به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ؛ راضیه پودات -حجت الاسلام آصف باصره مدیر مرکز اسلامی استان هرمزگان گفت: علما شیعه واهل سنت هرمزگان به مدت دو روز باهم نشستها و کارگروههای تخصصصی را برگزار می کنند.
انقلاب اسلامی، پرچمدار تمدن نوین اسلامی است
نماینده ولی فقیه درهرمزگان و امام جمعه بندرعباس در دومین همایش تمدن نوین اسلامی که با حضور جمعی از علمای برجسته، اندیشمندان حوزه و دانشگاه، و شخصیتهای علمی از استانهای مختلف کشور برگزار شد، این همایش را گامی ارزشمند در راستای تبیین مسائل جهان اسلام و اهداف انقلاب اسلامی دانست و تاکید کرد که استمرار اینگونه رویدادها میتواند زمینهساز تحقق تمدن نوین اسلامی شود.
آیتالله عبادیزاده، تمدنسازی را لازمه دارا بودن سه رکن اساسی دانست و گفت: نرمافزار تمدن یکی از ابعاد است. این بخش شامل اخلاق، سبک زندگی، تولید علم و فرهنگ دینی و عمومی داست که وظیفه اصلی توسعه این نرمافزار بر عهده علمای دین و دانشگاهیان است.
وی افزود : این تفکر باید در تمام لایههای جامعه اسلامی نهادینه شود، بهگونهای که از دانشمند برجسته تا یک رفتگر ساده، خود را بخشی از این حرکت تمدنی بدانند.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان با اشاره به سختافزار تمدن، گفت: سختافزار تمدن شامل زیرساختهای فیزیکی از جمله راهها، شهرسازی، بناها و دیگر فضاهای کاربری است که این موارد باید در خدمت اهداف تمدنی باشند.
آیتالله عبادیزاده انقلاب اسلامی را نقطه عطفی در تاریخ معاصر جهان اسلام توصیف کرد و تاکید کرد: ما دارای دو عقبه تمدنی مهم هستیم؛ یکی تمدن ایران قبل از اسلام و دیگری تمدن اسلامی که پس از ظهور اسلام شکل گرفت. انقلاب اسلامی ایران نیز با تکیه بر این پیشینه غنی، ظرفیت ایجاد تمدنی نوین و فراتر از تمدنهای پیشین را دارد.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص تمدن نوین اسلامی افزود: تاکید ایشان بر واژه "نوین" نشان میدهد که ما باید قابلیتها و افقهای جدیدی را برای جامعه اسلامی و بشری ایجاد کنیم. هدف این تمدن چیزی جز حرکت به سمت حکومت جهانی منجی عالم بشریت نیست.
ظرفیتهای دریایی ایران، بنیانی برای تحقق تمدن نوین اسلامی است
نماینده ولیفقیه در هرمزگان در ادامه به اهمیت ظرفیتهای دریایی کشور اشاره کرد و گفت: ایران حدود ۳۵ درصد از مرزهای جغرافیایی خود را به آبهای ساحلی اختصاص داده است. این یک ظرفیت بینظیر برای ساخت تمدن نوین اسلامی است. ما نمیتوانیم بدون بهرهبرداری از این ظرفیت عظیم، تمدنسازی کنیم.
وی افزود: دریا هم در بخش سختافزار تمدنی، از جمله اقتصاد دریاپایه، و هم در بخش نرمافزار، مانند فرهنگ مردم ساحلنشین، نقشی کلیدی ایفا میکند. رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر لزوم بهرهبرداری از ظرفیتهای دریا در حوزههای اقتصادی و فرهنگی تاکید کردهاند. ما باید فرهنگ ساحلنشینان را بهعنوان بخشی از هویت تمدنی خود به رسمیت بشناسیم و آن را توسعه دهیم.
آیتالله عبادیزاده در پایان سخنان خود بر نقش علمای اسلام در تحقق تمدن نوین اسلامی تاکید کرد و گفت: وظیفه علمای دین، ایجاد همبستگی میان مذاهب اسلامی و کشف ظرفیتهای مشترک است. با این همبستگی، میتوانیم گامهای موثری در مسیر تمدنسازی برداریم.
وی افزود: پرچم تمدن نوین اسلامی در دست ملت ایران و انقلاب اسلامی است و این پرچمداری، مسئولیت بزرگی بر دوش همه ما قرار میدهد.
نماینده ولیفقیه در هرمزگان با ابراز امیدواری نسبت به تاثیرگذاری اینگونه همایشها، از اندیشمندان و محققان خواست تا با نگاه تمدنی، مسیر حرکت انقلاب اسلامی را تقویت کنند.
تمدن اسلامی؛ از پیامبران الهی تا بازآفرینی توسط مدارس علوم دینی
حجتالاسلام والمسلمین کاظم لطفیان دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور در دومین همایش ملی «نقشآفرینی مذاهب اسلامی در بازآفرینی تمدن اسلامی» که با حضور علما، اندیشمندان و فرهیختگان کشور و با هدف بررسی نقش مذاهب اسلامی در احیای تمدن نوین اسلامی برگزار شد، تمدن اسلامی را تمدنی یگانه، پیشتاز و جاودانه توصیف کرد و گفت: تمدنی که پیامبر گرامی اسلام پایهگذار آن بود، بر اصول و ارزشهایی استوار است که وجدانهای خفته را بیدار کرد و عمیقترین تأثیر را بر وجدان بشری بر جای گذاشت. این تمدن پیشتاز بوده و زمینهساز روح انقلابی و تحول در جامعه بشری است و همچنان جاودانه خواهد ماند؛ چراکه روشنگر مسیر مبارزه حق و باطل در تمام سطوح است.
وی با اشاره به تأثیرگذاری تمدنهای مختلف در جهان افزود: تمدن اسلامی همواره در صدر تمدنهای جهانی جای داشته و امروز نیز با محوریت جمهوری اسلامی ایران نقشی بیبدیل در تمدنسازی ایفا میکند. تمدنهای دیگر مانند غرب، چین و هند رنگوبویی فلسفی، کنفوسیوسی و عرفانی دارند، در حالی که تمدن اسلامی، متکی به فرهنگ مذهبی و الهی، گسترهای تأثیرگذار و ماندگار ایجاد کرده است.
دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور با تأکید بر رسالت سنگین مدارس علوم دینی در بازآفرینی تمدن اسلامی گفت: این مدارس باید سازه تمدنی مستحکمی که پیامبران اولوالعزم بنیان نهادند را بازآفرینی کنند. سازهای که شامل نظام اجتماعی، تفکر توحیدی، معادشناسی، رابطه ماده و غیب و تفکر تربیتی الهی است.
حجتالاسلام والمسلمین لطفیان در ادامه، به نقش پیامبران در پایهگذاری این تمدن اشاره کرد و افزود : از حضرت نوح که نخستین سازه اجتماعی را بنیان نهاد، تا حضرت ابراهیم که سازه توحیدی را گسترش داد و بنیان خانواده و اجتماع را استحکام بخشید، تا حضرت موسی که رابطه ماده و غیب را مطرح کرد و حضرت عیسی که نظام تربیتی توحیدی را تکمیل نمود، همگی در ایجاد این تمدن الهی سهم داشتند. در نهایت، پیامبر اسلام (ص) این تمدن را با تشکیل حکومت اسلامی به نقطه اوج رساند.
وی پنج نکته کلیدی از فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص بازآفرینی تمدن اسلامی را یادآور شد و گفت: اجتماع حول محور رسولالله به نحوی که مراجعه به شخصیت پیامبر اسلام (ص) برای دستیابی به تمدن اسلامی ضروری است.
دبیر شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور، با ذکر این نکته که قدس شریف و فلسطین نباید فراموش شوند، افزود: بدبینی و نفاق در جامعه اسلامی باید ریشهکن شود از طرفی جامعه اسلامی نباید دچار خوشبینی به استکبار شود.
وی در پایان با اشاره به بخشهای مختلف همایش گفت: همایش امسال در چهار کارگروه تخصصی کارگروه قرآنی: برای ستخراج آموزههای تمدنی از مفاهیم قرآنی، کارگروه سنت (حدیث) جهت بررسی نقش پیامبر اسلام (ص) در پایهگذاری تمدن اسلامی، کارگروه سیاسی و اجتماعی جهت تحلیل نظام حکمرانی اسلامی و کارگروه بانوان برای ررسی موضوعاتی، چون عفاف، حجاب و نقش زنان در تمدن اسلامی برگزار شد.