باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - هانی تحویل زاده رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد گفت: اکنون تخصیص ارز به واردات مواد اولیه در حال انجام است و خوشبختانه مسئلهای در این خصوص نداریم چراکه تخصیص ارزها به موقع انجام میشود.
او شرایط تولید شیرخشک نوزاد را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: بنابر آمار ماهانه حدود ۷ میلیون قوطی شیرخشک در کشور تولید میشود که با احتساب نیاز ۵.۵ میلیون قوطی در کشور، ۲۰ درصد مازاد داریم که آن را به عنوان ذخایر استراتژیک در انبارها نگهداری میکنیم.
تحویل زاده ادامه داد: علی رغم آنکه در سنوات قبل با مشکل تخصیص ارز روبهرو بودیم، اما اکنون با تدبیر مسئولان سازمان غذا و دارو و تخصیص به موقع ارز کمبودی در تولید شیرخشک رگولار نداریم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد کمبود نقدینگی را چالش اصلی پیش روی تولیدکنندگان اعلام کرد و افزود: علی رغم آنکه سازمان غذا و دارو تخصیص ارز میدهد، اما کارخانهها امکان خریداری و جذب ندارند و از طرفی بازگشت پول پخشهای دارویی بین ۵ تا ۶ ماه زمان میخواهند که این امر به صنعت ما فشار میآورد.
او ذخایر کنونی شیرخشک رگولار را ۱۱ تا ۱۲ میلیون قوطی معادل ۲ ماه نیاز کشور اعلام کرد و گفت: قرار است سال آینده ۵ میلیون قوطی شیرخشک یارانهای توزیع کنند که این میزان به عنوان ذخایر خواهد بود چراکه مسئولان در نظر دارند میزان ذخایر را به ۴ تا ۵ ماه افزایش دهند.
تحویل زاده گفت: برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال تولید شیرخشک نوزاد به ۷۰ میلیون قوطی برسد، درحالیکه حداکثر نیاز کشور ۶۰ میلیون قوطی است. گفتنی است قیمتها در آبان ماه ۲۰ درصد افزایش یافت و از آن مقطع نوسانی نداشتیم به طوریکه قیمت کنونی هرقوطی شیرخشک ۱۸۰ تا ۲۲۰ هزارتومان است که مصرف کننده ۵۰ درصد این رقم را میپردازد و ۵۰ درصد مابقی بیمه سلامت پرداخت میکند.