باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی -سردار یوسفی جانشین فرمانده سپاه انصار الرضای خراسان جنوبی و دبیر کنگره ملی ۲۰۰۰ شهید استان در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: کنگره اول ۲۰۰۰ شهید استان در سال ۹۷ با دبیری سرهنگ اسماعیلی برگزار شد و برای برگزاری آن کمتر از یک سال زمان بود اما باز هم اقدامات زیادی در جمع آوری اسناد، زندگینامه و خاطرات شهدا، نمایشگاهها، اجلاسیه، یادواره و چاپ کتاب برگزار شد؛ نکتهای که در برگزاری اولین کنگره به آن توجه نشده بود این است که خانواده شهدا و ایثارگر در برنامهریزی و کار فکری دخالت داده نشده بودند.
او افزود: در این دوره فرصت بیشتری داریم و حدود ۱۵ جلسه برای تجزیه و تحلیل عملکرد کنگره و کارگروههای قبلی برگزار کردیم؛ این یه کار جمعی است و کلیه ادارات در آن سهیم و نقش آفرین هستند؛ در برگزاری هر جلسه یکی از خانواده شهدا یا ایثارگر حضور داشتند و قرار است که رویکرد ارائه خدمت به مردم در کنار برنامههای فرهنگی را دنبال کنیم.
سردار یوسفی بیان کرد: در این کنگره دو ساختار، یک شورای سیاست گذاری با ریاست نماینده ولی فقیه و یک ستاد اجرایی کنگره با مسئولیت استاندار وجود دارد و همه شهرستانها ستاد اجرایی با مسئولیت فرمانداری دارند.
جانشین فرمانده سپاه انصار الرضای خراسان جنوبی و دبیر کنگره ملی دو هزار شهید استان ادامه داد: از آبان پارسال اولین جلسه ستاد و اولین جلسه شورا برگزار شد و ۱۳ سیاست کلی مورد تأیید اعضا و آیت الله عبادی نماینده ولی فقیه در استان قرار گرفت؛ اولین سیاست این بود که تدابیر رهبر و امامین انقلاب را سرلوحه اقدامات خود قرار بدهیم؛ در سیاست بعدی آمده است که باید تعظیم و تکریم خانواده شهدا و ایثارگران و رفع مشکلات آنها را دنبال کنیم؛ سیاست بعدی مشارکت خانواده شهدا و ایثارگر در کارگروهها و کمیتههاست؛ همچنین معرفی سیره و سبک زندگی شهدا به عنوان الگو برای نوجوانان و جوانان از دیگر سیاستهای تصویب شده است.
او عنوان کرد: یکی دیگر از سیاستها استفاده از ابزارهای نوین فرهنگی در جهت معرفی فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت است که در آن از هوش مصنوعی، بستر مجازی و سایبری کمک خواهیم گرفت؛ رویکرد ارائه خدمت به مردم خصوصاً اقشار آسیب پذیر جامعه از دیگر سیاستهاست یعنی در کنار اقدامات فرهنگی میبایست جهاد تبیین و جهاد امید آفرینی با ارائه خدمت خالصانه به مردم و ایجاد بسته خدماتی ترکیبی از برنامههای فرهنگی. عمرانی و غیره عملیاتی شود
سردار یوسفی تصریح کرد: همچنین سیاست مردمی کردن کنگره و به عبارتی استفاده از ظرفیتهایشان در ترویج فرهنگِ مد نظر و دخیل کردنشان در کنگره از جمله سیاستهای تصویب شده است
جانشین فرمانده سپاه انصار الرضای خراسان جنوبی و دبیر کنگره ملی دو هزار شهید استان اظهار کرد: در گذشته شهدای شناسایی شده و گمنام استان ۲۰۰۰ شهید بودند که بعد تعدادی شهید که زادگاهشان استان ما بود اما پروندهشان در دیگر استانها تشکیل شده بود شناسایی شدند؛ طبق آمار احصا شده ۲۶۵۰ شهید در استان داریم که ۹۹ درصد آنها برادران و یک درصد خواهران هستند.
او گفت: ۵۰ درصد از شهدا یعنی ۱۳۳۵ شهید بسیجی هستند، ۱۹ درصد یعنی۴۸۲ شهید پاسدار و وظیفه سپاه پاسداران هستند، ۱۴ درصد از شهدا یعنی ۳۸۹ شهید مربوط به ارتش و ۶ درصد از شهدا یا عبارتی ۱۷۴ شهید مربوط به فراجا است.
سردار یوسفی افزود: در مجموع در استان دو شهید ترور، ۲۵۳۹ شهید دفاع مقدس،۱۰۸ شهید مدافع امنیت و ۱۵۶ شهید گمنام داریم و تعداد آزادگان در استان ۲۲۴۴ نفر است.
جانشین فرمانده سپاه انصار الرضای خراسان جنوبی و دبیر کنگره ملی دو هزار شهید استان بیان کرد: ۳۹۳۷ جانباز در استان داریم که ۴۰ نفر آنها بالای ۷۰ درصد و ۱۵۰۰ نفر بالای ۲۵ درصد هستند؛ ۲۵۴۹ خانواده یک شهید و ۴۹ خانواده دو شهید داریم و اهل سنت نیز ۴۵ شهید تقدیم نظام کردند.
دبیر کنگره ملی دو هزار شهید استان ادامه داد : اگر بخواهیم تعداد شهدای دفاع مقدس را بر اساس اقشار مختلف دستهبندی کنیم در مجموع ۳۴۰ شهید دانش آموز، ۶۱ شهید دانشجو، ۶۱ شهید طلبه و روحانی، ۲۸ شهید کارمند، ۱۰ شهید مهندس، ۳۶ شهید هنرمند، ۸۲ شهید در حوزه اصناف و بازاری، ۵۷ شهید عشایر و مرزدار، ۱۱۵ شهید کارگر، ۹۲ شهید حوزه فرهنگی، ۱۸۷ شهید کشاورز و ۴۷ شهید ورزشکار داریم.