
ابراهیمی با بیان اینکه شیوع سرطانهای گوارشی، بهویژه سرطان مری، یکی از مشکلات مهم در استان بوده است افزود: نرخ ابتلاء به سرطان مری در گلستان ۱۰۰ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر بود که با تلاش پژوهشگران به ۲۰ مورد کاهش یافته است.
او گفت: پژوهشهای انجامشده در این حوزه که بیش از ۲۰ سال به طول انجامیده، منجر به شناسایی عوامل خطر، ارائه آموزشهای پیشگیرانه و کاهش موارد ابتلاء شد که این یک موفقیت بزرگ در حوزه سلامت استان محسوب میشود.
ابراهیمی افزود: علامت اولیه سرطان مری، بلع سخت غذا است که فرد نمیتواند به راحتی غذا را فرو دهد، این حالت ابتدا نسبت به غذاهای جامد و بعد از مدتی نسبت به مایعات نیز همین اتفاق میافتد.
عوامل ژنتیکی، مصرف تریاک و چای داغ با دمای بالای ۶۵ درجه، نوشیدن آب غیر بهداشتی مانند آبهای ذخیره شده در آب انبارها، مصرف کم سبزیجات و میوههای تازه، بهداشت ضعیف دهان و دندان و استفاده از سوختهای نفتی و بیوزیستی از مهمترین علل شیوع سرطان مری در گلستان است.
مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی گلستان بهمن ماه سال ۱۳۹۷ اعلام کرده بود: مناطق شرقی گلستان به دلیل عادتهای اشتباه غذایی و بهداشتی، یکی از مراکز اصلی ابتلا به سرطان مری کشور و آسیا است.
منبع:صدا و سیما