![بزرگترین پروژه فرودگاهی کشور افتتاح شد](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/17/20322803_594.jpg)
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه امروز چهارشنبه (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) در نشست خبری با رسانهها ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، اظهار کرد: در ایام مبارک دهه فجر قرار داریم، در این ایام پر برکت، شخصیتی فقیه و مجاهد و عالمی نستوه در عصری ظلمانی در گوشهای از جهان تابیدن گرفت که به تنهایی و با اتکا به خداوند و با کمک ملت ایران، توانست با دفاع از اسلام و مسلمین و مبارزه با دو قطب شرق و غرب که بعد از جنگ جهانی دوم به عنوان قدرتهای بزرگ شناخته میشدند، قطب جدیدی از قدرت را به عنوان اسلام در جهان نشان دهد.
وی ادامه داد: امام راحل با الهام از سیره انبیا و ائمه اطهار علیه السلام، رسالت خود را در راه رهایی جهان بشریت از ظلمت و سیاهی و تباهی به سوی نور و عزت دنبال کرد. قدرت اسلامی از دیدگاه او شامل ایمان به خدا و توکل به او و اتحاد و برادری همه مسلمانان و نفی سلطه گری در عالم و سازش ناپذیری نسبت به دشمنان و اهتمام به فرهنگ اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی ایران در راستای مقدمه سازی ظهور حضرت حجت ابن الحسن العسگری بوده است.
سخنگوی دستگاه قضا خاطرنشان کرد: امام راحل در دوران معاصر نظم جدیدی را در پهنه روابط بین الملل ایجاد کرد؛ مقارن با اوضاع و احوالی که انواع مکتبهای انحرافی و ایسمهایی که غرب و شرق را در کنترل خود گرفته بود، تاجایی که دخالت دین و آموزههای دینی در ساحت سیاست و اجتماع نه مطرح بود و نه کسی به آن باور داشت و طرح آن را ناروا میدانستند. امام راحل در این اوضاع، حکومتی را مبتنی بر جهان بینی توحیدی بر بشریت عرضه کرد که با پیروزی انقلاب این الگو در قالب نظام جمهوری اسلامی ایران متبلور شد.
آخرین وضعیت پرونده کینگ مانی
سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با آخرین وضعیت پرونده کینگ مانی، گفت: این پرونده یکی از پروندههای کثیرالشاکی بود که در قوه قضاییه تشکیل شد و از همان ابتدا اهتمام این بود که حقوق مال باختگان حفظ شود. در حال حاضر برای یکی از املاک معرفی شده موسوم به «پارک بازان» مزایده انجام شده که خریداری در این مزایده تا کنون شرکت نکرده است.
جهانگیر ادامه داد: دیوان عالی کشور نسبت به یکی از متهمان پرونده تجویز اعاده دادرسی پذیرفته و پرونده به شعبه همعرض صادر کننده رای قطعی، که شعبه سوم ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی است، ارسال شده و در حال رسیدگی است و مالباختگان در این خصوص نگرانی نداشته باشند که در روند رسیدگی اخلالی به وجود نیامده است و دستگاه قضایی موضوع را با قاطعیت رسیدگی میکند.
توضیحاتی درباره پرونده فساد در فوتبال مس رفسنجان
سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با پرونده فساد در فوتبال، گفت: طبق برآورد دادگستری استان کرمان تا پایان دی ماه حکم این پرونده صادر می شود اما در روند رسیدگی به پرونده، قاضی پرونده با نواقصی در تحقیقات مواجه شد که پرونده را برای رفع نقص به دادسرا عودت داد و در حال حاضر پرونده در دادسرا در جهت رفع نقص در حال بررسی است. به محض اینکه نواقص برطرف شود برای ادامه رسیدگی به دادگاه ارسال می شود.
وی گفت: مردم و اصحاب رسانه مطمئن باشند که دستگاه قضایی در رسیدگی به پروندههای مختلف مطابق مُر قانون عمل میکند و در این خصوص هیچ تعللی نمیکند، اما روند رسیدگی به پروندهها مانند مسابقه فوتبال نیست که در ۹۰ دقیقه به پایان برسد. در پروندهها ممکن است موارد جدیدی مطرح شود و با افراد و ادله جدید رو به رو شود و لازم است این موارد بررسی شود، زیرا حقوق و حیثیت مردم و حفظ مال مردم جزو خط قرمزهای دستگاه قضایی است که در روند رسیدگی به پروندهها باید به تمام این موارد توجه کرد.
جزئیات جدید از پرونده ترور شهید رازینی و مقیسه
جهانگیر گفت: در این پرونده یکی از گمانههایی که مطرح شده بود این بود که ممکن است این جانی شهدای گرانقدر را قبل از حادثه مسموم کرده باشد چرا که این جانی در ابتدای روز حادثه برای آنها صبحانه کاری آورده بود بنابراین برای بررسی این احتمال پزشکی قانونی در خصوص پیکرهای مطهر شهدا آزمایشات سم شناسی و کالبد شکافی انجام داد که هیچگونه سمی در اجساد مطهر شناسایی نشد.
وی با بیان اینکه اسلحه فرد جانی دارای ۹ گلوله بود، افزود: ۶ گلوله از این اسلحه شلیک شده است که دو گلوله به پیکر شهید رازینی، یک گلوله به پیکر شهید مقیسه اصابت کرده همچنین یک گلوله به کتاب قانون، یک گلوله هم به سرگرد رسولی محافظ اصابت میکند و او مجروح میشود که اکنون در بیمارستان بستری است و گلوله ششم را هم به خود شلیک کرده و این موضوع نشان میدهد که با تلاش افراد در محل، امکان استفاده از گلولههای دیگر را پیدا نکرده است.
جهانگیر اضافه کرد: بررسیها نشان میدهد که از این اسلحه قبلا هم استفاده شده و گلولههایی قبلا شلیک شده بود.
شکایتی از محمدجواد ظریف به دادستانی وصول نشده است
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره نامه ۶۰ نماینده مجلس شورای اسلامی و اعلام شکایت از محمد جواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور گفت: تاکنون در این خصوص شکایتی به دادستانی تهران واصل نشده و در صورت وصول شکایت مطابق ضوابط و مقررات قانونی عمل خواهد شد.
وی ادامه داد: در مورد اینکه این عمل مجرمانه است یا نه بعد از بررسی میتوان اظهار نظر کرد و هر اظهار نظری قبل از بررسی و اینکه این عمل مجرمانه است یا نه، میسر نیست.
جهانگیر اضافه کرد: اگر موضوعی به دادستانی کل کشور هم اعلام شود به دادستانی تهران ارجاع میشود که تاکنون این موضوع اعلام نشده است.
جهانگیر در پاسخ به این سوال که براساس مصوبه مجلس در مورد مشاغل حساس مانند معاونت راهبردی ریاست جمهوری، در حال حاضر اشتغال در این سمت غیر قانونی است، آیا قوه قضاییه به این موضوع ورود کرده است، گفت: در مورد قانونی و یا غیر قانونی بودن آن باید ابتدا بررسی صورت گیرد و بعد نظر داده شود.
وی ادامه داد: قوه قضاییه معتقد است ضوابط قانونی فصل الخطاب برای همه از جمله مسئولان است و مسئولان لازم است نسبت به احترام به قانون و اجرای آن بیشتر از مردم عمل کنند و نباید قانون به صورت سلیقهای اجرا شود و هر جایی که به نفع ما بود به آن عمل کنیم. طبق گفته رئیس قوه قضاییه، قانون تجزیه پذیر نیست و هر جایی که به نفع ما بود نسبت به پذیرش آن اقدام کنیم.
سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: دستگاه قضایی در رابطه با این موضوع نیز به وظایف خود عمل میکند و در جای خودش اطلاع رسانی میشود و در این خصوص قوه قضاییه هیچ اهمالی انجام نداده است.
صادق زیبا کلام با قرار کفالت آزاد است
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اعلام جرم دادستانی علیه صادق زیباکلام و پروندههای این فرد گفت: نفرت ملت ما از رژیم صهیونیستی و سردمداران این رژیم موضوعی است که باید در رفتار و گفتار خود به نحوی عمل کنیم که مورد تصدیق رژیم غاصب قرار نگیریم و همه کسانی که از این رژیم جنایتکار حمایت میکنند مورد نفرت ملت ایران هستند.
جهانگیر افزود: نام برده قبلاً با اتهام فعالیت علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به ۱۸ ماه حبس محکوم شده بوده پس از شروع حبس به دلایل پزشکی و به تشخیص پزشکی قانونی در مرخصی استعلاجی به سر میبرد.
وی اضافه کرد: در رابطه پرونده جدید نیز که اکنون در دادسرای فرهنگ و رسانه مطرح است، وی تفهیم اتهام شده و با قرار کفالت آزاد است.
آخرین وضعیت پرونده گروگانگیری در رشت
جهانگیر در پاسخ به سوالی در رابطه با جزئیات کامل و احکام صادرشده مرتبط با پرونده گروگانگیری ۲۹ ماهه یک خانواده در رشت، با بیان اینکه این پرونده بسیار پیچیده و در عین حال تکان دهنده است، گفت: در تاریخ ۱۹ تیر ماه امسال در جریان ملاقاتهای مردمی که مسئولان دادگستری با مردم برگزار میکنند یک گزارش مردمی ارائه شد و به دنبال آن کشفیاتی صورت گرفت. دستگاه قضایی از طرق مختلف راه ارتباط با مردم را فراهم کرده تا اگر مشکلی را مشاهده میکنند بدون واسطه و به قید فوریت مطالب خود را با دستگاه قضایی و مراجع مربوطه بیان کنند.
وی در تشریح جزئیات و چگونگی رخ دادن این اتفاق، گفت: در منزلی که در منظریه رشت بود رفت و آمدهای مشکوکی توسط افراد غریبه وجود داشت و حدود ۲ سال اهالی محل از ساکنان خانواده بی خبر بودند و آنها را بعداً به صورت وحشت زده در محل میدیدند. با دستور قضایی به فرماندهی انتظامی محل، ضابطان وارد منزل میشوند و مشاهده میکنند که در این منزل افرادی به صورت غیرقانونی توقیف شدند و توسط سه نفر که دو نفر آنها مرد و یک نفر آنها زن بود بیش از دو سال به گروگان گرفته شدند.
جهانگیر بیان کرد: در بررسیهایی که به عمل آمد مشخص شد که گروگانگیرها دارای سابقه محکومیت هستند و زن گروگانگیر از آشنایی خود با خانم و مادر خانم این خانواده که مورد گروگانگیری قرار گرفته سوءاستفاده کرده و آنها را به منزلی کشانده و با خوراندن نسکافه آلوده و بیهوش کردن آنها بعداً به سراغ مرد خانواده که یک وکیل دادگستری بوده رفته و با طرح این ادعا که خانواده شما در منزل ما بدحال شدند بیایید به آنها رسیدگی کنید موفق شده که این وکیل را به منزل موردنظر بکشاند و در آنجا وکیل مورد حمله دو نفر از مردان دیگری که در منزل بودند قرار میگیرد و سپس حبس میشوند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه این زن گروگانگیر آشنایی قبلی با خانواده آنها داشته به سراغ پدر خانم خانواده رفته و دو فرزند این خانواده که صغیر نیز بودند با ادعای اینکه افرادی از خانواده شما کرونا گرفتند و در منزل ما هستند میخواهیم آنها را به منزل خود بازگردانیم موفق شدند که قرصهایی را به آنها بدهند و آنها را بیهوش کنند. سپس گانگیرها آنها را به منزل خود منتقل کردند و مجموعاً یک خانواده ۹ نفرهای را در حبس غیرقانونی نگه داشتند. پس از این با قطع کردن تمام وسایل ارتباطی آنها با بیرون و بستن آنها با زنجیر اجازه ندادند که آنها تحرک و ارتباطی با بیرون داشته باشند.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: به مرور گروگانگیرها با گرفتن اخذ وکالت از این خانواده موفق شدند که برخی از اموال غیرمنقول این خانواده را تصاحب و به نام کسانی که میخواهند منتقل کنند. در همین ایام یکی از افراد به گروگان گرفته شده به نام جمیله موسوی فوت میکند که تحقیقات در خصوص مرگ مشکوک آن ادامه دارد که آیا توسط گروگانگیرها کشته شده یا اینکه مرگ او طبیعی بوده این موضوع در حال بررسی است. تمام افراد گروگانگیر در این پرونده شناسایی، دستگیر و در بازداشت هستند تحقیقات تکمیلی در حال انجام است و به لحاظ صغیر بودن فرزندان ذکور این خانواده دستورات لازم در جهت اقدامات حمایتی برای این افراد در نظر گرفته شده است چرا که دو سال از درس بازمانده بودند.
وی ادامه داد: نکته قابل ذکر این است اگر کسانی به صورت ناگهانی ترک تحصیل میکنند آموزش و پرورش موظف است که پیگیری کند تا دریابد علت ترک تحصیل و عدم حضور آنها در مدرسه چیست. این یکی از وظایف آموزش و پرورش است و باید در صورت مشاهده به نهادهای نظارتی گزارش دهد تا اگر مسیر یا جریان مجرمانهای اتفاق میافتد به سرعت قابل رصد و شناسایی باشد.
جهانگیر در خصوص اموال برده شده، گفت: موضوع به کارشناسی ارجاع شده و در حال بررسی است. نکته مورد توجهی که باید به آن تاکید کنم این است که ظاهرا اعضای خانواده گروگان گرفته شده به نوعی به فعالیتهای خرافاتی مانند جادو و... اعتقاد داشتند و گروگانگیرها نیز از این موضوع به شدت سوء استفاده کردند و با طراحی صحنههایی که تلاش میکردند که این باور را در جهت ساکت کردن اعضای خانواده و همراهی آنها در طول ۲ سال به دست بیاورند به مورد اجرا گذاشتند.
سخنگوی قوه قضاییه با ذکر توصیهای به مردم تاکید کرد: فریب افراد شیاد، رمال و کسانی که مدعی داشتن اختیارات ماورایی هستند را نخورند و به سرعت اطلاعات آنها را به مراجع ذیربط اطلاع رسانی کنند تا تحت تعقیب قانونی قرار گیرند و از این طریق خانوادهها دچار آسیب نشوند.