باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدیتبار- در واپسین روزهای ریاستجمهوری جو بایدن، تحریمهای گستردهای علیه درآمد نفت و گاز روسیه وضع شد که بهعنوان شدیدترین اقدامات تاکنون شناخته میشوند. این تحریمها غولهایی مانند گازپروم نفت، سورگوتنفتگاز و زیرمجموعههای آنها، شرکتهای بیمه کشتیرانی و ۱۸۳ کشتی مرتبط با صادرات نفت روسیه را هدف قرار داده است. همچنین شش نفتکش در حال ساخت روسیه، شرکت شاندونگ پورت چین و دو شرکت مدیریت کشتی در هند نیز شامل این محدودیتها شدهاند.
چین و هند، بهعنوان بزرگترین خریداران نفت روسیه طی دو سال اخیر، بیشترین تأثیر را از این تحریمها خواهند دید. شاندونگ پورت ورود کشتیهای تحت تحریم را به بنادر خود ممنوع کرده و پالایشگاههای هند نیز همکاری با این کشتیها را متوقف کردهاند. بانکهای دولتی هند نیز پرداخت به صادرکنندگان روس را معلق کردهاند.
هند پیش از اعمال این تحریمها، واردات نفت از روسیه را کاهش داده و به دلیل کاهش تخفیفها، خرید گاز مایع از پروژه قطب شمال روسیه را متوقف کرده بود. با وجود این، بهدلیل دوره معافیت برای نفت بارگیریشده پیش از ۱۰ ژانویه، هند در کوتاهمدت دچار کمبود نخواهد شد. در همین حال، دهلینو خرید نفت از منابع دیگر مانند غرب آسیا و آفریقا را افزایش داده است.
کشورهایی مانند عراق، امارات و عربستان سعودی، صادرات نفت خود به هند را تقویت کردهاند و ایران نیز بهدنبال بازگشت به بازار هند است. با پیشیگرفتن هند از چین در تقاضای نفت، تأمینکنندگان جهانی بهدنبال گسترش حضور خود در این کشور هستند. کاهش نفت روسیه فرصتی برای هند فراهم کرده تا تنوع منابع انرژی خود را تقویت کند و وابستگیاش را کاهش دهد.