سلامت زنان کشور، در راستای مسئولیت اجتماعی خود، تصمیم گرفت که وضعیت استفاده زنان از فضای مجازی را مورد ارزیابی قرار بدهد.
۸۳۱ نفر به پرسشهای این پرسشنامه پاسخ دادهاند. جمعیت مورد تحلیل زنان ۱۵ الی ۵۰ ساله ایرانی بود که طبق آمارهای رسمی تعداد آنها حدود ۲۵ میلیون نفر برآورد شده است.به این ترتیب با توجه به نمونه میتوان گفت با ضریب اطمینان ۹۹ درصدی و ضریب خطای ۴.۵ درصدی میتوان به نتیجه این پیمایش اعتماد کرد.
بخش اول این پیمایش مربوط به میزان مصرف اینترنت توسط زنان است. ۷/۳۵ درصد از افراد اعلام کردند که بین یک تا سه ساعت از اینترنت استفاده میکنند و ۵/۳۱ درصد از افراد بین سه تا پنج درصد. به این ترتیب نزدیک به ۵/۶ درصد از کل افراد گفتند فقط تا یک ساعت از اینترنت استفاده میکنند و ۳/۲۶ درضد از کل افراد بیش از پنج ساعت در اینترنت هستند. یافتهها نشان میدهد که بیش از ۵۷ درصد زنان ایران بیش از سه ساعت از اینترنت استفاده میکنند.
در میان پیامرسانها تلگرام با ضریب نفوذ ۶۸ درصدی، واتساپ ۵۴ درصد و ایتا کمتر از ۲۰ درصد پیامرسانهایی هستند که بیشترین استفاده و کاربرد را میان کاربران زن ایرانی دارند.
در میان شبکههای اجتماعی، «اینستاگرام» با اختلاف در صدر است و ۹۰ درصد از زنان در این شبکه فعال هستند. در حالی که رده دوم با ضریب نفوذ ۴/۱۸ درصد به «یوتیوب» اختصاص دارد.
یکی از پرسشهای این پرسشنامه در رابطه با محبوبیت محتوا بود. طبق نتایج به دست آمده، کاربران زن ایرانی، محتوای طنز را بیش از سایر محتواها دوست دارند. محتوای طنز با ۴۶.۵ درصد، محتوای آشپزی با ۳۸.۲ درصد و موسیقی و رقص با ۲۹.۱۲ درصد به ترتیب محتواهای موردپسند کاربران زن ایرانی است. آموزش، تریبت فرزند، فیلم و سریال، دکوراسیون و ادبی (شعر و داستان و غیره) در جایگاه چهارم تا هشتم قرار دارد.
تطابق با منطق یا تجربیات شخصی، معیار اصلی اعتماد کاربران به محتوا در فضای مجازی شناخته شد. این معیار با مقبولیت ۳۲ درصدی اولین اصل اعتماد و تعداد دنبالکنندگان با ۶.۱۳ درصد رای، کمترین علت دنبال کردن محتوا بود.